Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Maminky, prosím Vás, ako prevárate mlieko ? Chcem kupovať to z automatu, ale keď som skúšala ho dať iba do hrnca a vypnúť vo chvíli, keď sa začne dvíhať koža, bublina - tak vtedy už je prihorené. Oplatí sa investovať do toho "pískacieho" hrnca ? Ako tam však zistím, koľko vody tam dať, keď to nie je priesvitné - keď bude veľa, rýchlo začne tiecť von a mlieko ešte nebude prevarené a keď bude málo - tak to neprihorí ? Prepáčte, nevyznám sa v tom. Ďakujem.
kočky poradte mi prosím, zostala mi varená čokolada, robila som koláč, kt,som ho polievala, nespotrebovala som všetku čokoladu, stuhla mi, a ja neviem kde ju využiť.
dakujem
@slavka1307 mám ten hrniec a je super - varím v tom aj to automatové mlieko aj puding čokoládu a pod. Zo začiatku som po uvarení vždy tú vodu vyliala a odmerala aby som vedela či jej je dosť no teraz už mám v oku teda v rukách aký asi ťažký má byť tak dolievam od oka....
@slavka1307 Pískací hrniec je určite dobrá investícia, v ňom by ti mlieko ani puding nemal prihorieť. Časom určite zistíš sama koľko vody tam treba naliať, ja som to doma skúšala tak, že keď som hrniec otočila hore dnom, voda by sa z neho nemala vylievať.
@slavka1307 Ja mám doma pískací hrniec varím v ňom puding, mlieko, hocičo a neprihorí v ňom nič.A koľko vody treba tak trošku, moc nie lebo to bude vytekať 🙂 už sami to stalo 😀
@nika1375 najjednoduchsi na svete-na vymasteny,vysypany plech nalejes zmes:2hrnciky pol.muka,1hrncik k.cukor,1p.do peciva,1van.cukor,3lyzice kakao,2lyzice pernik.korenie,1prasok do peciva,1dcl olej,1hrncik mlieka.dala som aj zvysok k.smotany,zvysky lekvarov upeces a hore lekvar a cokoladu
Tekvicova polievka a ryba na bylinkach s paradajkovo-zeleninovou omackou.
@titkovamiriam moja , ako si robíš viedensku kávu ?? trošká blbá otázka ale nevadí 😀
Ahojte včera len tak na rýchlo rzbie prsty s hranolkami,kečupom,tatarskou
dnes vývar z kuracích krídiel s kopou zeleniny a slížikmy domáca knedla so segedínskym gulášom..bude aj na zajtra a ako dezert som vytiahla z mrazničky pagáčiky..sú úplne ako čerstvo upečené 🙂
Gabiky VSETKO NAJLEPSIEEE k meninkam 🙂 a varime fazulovu s domacimi kockami aaa rezniska so zemiackami :D ...poobede to vidim na nieco fajne, kedze je tej Gabiky 🙂 samozrejme kava nesmie chybat (alebo Caro :D pre indisponovane) Peknu nedeluu 🙂
@ivetka1981 jeee aj u nas bol ten isty kolacik 🙂
Ahojte,dnes sme bez polievky,zapekané obrátené kuracie rezne,zemiaková kaša,uhorky,svokra nám dala orechové rožky,máme ku káve 😉
plnená kuracia rolka so zemiakmi na cibuľke
kuracie prsia som si naklepala, osolila, potrela roztierateľným syrečkom, poukladala som na to pikantnú salámu a dva prúžku červenej papriky, zrolovala, zprudka opiekla na panvici, preložila na pekáč a zapiekla ešte na 15 minút v rúre, pred koncom pečenia som na každú rolku položila ešte plátok syra a zapiekla minutku, aby sa syr rozpustil ...
zemiaky som uvarila v šupke, očistila, na panvici som orestovala cibuľku s petržlenovou vňaťou a bazalkou, pretlačila som zemiaky cez mriežku, chvilku orestovala a hotovo 🙂
dobrú chuť
Dnes hovadzia zeleninova polievka a brav. gulas s knedlou.
@irsina83 no....robi ho moja mama a vzdy mi nadeli.dnes snou budem,tak sa popytam,napisem si.a dam ti vediet.vzdy ho jedavame s haluskami.namiesto rezancov alebo inej cestoviny.jedavame ho uz od detsva.velmi to lubim.musi sa jest horuci,priamo z varu.lebo ked chladne,nieje to uz chutne.takze....ozvem sa....
ahojte kocky v piatok a vsobotu sme mali kuriatkovu (hribikovu )pol.a jablkove palacinky plnene uvarenymi jablkami a slahacka s coko polevou 😵 😵 ,a na piatok poobede som robila oblozene misy a lentilkovu tortu pre nasu malu.a podarila sa nadherne 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 mala mala najvacsiu radost s lentiliek 😀 jedla ich prvy krat 😀 a dospelaci to potihli do jednej rana aj s vineckom 😕
obed zo včera 🙂
kuracie prsíčka na šampionoch s ryžou
kuracie prsia som si naklepala, osolila a trošku zľahla opiekla z oboch strán na panvici a následne som ich preložila na pekáč. na cibulke som orestovala šampiony, osolila, okorenila zmesou farebného korenia, trošku bazalky a sojovej omáčky, vytlačila pol črievkového syra a podliala troškou smotany, nechala prejsť varom, aby sa zmes zahustila ...
na každé kuracie prsíčko som lyžičkou navrstvila zmes zo šampionov a vložila ešte na 8 minút na 200 stupnov zapiecť do rúry ... po 8 minutách som na každé mäso položila ešte plátok syra a zapiekla ešte na 2 minuty ... podávala som to s ryžou a mäsko som ešte trošku poliala šampionovou zmesou 🙂 hotovo
jablkový koláč
cesto: 500g hl. múky, 100g práškového cukru, 250g palmarín, 1 vajce, prášok do pečiva, 3 PL mlieka
plnka: 6-7 ks velkých jablk, škoricový cukor, kryštálový cukor
Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na polovicu a rozvalkáme. Jedno cesto položíme na plech (na plech som dala papier na pečenie) rovnomerne po ceste rozložíme nastrúhané jablká, posypeme cukrom a škoricou a položíme druhé cesto ... cesto popicháme vidličkou a dáme piecť na rúry (ja som piekla na 180C 30 minut)
u nás dnes tradične hovadzia polievka s rezancami, po dlhej dobe pečené kurča a kuracie stehná s ryžou a teraz poobede dopapkáme koláčik od včera http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2422

zeleninova polievka, cina s hranolkami