Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Hrstková polievka pre malého - dúfam, že bude jesť a HALUŠKY ... a pripravila som do marinády bravčové pliecko prešpikované slaninkou na zajtra... malý stihol vyliať po kuchyni celú flašu čaju 😀
Ja som prave dala na sporak polievku, klasika, kuraci vyvar so zeleninkou, maly i velky ho miluju, ja velmi nie, no a druhe jedlo bude zapekana zeleninka - brokolica s karfilom, asi dam sem-ta, aj zemiacik s kuracim maskom z domacich brojlerov od svokrovcov, len neznasam vykostovanie, terez v tehu mi je z toho zle... jemne zaliate mixom biely jogurt/smotana a trosku syra, no a k tomu nejaky zeleninovy salatik, alebo kysla uhorka 🙂
dnes u nas kacka kapusta lokse a polievka asi nebude.....zajtra urobim cviklovu a dezert puding alebo smotanova torta 😉
Ahojte, nam sa uz vari vyvar,kedze je to sliepka tak to bude nadlho a druhe budu bryndzove halusky a zajtra hovadzie s kôprovou omáčkou a knedlou...a este budem robit domace musli tycinky od Nigelly ....tak zelam pekny vikend 😉
@lencyca Ahoj 🙂 samozrejme. Takze robila som z 1/2kg polohrubej múky, 2 žltka, trošku soli, cukor kryštál podľa uváženia, kúsok roztopeného masla (tak za 2 pol. lyžice) a kvások som spravila z polky droždia, lyžičky cukru a tepleho mlieka.
Múku treba preosiať a potom zmiesiť všetky suroviny. Do cesta prilievame vlažné mlieko podľa potreby (aby nebolo cesto veľmi tuhé). Ked vykysne tak ho už netreba miesiť, len vyklopiť na pomúčenú dosku a jemne roztiahnuť. Potom budu fajne makkučné a nadýchané 🙂. Vykrojíš šišky a vyprážaš na rozpálenom oleji. Ja ich potom davam na servítky aby neboli mastné. Posypeš cukrom a môžeš koštovať 😉
@zklimekova @rastulka @danielaj dakujem 😵
ahojte , viete mi poradiť ako upečiem šišky v rúre keď nemám papier na pečenie ? už sme boli na nákup a zabudla som naň ☹ viete poradiť čim potriem plech aby sa mi neprilepili ? ďakujem 🙂
Caute poradte nejaky dobry odskusany recept na cesticko v ktorom obalim rezne
@erulka77 ja robievam klasiku, muka, vajicko - ale do vajicka davam svetle alebo tmave pivo (1 mensi pohar), struhanka
rezniky su krasne nadychane a super 🙂
@petrisorka no ale nemam pivo
halušky s bryndzou - decká so syrokrémom, zakysanka a polievka kyslá z fazuľkových luskov, a na poobedie ku kávičke jablčník 🙂
Ahojte... my dnes bravčový gulášik... 🙂
Ja dnes kapustička s omastenými zemiačikmi.....a akurat hľadám na nete čo sladké a rýchle by som ešte stihla do 12 🙂
Dnes nase oblubene ZLTKOVO - ORECHOVE TYCINKY, mnaaaaam 🙂
@chantalle Mnaaaam 🙂. Ja ich milujem, no moja polovicka nezje takmer nic, v com su orechy ☹. Tak ich nerobievam
Dievčatá, nejaký receptík na naozaj dobré muffiny by sa našiel? Stačí mi iba základný recept na cesto, ďakujem 🙂
bravčové mäsko s hráškom + cestovina, tvarohová, jablková štrúdla, slaný smotanový koláč- kôprový, cibulový, klobásový.
ja dnes peciem zemiakovu babu...zajtra bude ryza a kuracie maso na horcici... a poobede dnes este upeciem chlieb a skoricove osie hniezda 🙂
dnes langose,puding s parizaskou slahackou,vyvar,zajtra asi z bajecnej zeny zapekane rezne,ryza,kompot
Mrkvova polievka, sosovicove placky s jogurtovym dressingom
rezance s tvarohom a kuraciu pecienku na cibulke len tak s chlebom pre mm🙂
brokolicovy chlieb s hriankou, zapekane zemiaky so sunkou a kukuricou zaliate smotanou
kuracie na curry koreni so zltou paprikou a ryzu..zeleny salat. Na veceru lasagne.
@chantalle napises recept prosim?

ahoj holky malá je nemocná (včera ji nic nebylo a od noci kašle a teče ji z nosu :-/ ) takže na obzoru česnečka 🙂
chci vás poprosit máte nekterá nejaký fajn recept na rizoto? ještě jsem ho nikdy nedelala a nechci aby bylo suché.. děkuji 🙂