Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
a ešte som zabudla že hodí sa orechová plnka do buchiet pečených ?? a ako ju robievate?? 🙂
@aduskalac krásna tortička 🙂
u nás dnes polievočka zo včera a fašírka vcelku s vajíčkom vo vnútri, zemiaková kaša a spravila som cesto na medovníčky, tak uvidím či ešte dnes, alebo zajtra večer upečiem ..krásny deň prajem..konečne dnes nesneží a je slniečko, tak keď malá vstane....hor sa von 🙂
dnes len dojedáme pizzu a spravila som čokoládový puding s piškótami bo som sa pustila do umývania okien... 😉
no my dnes dojedáme šošovicovú a granadír. a kvečeri dorobím rybu na masle a opekané zemiaky.a bábovku.zajtra ryžu a kura,a puding.
no baby tak u nas dnes pre 7 ludi plus dupla zeleninova polievocka s hlivou.druhe smotanovy paprikas s hlivou a kuracimy CICKAMI.Priloha nokerle.ja davavam muku pol na pol hladka a polohruba.nedavam len cistu STUDENU vodu ale miesam s mliekom.na kilo muky jedno vajce.a zasadne hned po vymiesani hadzat nokerle.ziadne cakanie.cesto nesmie zostat zuvackove.lepok robi svoje.vyskusajte...rozdiel zbada kazdy....
@abriela u nás tiež býva taká západniarska večera 🙂 k tomu ešte kyslá kapusta 🙂
Takže dnes sme mali paradajkovú polievku, francúzske zemiaky so zeleninovým šalátom, zajtra bude hrášková polievka s krupicovými haluškami, domáca knedľa so sviečkovou.
dnes bravcovy vyvar so zeleninkou a struhanym cestom, bryndzove halusky
zajtra dojedame polievku a na druhe bravcove na stave, hraskova ryza a zeleninovy salatik
ahojte...ja by som sa vas chcela opytat,ci mi date nejake tipy na suche pecivo,co peciete,mate odskusane... rozmyslam co na velku noc,a uz by sa patrilo zacat...mam spravene akurat tak suhajdy plnene salkom a zdobene lentilkami,kedze moja mala na nich fici 🙂 asi to ma po mne 😉
My sme dnes mali pecene medove rebra s chlebom a cinskou kapustou. po obede bol ananasovy kolac inym menom kolac orgazmus.
Ja som dnes robila francuzske zemiaky a mäsovu polievku a domace rezančeky 😀 a po obede taky rychli kolačik s hrozienkami a lekvarom a do toho posekane mandle,,ešte od vianoc 😀
ahojte kucháročky, dajte mi nejaký recpet na masko (karé) so špargľou... ďakujem 🙂
Mmch, u nás dnes "dietny" obed, domáce rezance s tvarohom na slano a s makom na sladko 🙂
A teraz sa dopekajú nivové trojuholníčky na večer k telke 🙂
Ahojte,ja nejako nestiham posledne dni pri malej,ale stale som s vami 🙂 no,ale musim sa pochvalit 3 deň úspešne bez plienky 🙂 🙂 🙂 /cez den 😉 /
Dnes sme mali hrstkovu polievku a zapekany kel s kuracim maskom 🙂 a pernik s višnami 🙂
zajtra - zeleninovo-hlivová polievka a kapor s horčicovou omáčkou a zemiakmi 🙂
@rastulka teba som tu hladala 🙂 ked si robila tú želatínovú poťahovku,kolko jej asi víjde z toho množstva,čo je v recepte?aká veľkosť torty sa tá obtiahnuť,tým jedným kusom?
@betka22betka úprimne povedané vždy to len odhadujem, pretože záleží od veľkosti srdca a ako je nakrájané (teraz mám také dva kúsky, takže to budem piecť tak cca 45 minút). Ale skôr sa riadim heslom "pozriem a vidím" 🙂
Ja mám totiž problém riadiť sa presnými receptami 🙂
my dnes kacacie stehna kapusta zemiaky, gulky s horcicovou omackou zemiaky, cuketova natierka a vecera krupicova kasa
hrášková polievka s ľuskov , cestovinový šalát ( červená paprika , zelená paprika , cibuľka , uhorka , rajčinky , tvrdý syr , sunka , saláma , podravka , tatarka ) , taký mix s rožkom . Ale malému som upiekla aj krídelka obalené v syre .
@nelinka0401 Ja som robila z dvojitej davky 😵 myslim,že jedna davka nestači ani na 24cm tortu,ked to rozvalkaš na 3-4 mm 🙂

Baby čo poviete z tohto cesta možem robiť aj české buchty plnené ?? 🙂
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4514