Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@zklimekova Jééééj moja dakujém veľmi pekne, ale až zajtra 😅
Dnešní oběd : Americké lívance - Pancakes http://blog.zarohem.cz/clanek.asp?cislo=2522
Potírali jsme si je kyselší marmeládou a některé Nugetou a zapíjeli ovocným čajíkem. Mňaaaaaaaam.
ahojte.uprataná jedna čast pivnice,zavaracie pohare a mm strihal stromky v zahrade.dojedené plnené zemiaky zo včera s tatarkou,,teraz mlsamé krupičnu kašu s grankom,a škoricou a poharom mliečka,
Uvarená zemiaková kaša ˇ/fučka na zajtra/ opražená cibulka a slaninka na vrch..možno zostane aj na piatok urobila som vela,,,no treba porobit poriadky v pivnici aj kolo domu,, 😵
@natal12 všetko najlepšie..
@bronia13 no ja som ich v tom ceste cítila, tak si myslím , že trošku menej by mohlo byť a aj toho oleja.
Naši dosť chovali hyd a aj sme mali záhradu a keďže bol ocino diabetik, tak sa to masko u nás aj častejšie jedlo a naši aj veľa výrobkov dorábali doma, ale tak tiež sa vo veľa veciach muselo uskromňovať , napríklad si pamätám ako sme bežne mali nastrihaný papier novinový na záchode hheheheheh 😀 a teda všeličo iné boli to iné časy, teraz je síce dostatok všetkého, ale ľudskosť a vzájomná blízkosť sa akosi vytráca.....................
@womankc no aj mi sme mali novinovy papier na wc,ten 😀 fajnovy bol pre navštevy a male deti... 😀
a šetrím aj teraz kedže uver platime ešte 7.5r... ale no zvladam,,, 😨
babka ma naučila že všetko sa dá využit a nevyhadzovat,ale planovat a skromne varit,aj ked si niekedy spravíme hody :D nie každy den je nedela na masko...
krémová špenátová polievka s opečeným chlebom a pečené zemiaky s acidkom
Baby ja mám narodky až zajtrááá 😀 😀 😀 🙂
@trudka4 Muffiny
250g hl.múky, 1 prášok do pečiva, 150g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 8 polievkových lyžíc oleja (som lenivá zmerať to v odmerke, koľko to je ), 1 väčšie vajce (robím s takým aké mám doma), 150g kyslej smotany (alebo cmaru či bieleho jogurtu). Do cesta ešte pridávam mlieko, tak od oka trochu prilejem, ak sa mi zdá príliš husté. A dávam doň brusnice sušené, a čokoládu (várovú z lídla, alebo aj hocijakú inú).
pečieme na 180 stupňoch, ako dlho neviem, v original recepte je tuším 20 minút, ale ja už po desiatich chodím nakúkať aké sú (skúšam špajdlou alebo špáratkom), bo každá rúra na pečenie je iná.
Muffinky sú vláčne, a vydržia chutné aj na druhý deň, možno by aj dlhšie vydržali, ale u nás sa rýchlo zjedia. Už sme ich skúšali aj kakaové, ale najlepšie sú bledé s čokoládou
práve sa nám dopeká a úžasne rozvoniava podlesník na plechu pečený v rúre 😉
Na zajtra kapustova polievka a obratene kuracie rezne so zemiakovou kasou 🙂
Tak my dnes kuracia a rezance, ryza a tofu na hubkach 🙂, zajtra to bude paradajkova a zapekany karfiol so sunkou, paradajkami a syrom + zemiacky...na veceru grilovana cuketa a cherry paradajky a brokolica na pare 🙂
@kikaneu mnam 🙂 toto by som si dala, mam chut na skoricoveeee somarinky 🙂 vyzeraju super!
@reni1512 mám 🙂 posielam: http://varecha.pravda.sk/recepty/osie-hniezda-f... 🙂 robím ich podľa tohto receptu 🙂 nie je to nič náročné 🙂
dnes som robila len z polovičnej dávky, tak som všetkého dala len polovicu a urobila som len škoricovú plnku z tej dávky ako je uvedené, ale mala som málo, takže som robila ešte raz 🙂 ale sú inak skvelé 😉
ahojte,dnes nam akosi nefungovala stránka,čo.tak ja som dnes varila kurča kačatore s ryžou,halušková polievka,plnené kapustové listy s domácim koláčom a pudingový zákusok pre babku,zajtra má narodeniny,mala som v pláne tie pudingové kolieska,ale musela som babke upiecť zákusok,tak tie budu asi až na víkend.trochu nevydarené fotky,obed prichystaný pre muža do práce 😉
@danielaj asi sa budem blbo pýtať,ale čo je to chlebová polievka?
@kikaneu poprosim Ta o receptik na skoricove hniezda
@ivetka1981 http://varecha.pravda.sk/recepty/osie-hniezda-f... nech sa páči a nech sa vydaria 🙂
@nelinka1311 taku dozu na oddelene jedla zhanam, kde si ju kupila?

U nás dnes polievka zimná minestrone, fakt skvelá..podľa http://dobrejedlo.pluska.sk/dobre-jedlo/clanky/... a faširky so zemiakovou kašou.