Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
zeleninova polievka a francuzske zemiaky plus akurat sa nam v trube pecu cokoladove muffiny. 🙂
dnes sližikova polievka,bravcove srdcia ako paprikas a poobede idem robit velkonocne medovnicky a linecke kolecka-fotecky neskor len teraz som vstala po nocnej 😉
vcera som varila zapekany karfiol
pecene kuracie stehienka zemiakova kasa a salatik zeleninovy s greckym syrom
a kolacik zelatinovy s lesnym ovocim
@titkovamiriam ako robis velkonocne medovnicky ?
@veve39 presne ako vianocne len velkonocne vykrajovacky 😀
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=39429
dnes to bude fazulova polievka s kusami hovadzieho maska , kolacik zo vcera aa este neviem co vymyslime
@lindauciatko ja majonézu nedávam, dávam kyslú smotanu, alebo polovicu domácej tatarky a polovicu kyslej smotany 😉
@titkovamiriam ja som chcela upiect perniky pardubicke v tvare vajicok, neviem v obchodoch najst take formicky
u nád dnes zeleninová polievka s haluškami, plnená paprika, rajčinová omáčka, a výnimočne domáca knedľa, lebo my to jedávame s chlebíkom odjakživa a pečiem dunajské vlnky s jablkami 😉
@veve39 tak si niaku gulatu formicku trosku zdeformuj na vajce 🙂
u nás dnes mexický guláš....a este uvažujem čo upečiem........tak si vas idem prečitať a nájsť nejakú inšpiráciu 🙂
dnes hribova polievka,zapekane zemiaky so sampionmi,brokolicou,smotanou
gemerské guľky s kyslou kapustou 🙂 nevarila som to asi 5 rokov, tak sme sa na to vrhli s manželom a už sú fuč... :P
Ravioli plnene udenym masom a sampinonmi,k tomu nivovo-syrova omacka 🙂
@titkovamiriam vdaka,tak to si určite posadím,žeruchu mam ,ale šalat-dobrý napad 🙂
my dnes kuracia polievka a rezance s makom a s tvarohom
hovadzia polievka, bravcove plnene kapsicky
@fattamorgana recpet mam takyto- na 1bielko 17,9 g kryš.cukor,a 35gpráš.cukor podla toho kolko bilekov das podla toho si das cukor.Vyslaham si bielka do tuha a potom pridam kryst.cukor (pena by sa mala lesknut)a potom prilievam pomaly uvareny cukrovy rozvar (na 1 bielko-53,7 g cukru kryš.a 18ml vody dam varit a varím na bublinu to znamena omocim do rozvaru ocko z drotu alebo na metlicke byva očko a fuknem ak ide vela pospajanych bublin vtedy je hotovy a vlievam do bielkov)slahat pomaly a nakoniec sa primiesa praskovy cukor,a stiekam na papier a susim na 90st.asi hodinu a pol az dve hod. krém robím kavovo karamelovy (dufam ze si pochopila)
šampionová krémová polievka
fašírky so smotanou - syrom -obalené vo vajíčku a potom pečené v trúbe
uhorkový šalátik
dezert - dnes kupovaný - zákusok s jahodkami
🙂
už len počkať na manžela ked príde z práce a šup von...
Akurát som dovarila zemiakovú polievku a ešte sa dopeká kačka na jablkách + knedla + cervena kapusta, dnes mam omeskanie, mala som skusky z nemciny tak dufam, ze Tomáško ešte chvilku vydrzi 😀
U nás dnes polievka z tekvice hokaido, domáca pizza a bábovka. Zajtra slepačia polievka, demáca knedľa, pečené mäso a dusená kyslá kapusta. 🙂
My dnes máme kapustnicu a mletý rezeň so syrom a k tomu zemiaky a cviklu. Ako dezert tento koláč - piekla som včera http://baranek.blog.sme.sk/c/311548/Varime-s-me...

dnes mám ,,pracovnú sobotu,, tak len halušky s bryndzou a decká so syrom, ku kávičke a na mlsanie perník 🙂