icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

inffinity
16. feb 2013

ahoj holky malá je nemocná (včera ji nic nebylo a od noci kašle a teče ji z nosu :-/ ) takže na obzoru česnečka 🙂
chci vás poprosit máte nekterá nejaký fajn recept na rizoto? ještě jsem ho nikdy nedelala a nechci aby bylo suché.. děkuji 🙂

martinkatinka
16. feb 2013

Hrstková polievka pre malého - dúfam, že bude jesť a HALUŠKY ... a pripravila som do marinády bravčové pliecko prešpikované slaninkou na zajtra... malý stihol vyliať po kuchyni celú flašu čaju 😀

janinna11
16. feb 2013

Ja som prave dala na sporak polievku, klasika, kuraci vyvar so zeleninkou, maly i velky ho miluju, ja velmi nie, no a druhe jedlo bude zapekana zeleninka - brokolica s karfilom, asi dam sem-ta, aj zemiacik s kuracim maskom z domacich brojlerov od svokrovcov, len neznasam vykostovanie, terez v tehu mi je z toho zle... jemne zaliate mixom biely jogurt/smotana a trosku syra, no a k tomu nejaky zeleninovy salatik, alebo kysla uhorka 🙂

tinuskaha
16. feb 2013

dnes u nas kacka kapusta lokse a polievka asi nebude.....zajtra urobim cviklovu a dezert puding alebo smotanova torta 😉

erni
16. feb 2013

Ahojte, nam sa uz vari vyvar,kedze je to sliepka tak to bude nadlho a druhe budu bryndzove halusky a zajtra hovadzie s kôprovou omáčkou a knedlou...a este budem robit domace musli tycinky od Nigelly ....tak zelam pekny vikend 😉

dabon
16. feb 2013

@lencyca Ahoj 🙂 samozrejme. Takze robila som z 1/2kg polohrubej múky, 2 žltka, trošku soli, cukor kryštál podľa uváženia, kúsok roztopeného masla (tak za 2 pol. lyžice) a kvások som spravila z polky droždia, lyžičky cukru a tepleho mlieka.
Múku treba preosiať a potom zmiesiť všetky suroviny. Do cesta prilievame vlažné mlieko podľa potreby (aby nebolo cesto veľmi tuhé). Ked vykysne tak ho už netreba miesiť, len vyklopiť na pomúčenú dosku a jemne roztiahnuť. Potom budu fajne makkučné a nadýchané 🙂. Vykrojíš šišky a vyprážaš na rozpálenom oleji. Ja ich potom davam na servítky aby neboli mastné. Posypeš cukrom a môžeš koštovať 😉

bobinkask
16. feb 2013

@zklimekova @rastulka @danielaj dakujem 😵

bobinkask
16. feb 2013

@mysiatkoo mnááám tak ten krém z maskarpone určite vyskúšam tiež sa mi povaluje nejaké v chladničke a treba ho čo najskor skonzumovat 😝

bobinkask
16. feb 2013

@nakup
@mysiatkoo dievčence neviem čo som na tej parížskej šlahačke dokašlala ...no súsim ešte raz možno bola šlahačka nejaká 😝 lebo som mala vychladenú aj šlahačku aj misky aj metličky od šlahača 😉

mirellka
16. feb 2013

ahojte , viete mi poradiť ako upečiem šišky v rúre keď nemám papier na pečenie ? už sme boli na nákup a zabudla som naň ☹ viete poradiť čim potriem plech aby sa mi neprilepili ? ďakujem 🙂

erulka77
16. feb 2013

Caute poradte nejaky dobry odskusany recept na cesticko v ktorom obalim rezne

petrisorka
16. feb 2013

@erulka77 ja robievam klasiku, muka, vajicko - ale do vajicka davam svetle alebo tmave pivo (1 mensi pohar), struhanka
rezniky su krasne nadychane a super 🙂

erulka77
16. feb 2013

@petrisorka no ale nemam pivo

vivusika
16. feb 2013

halušky s bryndzou - decká so syrokrémom, zakysanka a polievka kyslá z fazuľkových luskov, a na poobedie ku kávičke jablčník 🙂

dida84
16. feb 2013

Ahojte... my dnes bravčový gulášik... 🙂

lola7712
16. feb 2013

Ja dnes kapustička s omastenými zemiačikmi.....a akurat hľadám na nete čo sladké a rýchle by som ešte stihla do 12 🙂

bubo1104
16. feb 2013

@sisanka je fantastický ten tvarohovo - makový koláčik . Aj ja ho robievam , stiahla som si ho už asi pred 3 rokmy a od vtedy ho robím tak 3 - 4 krát do roka . Tá chuť je niečo božské a hlavne keď sa neoklame a dá poctivé maslo - mňam

chantalle
16. feb 2013

Dnes nase oblubene ZLTKOVO - ORECHOVE TYCINKY, mnaaaaam 🙂

chantalle
16. feb 2013

A fotka 🙂

levandullka
16. feb 2013

@chantalle Mnaaaam 🙂. Ja ich milujem, no moja polovicka nezje takmer nic, v com su orechy ☹. Tak ich nerobievam

michaelamilan
16. feb 2013

Dnes kuracie pečienky na zelenine s ryžou a vývar s knedličkami. A prikladám foto valentínskych makových srdiečok 🙂 Ako inak ako zasa z kysnutého cesta 😀 ......no ale keď si drobec v brušku pýta, tak sa nedá nič robiť 😀
Všetkým prajem krásny víkend!!!!!

levandullka
16. feb 2013

Dievčatá, nejaký receptík na naozaj dobré muffiny by sa našiel? Stačí mi iba základný recept na cesto, ďakujem 🙂

atrami
16. feb 2013

bravčové mäsko s hráškom + cestovina, tvarohová, jablková štrúdla, slaný smotanový koláč- kôprový, cibulový, klobásový.

mitka2007
16. feb 2013

ja dnes peciem zemiakovu babu...zajtra bude ryza a kuracie maso na horcici... a poobede dnes este upeciem chlieb a skoricove osie hniezda 🙂

zarabono
16. feb 2013

dnes langose,puding s parizaskou slahackou,vyvar,zajtra asi z bajecnej zeny zapekane rezne,ryza,kompot

mia258
16. feb 2013

Mrkvova polievka, sosovicove placky s jogurtovym dressingom

eva7780
16. feb 2013

rezance s tvarohom a kuraciu pecienku na cibulke len tak s chlebom pre mm🙂

happy8051
16. feb 2013

brokolicovy chlieb s hriankou, zapekane zemiaky so sunkou a kukuricou zaliate smotanou

januschka10
16. feb 2013

kuracie na curry koreni so zltou paprikou a ryzu..zeleny salat. Na veceru lasagne.

januschka10
16. feb 2013

@chantalle napises recept prosim?