icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

aadulik2110
28. mar 2013

milé kuchárky.... neviete mi povedať, kde som spravila chybu.... robila som veterníky, odpalované cesto sa krásne v rúre nafúklo a po vytiahnutí spľaslo.... logicky rýchlo sa ochladilo, ale mne nejde do hlavy, že polovica plechu spľasla a polovica je naďalej nadýchaná....

anavila
28. mar 2013

@henca74 ahoj, neviem, ci si pridavala recept tej spenatovej rolady, ale rada by som ho vedela, ked mozes a chces, prosim napis 🙂 dakujem

betka22betka
28. mar 2013

@rastulka no teda, Tvoje koláče sú krajšie, ako moje!!! Si šikulka... Ale aj Ty si robila z pol kg múky, keď si robila 4 pláty? Ja som ledva vyvaľkala 3, také boli tenké.... alebo si možno mala menší plech....

fomarik
28. mar 2013

polievka kyslá fazulová a rybka ( treska) na masle so zemiakovou kašou + mrkvový šalát.

fomarik
28. mar 2013

a zajtra , keďže je pôst , tak si zvrtneme opäť zvrtneme niečo bezmäsité....... pirohy s bryndzou mám v pláne a medovník s nutelou.

michaelamilan
28. mar 2013

@aadulik2110 hm......chyba môže byť v dopekaní.......dopiekla si ich na nižšej teplote.....alebo aj v tom, že neboli všetk pokvapkané vodou......Inak si neviem vyvetliť iné chyby 🙂 a to mám odpečených vyše 8rokov 😀

aadulik2110
28. mar 2013

@michaelamilan no veru asi to bude tou vodou....

pegggy
28. mar 2013

@rastulka krásne žerbo rezy, aj ja rozmýšlam že upečiem, ale vyzerá, že máš iný recept ako ja, môžem ťa poprosiť o tvoj? a ako robíš čokoládovú polevu? Máš ju krásnu, ja ju nikdy takú nemám a neviem spraviť. Moc ďakujem.

zklimekova
28. mar 2013

@henca74 roláda vyzerá supeer 🙂

zklimekova
28. mar 2013

@rastulka vyzerajú úžasne musím vyskúšať , ešte som ich nerobila

aadulik2110
28. mar 2013

@michaelamilan nedá mi to....idem spraviť ešte jednu várku a potom napíšem ako to dopadlo

rastulka
28. mar 2013

@pegggy Ja mam recept ten isty čo sem dala @betka22betka na str 2247,len ja do cesta davam aj 3-4lyž.kys.smotany a pečiem 4 platy,no a orchovu plnku polievam rumovym mliekom,su take štavnatejšie 🙂 na čoko.polevu som dala 60g cery a 100g figaro čokolady /varovu/ 😉
@betka22betka Dakujem,ale nieee 😉 mam ten klasicky hlboky plech,myslim,že je to tou smotanou 🙂 Moje cesto bolo take....makke 🙂 velmi lahko a dobre sa s nim pracovalo 😉 🙂

rastulka
28. mar 2013

@gelinka75
@zklimekova
@luciok Vdaka kočky 🙂 Vyskušajte su výýýborne,neolutujete 🙂

vieruna
28. mar 2013

@aadulik2110 Ja sa chystam na ne zajtra 🙂 Mozno ti len nepecie rovnomerne rura. To cesto je dost haklive. Ja som nikdy nepokvapkavala vodou, citam to tu prvy krat a zo zaciatku sa mi tiez stalo, ze mi niektore sfukli. Drzim palce
Ja som dnes napiekla platy na medove rezy. Zajtra budem plnit. Prvy krat sa mi podarilo vyvalkat 5 platov 😎

vieruna
28. mar 2013

jaj este moje platky. Posledny je este v rure 🙂

vieruna
28. mar 2013

@cicuska22 tu roladu nasiel aj nas tato na fb a straaaasne prosil, aby som mu ju upiekla. Tak som sa zlutovala, ze skusim 😀 Dufam, ze bude krasna ako tvoja

aadulik2110
28. mar 2013

@vieruna v každom prípade, nechala som si poradiť... teraz som skúsila jednu várku spraviť a uvidím, s tou druhou som sa rozhodla, že budú zlepence.... takže už nie veterníky, ale veterníkové zlepence

chantalle
28. mar 2013

Parizske rozky, puncove, kokosovo - cokoladove, medovnicky - nase velkonocne 🙂

vieruna
28. mar 2013

@aadulik2110 ja uz mam na zajtra uvarene salko, lebo ich chcem spravit karamelove. Dnes som nastudovala vsetky karamelove kremy, tak hadam zase raz zamachrujem 😀 😵

vieruna
28. mar 2013

@chantalle sa priznaj, kde si bola nakupovat!!! 😀 😀 samozrejme srandujem, tichucko zavidim a sucham nozickami 😉 uzasne mas tie kolaciky

happy8051
28. mar 2013

dnes sme mali spenatovu kremovu polievku s hriankami a duseny kel so zemiakymi.
zajtra dojeme polievk, u a bude losos na bylnkach so zemiakovou kasou a salatp,. vyprazim aj rybie file a k nemu bude zemiakovy salat v sladkokyslom naleve s cibulou.
zajtra peciem: obrateny jablcnik, nepecenu naskrtu z keksov a tvarohovu ortu s marhulami.
v nedelu bude pecene kacka ˇpeciem 6 hodin). domaca knedla, dusena karamelizovana cervena kapusta. klasika kuraci vyvar.
v pondelok vyjickovy salat, udene maso, sunka od kosti, zelenina

aadulik2110
28. mar 2013

@vieruna ja som si našla tento recept http://varecha.pravda.sk/recepty/karamelove-vet... a vlastne je to moja premiéra.... a veľmi by som chcela, aby sa vydarili 🙂

vieruna
28. mar 2013

@aadulik2110 ja som skusala karamelovu slahacku a neviem, nejak nam nevyhovovala. Ja som sa nechala inspirovat kremami, co mi sem dnes pridavala @abriela

chantalle
28. mar 2013

@vieruna Daaaakujem kraaaasne!!!!

jovan
29. mar 2013

@chantalle Mohla by som poprosit recept na tie cokoladovo kokosove rezy, dakujem

henca74
29. mar 2013

@anavila jasne ;o) uz som sem pridavala link, je na str. 2248 ;o)

gelinka75
29. mar 2013

@luciok ja som piekla linecke, parizske rozky, sankvikove rezy, puncove rezy, medove rezy, zamatove rezy a teraz este rozmyslam nad zerbo, ja neviem kto to poje, lebo ja jem malinko sladkeho skoro nic, ale mna to bavi, aj pre rodicov peciem a brata

smejkovia
29. mar 2013

@chantalle super, chcem sa opýtať na ten kokosový koláčik, nedaš mi receptík, dakujem 🙂 🙂

gelinka75
29. mar 2013

@betka22betka ja mam podobny recept len tam ide 15 dkg orechov, mam presne vyratane orechy tak nabuduce ked budem robit urobim podla teba 😉

luciok
29. mar 2013

@gelinka75 mňam, z každého druhu mi môžeš poslať 😝