icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

rastulka
20. mar 2013

@natal12 Hlasim,že fr.zemiaky su mnamkove a štavnate 🙂 ozaj dobre 😉

eliska07
20. mar 2013

@novamamima U nás rýchle sú vždy cestoviny 🙂 so syrovou omáčkou, s kečupom a strúhaným syrom, resp. na sladko s orechami 🙂

veve39
20. mar 2013

@lea231 super, vdaka...tak ani nebudem hladatv beznych retazcoch...a do specializovanych bio obchodov aj so sortimentom ovocie-zelenina nemam cestu, asi to Rakusko isti, muz tam obcas ide na nakup, tak ho poverim

womankc
20. mar 2013

@novamamima ryžový nákyp, zeleninové rizoto, zeleninové karbonátky, prívarky s vajíčkom , ovsenná kaša , bryndzový osúch , slané palacinky, karfiolový mozoček, karfiol vyprážaný , vyprážané syrové krokety, zapečená brokolica, pečená zelenina na plechu, cuketa - v cestíčku, vyprážaná , dusená s cestovinou, vyprážané šampióny, hlivový perkelt s haluškami , kapustové halušky, tvarohové rezance, palacinky, varená špargľa s nejaké omáčkou - syrovou......., špenátové halušky so syrom , chlebové placky, zemiakové placky, cvikľové placky ,,,,,,,,,, ak ti dochádza inšiprácia polistuj si tu len tak strany a fotky ťa navnadia, alebo ja doma si to robím tak, že keď už raz neviem, čo variť tak si večer vyberiem všetky možné svoje recepty a kuchárske knižky a listujem a vždy na niečo natrafím

zklimekova
20. mar 2013

@rastulka aké sú tie francúzske zemiaky podľa toho receptu ??

zklimekova
20. mar 2013

čaute kočky 🙂..u nás dnes špenátová polievka, špagety s maskovou omáčkou a syrom,plus jedna fotka zo soboty..išla som mazať a našla som ju 🙂..prajem pekný deň 🙂

zklimekova
20. mar 2013

@rastulka už som si prečítala aké sú tie francúzske :D..som si pretým nevšimla ... 😉

womankc
20. mar 2013

dievčatá , táto diskuska už trvá tri roky 😀 uvedomili ste si to???? a toto som tam na počiatkoch našla http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=6712

novamamima
20. mar 2013

@womankc Ďakujem za inšpiráciu 🙂 aj keď polovicu surovín momentálne doma nemám, a niektoré niemôžem keďže stále dojčím 🙂 ale aj tak ďakujem.

armimi
20. mar 2013

My mame bryndzove halusky

nelinka0401
20. mar 2013

Ahojte,takže ked sme všetci nejaký chorí,robila som kapustnicu s domácej kapusty ,hríbiky som nemala tak len klobása a kúsky mäsa sú v nej 🙂 a deťom zeleninovú polievku

womankc
20. mar 2013

@novamamima no to som ja len tak zo seba , čo ma napadlo, to musíš obšírnejšie nabudúce napísať potreby aj podmienky 🙂 , daj čo máš doma, isto tu niekoho niečo napadne

womankc
20. mar 2013

http://varecha.pravda.sk/recepty/opera-rezy/166...
treba chudnúť do plaviek , tak si ešte dajme hehehheheheh

verkavb
20. mar 2013

@lucikatn ahoj mohla by si mi poslať recept na tie žemličky robené so špaldovou múkou, dakujem.

kate95701
20. mar 2013

robí niekto tvarohovú kocku?dnes sme ju mali, robia ju aj detom v skolke.je super. uslahat 4 žltka so 100 g praš.cukru a van. cukrom,potom uz len vareškou vmiešat 2 hrudkové tvarohy pomleté na masovom mlynceku,150 g, detskej krupice,trošku kypriaceho prášku a nakoniec sneh z bielkou, možte pridat cukor ak sa vam zdá menej sladká.dat na vymastený malý pekáč a piect na 180 st. asi 30min, pokým je povrch ružový. nakoniec rozmixovať 1 broskynový kompot a tym sa kocka na taniery poleje. vyskúšajte

abriela
20. mar 2013

@anos18 aj vegetu, aj sol, petrzlenovu vnat, cierne korenie
@daniz vrabcie hniezda - to je co???
@lea231 ako stale perfektne nadekorovane. Zemlovku by som si dala. Mnam. Inak citam, ze mas "super" den.
@tretulka kralovska zemiakova polievka- to je aka???

klapinka
20. mar 2013

@novamamima ja som dnes... mrazenu zeleninu aku sm nasla v mrazaku, + cibulka, petrzlenova vnat, 2 vajka, syr, kusok smotany . Vsetko som to dala do janskej misky, na vrch posypala so struhankou a dala par platkou masla (ala zeleninove fasirky).. sup co rury.. vyzera to super, vnia to super........... 😀 ale ja si pockam na moje vyspane dieta, dame si spolu..a teraz sa ladujem s ananasom z konzervy

abriela
20. mar 2013

@womankc normalne kopirujem a ukladam co si napisala bezmasite jedla. Dobra siii 😎

abriela
20. mar 2013

@kate95701 ta kocka moze byt super. Asi toto drahy jedava obcas v praci na obed a vola to tvarohovy nakyp

womankc
20. mar 2013

@abriela Ďakujem , u nás sa veľmi veľa zeleninky zje, aj keď sme viac mäsožravci , to som si len tak napochytro spomenula rada aj experimentujem
práve dnes by som si dala niečo lahodné a jednoduché , len neviem čo 🙂

womankc
20. mar 2013

@lea231 no deň blbec 😝 , ale žemľovka klobúk dolu , čo používaš ako základ ? toustový chleba????

titkovamiriam
20. mar 2013

kedže dnes mam volno tak som varila na dva dni-zemiakova polievka,šulance a granatir,šalatik z domaceho ,,chovu,,

henca74
20. mar 2013

my mame dnes kapustove fliacky 😉

lucikatn
20. mar 2013

@verkavb mám ho skopírovaný z tejto témy:

4dcl mlieka, 30 g droždia, 40 g cukru, 50 g margarín (ja som použila obyčajné maslo), 1ČL soli, 300 g polohrubej múky, 300 g hladkej múky, vajíčko na potretie. Múku, soľ, cukor zmiešať, pridať roztopený tuk a droždie rozpustené vo vlažnom mlieku, vypracujeme cesto, pridávame múku podľa potreby, 20 min. necháme kysnúť, potom vypracujeme 10 bochníkov a dáme ešte na plechu nakysnúť na ďalších 20 min. Pečieme pri 180 stupňov cca 15 min. Pred pečením potrieť vajíčkom. Posypala som semienkami čo som mala doma. Múku som nahradila špaldovou a trocha celozrnnej (len čo som mala zbytok vo vrecku).

zuzana76
20. mar 2013

dnes zelerova kremova polievka zo vcera , aj hraskova s mrkvou, zapekane zemiaky s cibulou a ovcim syrom a tento zakusok

http://varecha.pravda.sk/recepty/tvarohovo-ovoc...

ten sa uz chladi, ale este sme nechutnali, ale vyzera skvelo a aj tak vonia

abriela
20. mar 2013

@womankc lahodne a jednoduche. Vcera som robila ryzu s mliekom posypanu grankom, ale pri tej slovnej kombinacii mi napada - slahacka vyslahana s tvarohom 🙂

zuzana76
20. mar 2013

do toho zakusku som ale namiesto jahod dala cernice a brusnice / kedze zavarane jahody vsetky obsahuju nejake E , co moze negativne ovplyvnit nervovy vyvin deti / je to tam aj na niektorych kompotoch napisane/

gelinka75
20. mar 2013

@abriela vcera si tu hladala tusim nejaky jahodovy zakusok, tak dnes som natrafila http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=21829&use...

womankc
20. mar 2013

@abriela no už som od núdze zožrala asi päť kl trtinového cukru, asi mi už aj bude zle heheheheh 🙂
napadla ma tiež tá mliečna ryža , tak asi urobím si to dnes ostatní majú navarené , len mňa honí mlsná 😉

womankc
20. mar 2013

@gelinka75 pre pána jána to prečo si sem dala 😠 !!!!! mňáááám ten je krásny . Takéto veci viac nerob, dobre. To ťa vôbec nemrzí, že teraz kvôli tebe niektoré spoluprispievateľky priberú hehehehehheh 😀 😀 😀 😀 😀 😀