icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

levandullka
19. mar 2013

@womankc Ty provokatérka 😀. Mňam, ten vyzerá naozaj lákavo 🙂. A ja sa práve chystám do fitka! 😀 To by asi nebola najlepšia kombinácia 😅

zklimekova
19. mar 2013

@irsina83 slinky sa mi zbiehajú pri tvojich fotkách, hneď by som jedla :D

zklimekova
19. mar 2013

dnes ešte polievka z nedele, len rezance som dovarila, objednaná pizza 🙂, doobeda som upiekla orechové košíčky, plniť ich budem až tesne pred sviatkami 😉

vieruna
19. mar 2013

@womankc jej to je super, ze to zvladne mrazenie. Lebo mam naplanovanu tu tortu z toho, tak aby sme zas nemali toho vela, dam ho do mrazaku 🙂

luciok
19. mar 2013

Ahojte, práve som dočítala čo ste od včera navarili a tie typy na VN. Ja zvažujem Zamatové rezy s banánom a čajové rezy a myslím si, že urobím aj kinder bueno, po tom sa len tak zapráši 😝

womankc
19. mar 2013
nelinka0401
19. mar 2013

ahojte,my dojedáme ešte polievku od nedele,nejako im nechutilo jesť ako sú chorí.Malá si prosila pizzu,tak som spravila pre ňu šunkovo-ananásovo-kukuricovú s veľa syrom a pre mm s klobásou,olivami,cibuľkou a samozrejme zasypané veľa syrom..tak a môžu vyjedať 😉

veve39
19. mar 2013

@womankc vidis, tie pardubicke pernicky v tvare vajicka su super napad na velkon.pecenie, ja som ich robila na vianoce podla danky @danielaj, su aj perfektne trvanlive, takze sa do nich pustim este asi tento tyzden...formicky v tvare vajicka sa daju zohnat ?

veve39
19. mar 2013

@lululka555 prosim ta ten medovy zavin co si robila je dobry ? nemala si ho suchy ? ja som raz robila takyto podls receptu tusim z varechy, no bolo to fiasko 😒 , zle sa mi s tym robilo, cesto sa lepilo, nevedela som ho vyvalkat...tak som na ten kolac zanevrela...no laka ma opat ho vyskusat, lebo take medove-pernikove mam ja osobne velmi rada 😎

kikaneu
19. mar 2013

@alenocka357 nech sa páči: 1/2kg polohrubej muky, 25dkg margarinu, 1 kypriaci prašok, 25 dkg najemno postruhanej mrkvy(surovej), 20dkg marmelady. Na obalenie 10dkg praš. cukru a 2 balicky vanilkoveho cukru
Z muky,margarinu, kypr. prasku a struhanej mrkvy vapracujeme cesto. A nechame ho na 10-15min v chlade. potom ho vyvalkame na hrubku 1/2cm a krajame stvorce 5x5, Dame trocha marmelady a satocky poukladame na nevymasteny plech a pecieme do ruzova . Este zo horuca obalujeme v cukre

petrisorka
19. mar 2013

a este som upiekla babovku 🙂

veve39
19. mar 2013

u nas dnes zivanska - teraz ju idem robit na veceru + hubova polievka s mrvenickou
este pripajam foto poslednych dezertikov - vcerajsi rafaelo kolac a nedelne mascarpono-smotanove pohare s malinami a cokoladou 🙂

bubet
19. mar 2013

Dnes zeleninová polievka skrupicovými haluškami , Segedín a knedla.

abriela
19. mar 2013

@nelinka1311 pre zapadniarov su uz kosice koniec sveta a z mojich priatelov si robili srandu, ze ci tam chodia s pistolov vo vrecku. Takze vas kraj je uz aj pre nas daleky vychod 🙂.
hmm, ked si pisala, ze si to nejdela, lebo .... - pripomona mi to mna 😀
@gianni uz vidim naco su tie silikonove formicky kvetov - ruzi. Krasne vyzeraju tie kolaciky.

abriela
19. mar 2013

@veve39 rafaelo kolac - ale ty tam mas aj plnku, ze?

sweetlemon
19. mar 2013

@gpalusova myslim, ze nam dvom bude stacit aj 20 kusov, ale ved ked urobim viac, tak mozem zamrazit, nie? tak dnes to vyskusam, budem robit bryndzove a slivkove. juj, uz sa mi slinky zbiehaju 🙂 dakujem za radu 🙂 😵

lululka555
19. mar 2013

@veve39 ahoj ja mam pernikovy zavin tiez z varechy,dokonca az 2 recepty a robila som uz viackrat,vyskusala som obidva ,ale ten kde vyjdu styri strudle robim castejsie ,pretoze dve su nam malo 🙂
http://varecha.pravda.sk/recepty/pernikova-stru...
http://varecha.pravda.sk/recepty/medovy-zavin-p...

veve39
19. mar 2013

@abriela nie, to je ten, co tu kedysi koloval recept, cesto-navrch kokos s cukrom -poliat slahackou po upeceni...do casti cesta davam kakao, to mozno vyzera ako plnka...mame ho radi, je to bleskovka a je chutny

veve39
19. mar 2013

@lululka555 robis ho presne podla receptu, ci mas este nejake vylepsenia ? s cestom sa robi v pohode ?

lululka555
19. mar 2013

@veve39 namiesto klincekov a skorice davam ako v prvom recepte pernikove korenie,cesto odlozim do chladnicky rozdele na 4 casti - kazde dam do sacka, mne sa dobre robilo s cestom aj s prvym aj s druhym 🙂 mm to velmi lubi,vlastne vsetko co je pernikove a medovnikove ma rad a mne sa paci ,ze s tym nieje vela roboty a je toho dost 😉

gpalusova
19. mar 2013

@sweetlemon pravda...ja mrazim tiez....nech a sa podaria a chutia!!!

veve39
19. mar 2013

@lululka555 asi ho zaradim do velkon.pecenia, uz sa mi vsak opat rozsiruje zoznam, neviem, ako budem stihat...ja mam ako tvoj drahy velmi rada vsetko medovnikove-pernikove...davala si aj hrozienka ?

sweetlemon
19. mar 2013

@gpalusova dakujeeeem 🙂

lululka555
19. mar 2013

@veve39 aj ja ho chcem piect na velku noc + nejaku ovocnu tortu,mozno mascarpone ,alebo so zele,este porozmyslam 🙂 ja davam len slivkovy lekvar a posypem sekanymi orechami,hrozienka nemam rada .Co vsetko ides piect?

womankc
19. mar 2013

@veve39 hej videla som aj hotové, ale ja som sa dávnejšie vynašla ja som si jednu takú okrúhlu vykrajovačku postláčala / zdeformovala / do požadovaného tvaru 🙂

gabriella7
19. mar 2013

nemáte niekto recept ako urobiť fašírku v srnčom chrbáte v strede s vajíčkom? neviem nájst recept

zuzka444
19. mar 2013

@veve39 ahoj.mozes mi do ip prosim poslat recept presne tak ako ho robis tu?aj s tym.kakaom.v ceste 🙂.dakujem.vypada naozaj dost chutne 🙂

veve39
19. mar 2013

@lululka555 my sa chystame na Velku noc k rodicom (verim, ze nam to vyjde), mame to teda podelene...mamina upecie nejaky plnkovy rez /alebo kysnute (moravske kolace, orechove rozky)...sestra tam bude tiez, ona ma taku specialitu - slahackovu tortu s plnkou z Giotto/alebo u nas ferrero rocher bonbonov....mne ostavaju take "trvanlive veci"...chcem urobit tie trojhranky s orechami z Dankinho albumu, potom asi tento pernikovy zavin a pardubicke pernicky, ako tu bolo spominane chcela by som ich v tvare vajicok a este nieco suche - robim aj na vianoce take kolieska z lineckeho cesta plnene prazenym lieskovcom a brusnicami, pofrkane cokoladou...takeeto mam plany, prerabame vsak byt, sme teraz vo finale, tak uvidim, ci budu plany splnitelne 🙂

veve39
19. mar 2013

@lululka555 juuuj a este som zabudla, pre muža grilažky musim urobit, ved to by mi neodpustil 🙂 ...no vidim to tak, ze budem musiet nieco vyskrtnut 😉

veve39
19. mar 2013

@zuzka444 ja ho robim podla tohto receptu, kedze je to rozpis na tortovu formu, co mi vyhovuje
http://www.schutou.sk/recepty/dezerty/36-kokoso...

tu je recept bez kakaa, to som si doplnila sama, aby bol farebne zaujimavejsi
polovicu, alebo aj 2/3 cesta vylejem do vymastenej a vysypanej formy, do zvysneho pridam 1,5 lyzice preosiateho kakaa (kludne aj trosku mlieka, ak je to huste), vymiesam a dolejem do formy...vyborna je ta slahac.smotana, ktorou sa kolac poleje, skutocne ju treba vyliat celu, 250ml balenie..na zaver spravim trochu polevy (cokolada+maslo) a pofrkam kolac...nam sa bez cokolady nerata
kokos ma tendenciu v rure rychlo zhnednut, cize ja ho peciem tych cca 30min. na 160-170st., no zhruba v polovici pecenia prikryjem papierom na pecenie....vyborny a bleskovy kolacik 🙂