Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@novamamima U nás rýchle sú vždy cestoviny 🙂 so syrovou omáčkou, s kečupom a strúhaným syrom, resp. na sladko s orechami 🙂
@novamamima ryžový nákyp, zeleninové rizoto, zeleninové karbonátky, prívarky s vajíčkom , ovsenná kaša , bryndzový osúch , slané palacinky, karfiolový mozoček, karfiol vyprážaný , vyprážané syrové krokety, zapečená brokolica, pečená zelenina na plechu, cuketa - v cestíčku, vyprážaná , dusená s cestovinou, vyprážané šampióny, hlivový perkelt s haluškami , kapustové halušky, tvarohové rezance, palacinky, varená špargľa s nejaké omáčkou - syrovou......., špenátové halušky so syrom , chlebové placky, zemiakové placky, cvikľové placky ,,,,,,,,,, ak ti dochádza inšiprácia polistuj si tu len tak strany a fotky ťa navnadia, alebo ja doma si to robím tak, že keď už raz neviem, čo variť tak si večer vyberiem všetky možné svoje recepty a kuchárske knižky a listujem a vždy na niečo natrafím
@rastulka aké sú tie francúzske zemiaky podľa toho receptu ??
@rastulka už som si prečítala aké sú tie francúzske :D..som si pretým nevšimla ... 😉
dievčatá , táto diskuska už trvá tri roky 😀 uvedomili ste si to???? a toto som tam na počiatkoch našla http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=6712
@womankc Ďakujem za inšpiráciu 🙂 aj keď polovicu surovín momentálne doma nemám, a niektoré niemôžem keďže stále dojčím 🙂 ale aj tak ďakujem.
My mame bryndzove halusky
Ahojte,takže ked sme všetci nejaký chorí,robila som kapustnicu s domácej kapusty ,hríbiky som nemala tak len klobása a kúsky mäsa sú v nej 🙂 a deťom zeleninovú polievku
@novamamima no to som ja len tak zo seba , čo ma napadlo, to musíš obšírnejšie nabudúce napísať potreby aj podmienky 🙂 , daj čo máš doma, isto tu niekoho niečo napadne
http://varecha.pravda.sk/recepty/opera-rezy/166...
treba chudnúť do plaviek , tak si ešte dajme hehehheheheh
robí niekto tvarohovú kocku?dnes sme ju mali, robia ju aj detom v skolke.je super. uslahat 4 žltka so 100 g praš.cukru a van. cukrom,potom uz len vareškou vmiešat 2 hrudkové tvarohy pomleté na masovom mlynceku,150 g, detskej krupice,trošku kypriaceho prášku a nakoniec sneh z bielkou, možte pridat cukor ak sa vam zdá menej sladká.dat na vymastený malý pekáč a piect na 180 st. asi 30min, pokým je povrch ružový. nakoniec rozmixovať 1 broskynový kompot a tym sa kocka na taniery poleje. vyskúšajte
@novamamima ja som dnes... mrazenu zeleninu aku sm nasla v mrazaku, + cibulka, petrzlenova vnat, 2 vajka, syr, kusok smotany . Vsetko som to dala do janskej misky, na vrch posypala so struhankou a dala par platkou masla (ala zeleninove fasirky).. sup co rury.. vyzera to super, vnia to super........... 😀 ale ja si pockam na moje vyspane dieta, dame si spolu..a teraz sa ladujem s ananasom z konzervy
@verkavb mám ho skopírovaný z tejto témy:
4dcl mlieka, 30 g droždia, 40 g cukru, 50 g margarín (ja som použila obyčajné maslo), 1ČL soli, 300 g polohrubej múky, 300 g hladkej múky, vajíčko na potretie. Múku, soľ, cukor zmiešať, pridať roztopený tuk a droždie rozpustené vo vlažnom mlieku, vypracujeme cesto, pridávame múku podľa potreby, 20 min. necháme kysnúť, potom vypracujeme 10 bochníkov a dáme ešte na plechu nakysnúť na ďalších 20 min. Pečieme pri 180 stupňov cca 15 min. Pred pečením potrieť vajíčkom. Posypala som semienkami čo som mala doma. Múku som nahradila špaldovou a trocha celozrnnej (len čo som mala zbytok vo vrecku).
dnes zelerova kremova polievka zo vcera , aj hraskova s mrkvou, zapekane zemiaky s cibulou a ovcim syrom a tento zakusok
http://varecha.pravda.sk/recepty/tvarohovo-ovoc...
ten sa uz chladi, ale este sme nechutnali, ale vyzera skvelo a aj tak vonia
do toho zakusku som ale namiesto jahod dala cernice a brusnice / kedze zavarane jahody vsetky obsahuju nejake E , co moze negativne ovplyvnit nervovy vyvin deti / je to tam aj na niektorych kompotoch napisane/
@abriela vcera si tu hladala tusim nejaky jahodovy zakusok, tak dnes som natrafila http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=21829&use...

@natal12 Hlasim,že fr.zemiaky su mnamkove a štavnate 🙂 ozaj dobre 😉