icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

amdeis
18. mar 2013

U nas este sme dojedli borsc so strasnymi recami typu:
"Fuuuuuuuuuj toto nechcem.
Ale ved to je zemiacik.
AHA! - tak ten lubim. Ale toto nechutne nebudem!
Ved to je mrkvicka.
Ozaj? - tak aj tu lubim. Ale kyslu smotanu nechcem!
Dobre, dam ju bratovi.
Nie! - ja kyslu smotanu lubim."
Boooooze co budu riesit v puberte. 😕 A na druhe sme mali paradajkovu ryzu so slaninkou a syrom. Popoludni bude kolac z kysleho mlieka.

miruska73
18. mar 2013

@mysiatkoo ja sa tu zdrziavam tiez malo nemam jednoducho cas takze kazdy den pol.hodka pri obednej kave ...aspon nazbieram inspiraciu co varit kym som bola v praci tak sme vzdy predebatili varenie a bolo kopec napadou a teraz nemam od koho cerpat inspiracie a na tu jar sa uz neskutocne tesim mame kusok od domu chatu so zahradou a v lete bazen tak tam travim vsetok cas od jari do jesene....a v lete aj z bazenom 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵

lencyca
18. mar 2013

@luciok aj mzy jedávame rezne s ryžou,mm je ryžový 😉

lencyca
18. mar 2013

Ahojte,dnes brokolicová krémová polievka,druhé dojedačky,zajtra majú príst moji rodičia tak idem urobit nepečenú tortu s ovocím,nerobila som ju 100 rokov 😀

rastulka
18. mar 2013

@abriela Aha,dakujem 🙂 vyskušam toto http://varecha.pravda.sk/recepty/domace-musli/3... 🙂

bellada
18. mar 2013

pecene morcacie stehna s pecenou cviklou a tekvicou

luciok
18. mar 2013

@levandullka Tak ako, odolala si chuti koláčika? 🙂

luciok
18. mar 2013

@abriela Syr s ryžou? Tak to je pecka 😀

barbora84
18. mar 2013

Dnes dojedanie zo vcera- hovadzia rostenka s ryzou, mnamka ;)

luciok
18. mar 2013

@womankc Ja som rezeň na jednom tanieri spolu s ryžou ešte ani nevidela 😀 V našich končinách o tom ani nechyrujeme.

sweetlemon
18. mar 2013

vcera sme mali kare na stave s hubami a tarhonou, dnes rascova polievka s vajkom. a na veceru chcem robit zapekane zemiaky, len moc toho v chladnicke nemam, tak netusim, co nakoniec vykuzlim 🙂

vieruna
18. mar 2013

@luciok nejak som prehliadla odkial si. Ked som si tu prvy krat precitala, ze kombinacia rezna s ryzou ti je taka cudna, tak som si myslela, ze zijes niekde v zahranici. Fakt by mi nenapadlo, ze mozu byt take rozdiely v kombinacii jedal v ramci regionov 🙂 U nas je tiez normalne rezen s ryzou a nieco kysle k tomu. Dokonca by som ani neriesila ako prilohu k reznu varene zemiaky, ale skor zemiakovy salat. Ci uz majonezovy, alebo nejaky iny. Ale ked sme pri zvlastnych kombinaciach, tak moj krstny mavali ako bezne nedelne menu rezen s paradajkovou omackou a knedlou. Akoze pre mna velikanska haluz 😀

luciok
18. mar 2013

@ivushqa U nás je to so spaním podobne, keď musím variť, tak si všetko musím pripraviť kým je mm doma, potom už len veci nahádžem do hrnca a nech sa varí alebo pečie

papuka
18. mar 2013

@magdulik dakujem za receptík, moja hotova tortička, len sa tak po nej zaprášilo 😀 minule som robila celú lentilkovú, teraz moj st. syn chcel Skittles-ovú, kedže cukriky sú dost drahé tak dookola išiel kokos 😉

katy2
18. mar 2013

@papuka na ktorej strane je recept na tortu? nechce sa mi hladat... dakujem... je krasna 🙂

papuka
18. mar 2013

@katy2 str, 2155, ale je tam iba na krém, korpus som si robila podla seba, 3 korpusy každy z 2 vajíčok, dakujem

luciok
18. mar 2013

@vieruna Som z okolia RK a tu to asi nik nepozná s ryžou. Najbližšie poviem drahému, že budú rezne s ryžou, tak som zvedavá čo mi na to povie 😀
Často sa tu objavuje kombinácia plnenej papriky s paradajkovou omáčkou a zemiakmi, čo tiež u nás nepoznáme, my to vždy jeme s knedľou.. No čo už, iný kraj, iný mrav..

pami2
18. mar 2013

@levandullka prosim receptik na ten uzasny cheesecake.dakujem

pami2
18. mar 2013

@gianni vyzera uzasne, posles prosim recept

olo2003
18. mar 2013

@mirage presne ako u nás, najmä s broskyňovým kompótom, a bravčové so zemiakovým šalátom

pami2
18. mar 2013

@henca74 ja ti mozem predat moju ak chces...bola pouzivana 2x, mne je lepsie miesit rucne, nemozem si pomoct.dostali sme ju ako svadobny dar a teraz mi len zavadzia.ak mas zaujem,spravim foto, predam za symbolicku cenu.

abriela
18. mar 2013

@rastulka Myslela som, ze sa pytas na kolaciky. Predtym som vlocky zalievala vriacou vodou a jedla ich potom studene s kompotom, ci bananom, jablkami. Viac mi vsak na ranajky chuti kasa. V mlieku kratko povarim vlocky, pridam sezam, hrozienka, kokos a kompot alebo dnes nastruhane jablka.
@luciok aj tety kucharky su prekvapene 😀 , ked si to dam
@vieruna ale rezen a paradajkova omacka - hmm
@luciok a my plnenu papriku s chlebom. Ale napr. plnena kapusta, ci ina verzia kolozvarska so zemiakmi - to nechapem aj ked to takto jedava poloviciak, tak ako kombinaica jaternice so zemiakmi. Ved je tam ryza naco zemiaky 😨 🙂

luciok
18. mar 2013

@abriela Jaternicu papáme aj my so zemiakmi 😀 A u nás sa do jaterníc dávajú krúpy, tie najväčšie - tzv. konské zuby

abriela
18. mar 2013

@luciok u nas krupy 7 a aj ryza. 😉 Ale iny kraj iny mrav.

simonka16
18. mar 2013

@pakin nie nie tam o par stran dalej je hermelin zo zemiakmi od niekoho fotkx a bol bledý 🙂 samozrejme vidím u nás to voláme chlebík vo vajíčku 🙂 mame radi aj my na večere 🙂 ( ale ja dam aj mliečka trošku a muky len malinko 🙂 aj ked všetci ked to vidia tak očami gúlajú 🙂 ale ved každá mame svoj recept 🙂 a písala som to k hermelínu 🙂 neboj nič 🙂

henca74
18. mar 2013

@pami2 ahoj, dakujem, si zlata ;o) ale pekarnicku chcela kupit @womenne ;o) ja pekarnicku mam ;o)

gianni
18. mar 2013

@pami2 myslíš ten smotanový posúch?,mám v albume link 😉

kikaneu
18. mar 2013

ahojte 🙂 tak ja mám chrípkové prázdniny, keďže som dnes nevarila, lebo ostalo od včera, tak som piekla.....mrkvové šatôčky plnené slivkovým lekvárom.....recept od babky 🙂 mňam

pami2
18. mar 2013

@katy2 prosim ta kolko pleteniek ti vyjde z tohto mnozstva?

simonka16
18. mar 2013

Idem robiť smotanovo jahodovú tortu klasika... smotana ,van. cukor, piskoty ,banan, jahody .... 🙂 milujeme ....stále už XY rokov 🙂