icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

natal12
1. mar 2013

@abriela jééééj moja malinký už má 3 týždne ?? ako to rýchlo uteká, veď nedávno si prišla z pôrodnice 🙂

rastulka
1. mar 2013

Pekne ranko kucharočky 🙂 U nas dnes zeleninova polievka s mrveničkou a lievance 😉

mirellka
1. mar 2013

dore ránko u nás dojedačka zo včera t.j.sližiková polievka,kura ryža asi bude málo tak dorobím trochu špenátu,zemiačky a volské oko 🙂

bobinkask
1. mar 2013

@zklimekova asi som to bola ja 🙂 je to plnka z bielej čokolády, šlahačky a maskarpone
v šlahačke 2x250ml rozpustít bielu čokoládu 2x 100g nechát zovriet nechat vychladnút a cez noc v chladničke odstát na druhý den vyšlahat a zmiešat s mascarpone 2x250g a dobre premiešat može sa dat do šlahačky aj stužovač ale ja nedávam a je to aj tak dost husté...do torty to dávam s malinami

svetlusa12
1. mar 2013

u nas srdiecka na smotane a cestoviny a sosovicova polievka 🙂

betka22betka
1. mar 2013

@mamkabeika pekný......mňam, milujem syry... ten Tvoj je aký ? ovčí? škoda že bývaš tak ďaleko.....

lululka555
1. mar 2013

@nelinka1311 @smejkovia ahojte jasnacka,robila som takto : 🙂 Moja mascarpone torta :
korpus :
4 zltky ( z bielkov vyslahat sneh )
20 dkg kryst.cukor
4 PL vody a 4 PL olej
17 dkg polohruba muka a pol prasku do peciva
2 PL kakaa
vsetko som vyslahala a piekla na papieri na pecenie v tort.forme,asi na 200 st.
Ked korpus vychladol,prerezala som na dve casti.

Cokoladova poleva :
100 ml slahackovej smotany a 100-120 g cokolady som na miernom stupni roztopila a nechala vychladnut.

Mascarpone krem:
250 ml slahackovej smotany + 2PL pras.cukru som si vyslahala do tuha
250 g mascarpone + 1 vanilkovy cukor ( ak treba aj trosku pras.cukru ) vymiesat a zlahka som vmiesala vyslahanu slahacku. Potom som do toho primiesala asi tristvrte z cokoladovej polevy. Naplnila tortu, ovocie ( jahody ) som dala na platky nakrajane aj do stredu. Vrch aj boky torty som tiez potrela kremom, ulozila ovocie a poliala zvysnou cokoladovou polevou. 🙂 tu je v priereze ,chutila nam velmi 😵

nanulik
1. mar 2013

zo včera karfiol. a teraz som robila šampinonovu s mrveničkou

lululka555
1. mar 2013

@bobinkask ahoj dakujem pekne a ja som tuto moju robila podobne ,ako pises,ten mascarpone krem 😉

lululka555
1. mar 2013

@abriela
@rastulka
@zklimekova Ahojte ,dakujem velmi pekne ,za prianie,aj pochvalu 😵 😉

libka1
1. mar 2013

polievka zo stonkoveho zeleru s ovsenymi vlockami, dojeme divinu zo vcera

katkas1
1. mar 2013

kuracie stehna s ryzou a tarhonou/kto bude co chciet/a kompotik, zajtra vyprazane rybie file a zemiakova kasa

lydia22
1. mar 2013

Bryndzova polievka vyprazane rybie file zemiaky

maculik
1. mar 2013

dobre ranko,
@betka22betka aj ja planujem dnes alebo zajtra lievance, prave som sem pisala pred par dnami o radu, ci ma niekto odskusane (lebo ja som ich robila naposledy este niekedy ako "nastrocna"), tak skusim tie od @ellit . A polievku rychlu hraskovu so syrom, to bude aj na zajtra. A este rizoto.

hobit
1. mar 2013

dnes polievku dojedame, druhe zeleninove rizoto, ale kto bde chciet bude k tomu aj kuracie masko na prirodno...a zajtra bryndzove halusky 🙂

ellit
1. mar 2013

dmesla zemiacikvoa omacka a fasirka k tomu, potom budem robit plnene krehke rozteky plnene slivkovym lekvarom od danielaj 🙂

blanocka
1. mar 2013

zeleninova polievka a parene buchty so slivkovym lekvarom 🙂

llienkaa
1. mar 2013

Dnes kysla sosovicova polievka s posuchom a sisky 🙂

gianni
1. mar 2013

@mamkabeika
pekný ho máš,aj my posledný tyžden pokukávame po domácom syre,že by sme vyskúšali,chodíme si na domáce mlieko,len si musíme kúpiť ešte syridlo a teplomer,ty si robila podla akého receptu? bo aj tie sú rôzne?

eva7780
1. mar 2013

dnes kapustnica

katinkaaa7
1. mar 2013

dnes máme kuriatko pečené v sáčku od maggi nápady, zemiakovú kašu a kyslú uhorku 😝

lea231
1. mar 2013

u mna pecene domace kuracie stehna 😲 😎 , opekane zemiaky, sojova tatarska, zeleninovy salat a kremova brokolicova polievka. musim minut liter mlieka, tak bude aj puding s ovocim a na vecer alebo zajtra palacinky.

daniz
1. mar 2013

@danielaj ďakujem bolo pochválené, len časť múky som nahradila polohrubou .
zajtra zemiaková polievka a kurča na pretlaku s makarónmi

zklimekova
1. mar 2013

@bobinkask ďakujem 🙂

zklimekova
1. mar 2013

u nás dnes špenátová polievka, palacinky s nutelou a jahodovým lekvárom...chcela som do cesta dať nastrúhané jablká, ale všimla som si ich na stole až keď boli palacinky upečené 😅 ...no čo jabĺčka sa zjedia aj tak :D

lululka555
1. mar 2013

ahojte 🙂 ja som dnes vyskusala tu chlebovu polievku http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36874 ,o ktorej tu bola rec pred par dnami a musim napisat,ze je mnamkova. Bola raz-dva hotova a zuzitkovala som chlieb ,ktory zostal...
takze dnes rychli obed ...chlebikova polievka, zeleninova omeleta a zemiakove pyre 😉

lubiku
1. mar 2013

Sosovicovy privarok so smotanku, vajickom a cerstvym nopalovym chlebikom. mnamka 😵

mariavasik
1. mar 2013

dnes mame na obed ryzovy nakyp s kompotom 🙂

miruska73
1. mar 2013

ahojte kocky dnes dojedame tak nevarim ale asi idem spravit tie skoricove somarinky od danky 😀 😀 😀 😀 nenapadne ma nazov 😝 a idem ozehlit tu maxi kopu co ma tu caka 😠 😠 😠 vonku mame krasne tesim sa ale este mame snech pred domom tak sme sa krpatou aj posankovali ale aj fajne blato vsa de kazdy den musim oprat kombinezu taka pride domou 😀 😀 😀

vieruna
1. mar 2013

Ahojte 🙂 dnes sa maly Tomba vrati z lyziarskeho, tak som mu vcera nachystala jeho oblubene sulance s makom. Na zajtra si Misiak rozkazal pizzu s fialovou cibulou. Takze budem mat premieru s domacou pizzou. Chcem vyskusat to smotanove cesto. Pre istotu mam nachystane aj veci na chaluparske zemiaky 😀 A na nedelu asi nalozim kare do pacu. Vikendova slizikova polievocka musi byt. A kolacik asi kinder bueno, alebo jablkove pyte. Uvidim, aky budu mat tvaroh. A idem pokukat ake dobroty ste vy vymysleli 😉