Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@rastulka no teda, Tvoje koláče sú krajšie, ako moje!!! Si šikulka... Ale aj Ty si robila z pol kg múky, keď si robila 4 pláty? Ja som ledva vyvaľkala 3, také boli tenké.... alebo si možno mala menší plech....
polievka kyslá fazulová a rybka ( treska) na masle so zemiakovou kašou + mrkvový šalát.
a zajtra , keďže je pôst , tak si zvrtneme opäť zvrtneme niečo bezmäsité....... pirohy s bryndzou mám v pláne a medovník s nutelou.
@aadulik2110 hm......chyba môže byť v dopekaní.......dopiekla si ich na nižšej teplote.....alebo aj v tom, že neboli všetk pokvapkané vodou......Inak si neviem vyvetliť iné chyby 🙂 a to mám odpečených vyše 8rokov 😀
@michaelamilan no veru asi to bude tou vodou....
@henca74 roláda vyzerá supeer 🙂
@rastulka vyzerajú úžasne musím vyskúšať , ešte som ich nerobila
@michaelamilan nedá mi to....idem spraviť ešte jednu várku a potom napíšem ako to dopadlo
@pegggy Ja mam recept ten isty čo sem dala @betka22betka na str 2247,len ja do cesta davam aj 3-4lyž.kys.smotany a pečiem 4 platy,no a orchovu plnku polievam rumovym mliekom,su take štavnatejšie 🙂 na čoko.polevu som dala 60g cery a 100g figaro čokolady /varovu/ 😉
@betka22betka Dakujem,ale nieee 😉 mam ten klasicky hlboky plech,myslim,že je to tou smotanou 🙂 Moje cesto bolo take....makke 🙂 velmi lahko a dobre sa s nim pracovalo 😉 🙂
@gelinka75
@zklimekova
@luciok Vdaka kočky 🙂 Vyskušajte su výýýborne,neolutujete 🙂
@aadulik2110 Ja sa chystam na ne zajtra 🙂 Mozno ti len nepecie rovnomerne rura. To cesto je dost haklive. Ja som nikdy nepokvapkavala vodou, citam to tu prvy krat a zo zaciatku sa mi tiez stalo, ze mi niektore sfukli. Drzim palce
Ja som dnes napiekla platy na medove rezy. Zajtra budem plnit. Prvy krat sa mi podarilo vyvalkat 5 platov 😎
@vieruna v každom prípade, nechala som si poradiť... teraz som skúsila jednu várku spraviť a uvidím, s tou druhou som sa rozhodla, že budú zlepence.... takže už nie veterníky, ale veterníkové zlepence
@aadulik2110 ja uz mam na zajtra uvarene salko, lebo ich chcem spravit karamelove. Dnes som nastudovala vsetky karamelove kremy, tak hadam zase raz zamachrujem 😀 😵
dnes sme mali spenatovu kremovu polievku s hriankami a duseny kel so zemiakymi.
zajtra dojeme polievk, u a bude losos na bylnkach so zemiakovou kasou a salatp,. vyprazim aj rybie file a k nemu bude zemiakovy salat v sladkokyslom naleve s cibulou.
zajtra peciem: obrateny jablcnik, nepecenu naskrtu z keksov a tvarohovu ortu s marhulami.
v nedelu bude pecene kacka ˇpeciem 6 hodin). domaca knedla, dusena karamelizovana cervena kapusta. klasika kuraci vyvar.
v pondelok vyjickovy salat, udene maso, sunka od kosti, zelenina
@vieruna ja som si našla tento recept http://varecha.pravda.sk/recepty/karamelove-vet... a vlastne je to moja premiéra.... a veľmi by som chcela, aby sa vydarili 🙂
@aadulik2110 ja som skusala karamelovu slahacku a neviem, nejak nam nevyhovovala. Ja som sa nechala inspirovat kremami, co mi sem dnes pridavala @abriela
@betka22betka ja mam podobny recept len tam ide 15 dkg orechov, mam presne vyratane orechy tak nabuduce ked budem robit urobim podla teba 😉

milé kuchárky.... neviete mi povedať, kde som spravila chybu.... robila som veterníky, odpalované cesto sa krásne v rúre nafúklo a po vytiahnutí spľaslo.... logicky rýchlo sa ochladilo, ale mne nejde do hlavy, že polovica plechu spľasla a polovica je naďalej nadýchaná....