icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

abriela
1. mar 2013

@lululka555 ja takto varim aj paradajkovu aj syrovu polievku - zo stareho vysuseneho chleba a aspon nezahustujem mukou.

vieruna
1. mar 2013

@lululka555 akoze prepac, ale tuto fotku povazujem za nehoraznu provokaciu, ked ja tu mam jedine jedlo slane chipsy 😀 mnam mnam 100x mnam 😉

lululka555
1. mar 2013

@abriela ano ty si to pisala 😉 , musim vyskusat aj rajcinovu tak urobit , To normalne oprazis chleba a pridas pretlak?

lululka555
1. mar 2013

@vieruna to bola narodeninova 😉

abriela
1. mar 2013

@lululka555 namocim chlieb do vody a dam varit, potom vymixijem a pridam pretlak, korenie a je to. Na vrch syr ako mas aj ty tu teraz.

mami.sk
1. mar 2013

@abriela a ten chlieb dávaš bez kôrky alebo s kôrkou? a ako dlho varíš ten chlieb?

mami.sk
1. mar 2013

dnes zeleninová polievka s haluškami a špagety s mäsovou omáčkou 😉

vieruna
1. mar 2013

Dievcata ktore robite tie pudingove osie hnezda...puding nechavate najprv vychladnut a tak ho tam davate, alebo teply? Nevytecie to, rsp. aku konzistenciu to ziska upecenim? V mojich predstavach je to velmi chutne 🙂

lea231
1. mar 2013

navarene 🙂 uz sa robia palacinky

chantalle
1. mar 2013

Nase dnesne snazenie: kuracie sote na sampinonoch, zavitky plnene syrom a prazenicou ( udeny bravcovy bocik, cibula, vajicka, pazitka) v syrovej omacke, ryza, opekane zemiaky, salat a jadranske rezy🙂 A moj pomocnik..🙂 <3

kikaneu
1. mar 2013

babuľky, zajtra by som chcela urobiť koložvársku....v živote som to nerobila, nemáte nejaký fajn a osvedčený recept? 🙂 vďaka 🙂

bubo1104
1. mar 2013

šošovicová polievka - od včera dojedáme , žemľovka - tvarohovo , jablkovo , marhuľová . No a dorábam paríšsky šalát na večer

veve39
1. mar 2013

@silkos paci sa mi ta minestrone, nic podobne som zatial nerobila...varila si ju prosim ta presne podlar eceptu , ci aj s nejakou obmenou ?

monika837
1. mar 2013

@chantalle Ahoj, mohla by som ta poprosit receptik na tie jadranske rezy 😉 Dakujem 😵

kikaneu
1. mar 2013

naša dnešná večera.....pstruhy pečené na masle s rozmarínom a k tomu zemiaky so zelerovou vňaťou a mrkva z parného hrnca

lencyca
1. mar 2013

Ahojte,dnes kelova polievka,rybie file s varenymi zemiakmi,vcerajsie spaldove rozky,dnesne skoricove hniezda,polovica uz je prec 😉

lencyca
1. mar 2013

@mysiatkoo ja robim ryzu len v trube,naucil ma to moj tatino 😉

veve39
1. mar 2013

@bobinkask pohanka sa prosim ta ako dlho vari ? zatial mam skusenost len s vlockami, z tych varim kašu na sladko...je mozne ze budeme u malej prejst na bezlepkovu dietu, tak sa snazim nejako zorientovat aj v tychto pre mna nepoznanych potravinach

karin0401
1. mar 2013

@chantalle zavitky su z akeho meska?mozem poprosit recept na syrovu omačku?

veve39
1. mar 2013

u nas vcera zapekane cestoviny (syrova omacka s bylinkami, sunka, brokolica, kapia, navrch struhany syr), ostalo aj na dnes a dnes k tomu zeleninova polievka s krupkami...+ vyberam nejaky kolacik ktory teraz idem upiect

karin0401
1. mar 2013

@zarabono čo to presne je? 😉 🙂

bobinkask
1. mar 2013

@veve39 ahoj ja ju tam dám zarovno so zemiakmi a tak 20min. to povarím potom tam dám tú zátrepku a to varím tak3-5 min. a vždy je hotová ona dojde ešte v tej horúcej polievke 🙂 pohánku pripravujem tak ako ryžu...budem držat palce aby ste nemuseli ist na tú dietu u nás to hrozilo dcérke ale naštastie sa to nepotvrdilo...

dazdovka
1. mar 2013

@chantalle receptik na tie jadranske rezy prosim i pre nas 🙂 diiiiik

bobinkask
1. mar 2013

@lululka555 tá tortička aj v reze vyzerá úžasne 😵 ano je to podobný recept vyskúšaj aj s tou bielou čoko...už som tento krém robila aj s mliečnou čokoládou ale mojím detom to najviac chutí s tou bielou 😵

bobinkask
1. mar 2013

u nás dnes zeleninová polievka s ovsenými vločkami mixnutá a zjemnená smotanou lebo moja dcerenka ked vidí ovsené vločky v polievke tak odmieta jest že jej to nechutí a ked to rozmixujem tak zje ani nevie že sú to vločky 😀 do toho opečený chlebík a zapekané cestoviny s tvarohom sušeným ovocím a jablkami k tomu jahodový kompot

dabon
1. mar 2013

@luciok ...nech sa páči, takže cesto som robila: 500g pol. muky, 2 zltky, vanilkový cukor, kr. cukor (podla chuti), kvások som robila z polky droždia, cca 1/4-ina rozpusteného masla, trošku vlažnej vody (aby bolo cesto tak akurát 😝 ), a trošku soli (tak 1/2 lyžičky). Z tohto množstva mi vyšli dva, ja som teda robila jeden makový a druhý kakaový, do ktorého som plnku spravila zo slivkového lekváru (skoro polka kelimku, dávala som to od oka), trošku teplého mlieka (tak dve tri polievkové lyžice) alebo môžeš dať aj rozpustené maslo a asi plnú šálku granka. Suroviny na plnku som poriadne premiešala, natrela na rozvalkaný plát, zvinula a dala piecť. A teda aby som nezabudla, potrieť môžeš bud mliekom, v ktorom rozpustíš trošku cukru alebo klasika vajíčkom 😝 Snád som na nič nezabudla 🙂

abriela
1. mar 2013

@mami.sk davam chlieb s korkou. Zvycajne pouzivam suchy chlieb, ktory namocim do vody vopred a tak dam varit, len par minut. Nevarim dlho, preto to mixujem. Kuchar Herko v telerane to varil, az kym sa chlieb uplne nerozvaril.

abriela
1. mar 2013

@lea231 ako zvycajne perfektne naservirovane 😉

dabon
1. mar 2013

@abriela Nech sa ľúbi ... 😉 dnes sme si dali repete a robila sa znovu pizza, nakoľko bola fakt úžasná 🙂
takze cesto: 300g pol. múky, polka droždia, 4 čaj. lyžičky ol. oleja, 1/2 lyžičky soli a 1/2 lyžičky cukru, 170 ml vlažnej vody. Všetko spolu poriadne vymiesiť (droždie dať rovno do múky) a nechať vykysnúť. Z množstva vyjde pizza na jeden veľký plech. Ja som plech potrela olejom a položila vyvaľkané cesto. Na cesto natieram kečup zmiešaný s prelisovaným cesnakom a pizza korením, potom dávam nastrúhaný syr a až navrch všetko ostatné podľa chuti 🙂 Pečiem pri 250 stupňoch asi 12 min. 😵 Dobrú chuť 😉

lea231
1. mar 2013

@abriela diky moc za pochvalu 🙂