icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

libka1
29. mar 2013

kremova hribova s krutonmi, tagliatele s lososovou omackou, mascarpone pohare s piskotami

ibajeho
29. mar 2013

Babulky mam na vas otazku. Idem robit piskotove cesto a nemam polohrubu muku. Mam len hladku. Mam sa kvoli tomu teda brodit snehom do obchodu alebo sa nestane nic ked pouzijem hladku??? Alebo nejaku inu radu vas poprosim 🙂 dakujem krasne

libka1
29. mar 2013

@gelinka75 ty kokos, mne sa to mnoztvo este aj tazko cita nie aby som to upiekla 😀 ale dat by som si dala 😀 😀

kikaneu
29. mar 2013

babyyy....piekli ste už niektorá zemiaky v rúre (tak nakrájané na štvrťky) na papieri na pečenie? bez oleja? chcela by som to skúsiť, lebo na oleji sú mastné, ble......

libka1
29. mar 2013

@kikaneu ja to robim pravidelne, na mesiaciky nakrajane, ale aj so supkou, okorenim, posolim, olej nedavam, len treba dat pozor aby neostali vyschnute 😉 urcite sa daju aj bez supky...

anos18
29. mar 2013

@lulu65 Ahoj,ved som sa nepytala na Daosin 🙂 Si si ista, ze reagujes na moj prispevok?

kikaneu
29. mar 2013

@libka1 no, super, že ich ošúpem, to asi nebude až tak vadiť, nie?

libka1
29. mar 2013

@kikaneu myslim ze nie, ja pod tie supkove nedavam papier na pecenie a nepripecu sa, bez supky by som papier dala 😉 urcite budu dobre 😎

titkovamiriam
29. mar 2013

u nas bude sosovicova polievka,vyprazany kapor,peceny losos,zemiakove pyre a zeleninovy salat 😉

karotkaa
29. mar 2013

@chantalle Krasne kolaciky, mozem poprosit ako robis tie rezy - puncove a cokoladove ? Vdaka 🙂

michaelamilan
29. mar 2013

@aadulik2110 OK som zvedavá 🙂 a hlavne neotváraj prvých °10minút rúru 😝

eva7780
29. mar 2013

dnes rizoto a piekla som obliz prs a pudingovy kolac 🙂

katy2
29. mar 2013

u nas paradajkova polievka zo vcera a tvarohove rezance...

klapinka
29. mar 2013

@zuzananinka jasne ze 😉 Quiche

liskove cesto (kupila som hotove), predpiekla som ho cca 5-10 min (dala som alobal a na vrch nasypala trocha ryze,aby sa mi velmi nepolnilnilo cesto) Za ten cas som si priparavila plnku, syr (platkovy som mala ) nakrajala na male kocky, sunka na kocky, vajicka (3ks), petrzlenova vnat, pazitka a trosku smotany. vsetko zmiesat naliat na predpecene cesto..a piect az do peknej upecenej farby. Velmi chutne. Dobru chut!

snu
29. mar 2013

dobru chut k obedu,, u nas dnes vysmazany syrovy spiz s kuracim prskom, varene zemiacky s cesnekom,, a este som urobila syrovu roladu 🙂

zarabono
29. mar 2013

vcerajsie varenie.dnes mame peceneho pstruha,zemiaky a peciem kubansku tortu.
spagety s rajcinovousunkovosampionovou omackou,krabi salat,
kapustovy salat,mliecna strukova fazulka

adkoalauri
29. mar 2013

Recept na plnenú kuraciu roládu v lístkovom ceste
Potrebujeme:
1 kg kuracích pŕs
250 g šunky
2 lístkové cestá - mrazené
12 plátkov syra
pohár sterilizovanej červenej papriky
250 g čerstvých šampiňónov
200 g sterilizovanej kukurice
1 vajce
2 strúčiky cesnaku
soľ
korenie

Lístkové cesto rozvaľkáme na tvar obdĺžnika - nie na veľmi tenko, aby sa to nepotrhalo. (40x40cm).
Kraje potrieme olejom , do ktorého prelisujeme cesnak. Najskôr ukladáme kuracie prsia, vyklepané a nakrájané na kúsky-ja dávam také väčšie kúsky, ako dlanene, posypeme kukuricou, poukladáme plátky šunky, syr, nakrájané šampiňóny, sterilizovanú červenú papriku, soľ, mleté čierne korenie. Zrolujeme do tvaru rolády. Roládu potrieme vyšľahaným vajíčkom a uložíme na vymastený alebo papierom vystlaný plech. Po upečení nakrájame na také centimetrové plátky.
Z týchto surovín budeme mať dve rolády. Ja som to už aj tak robila, že som ich upiekla a čo som myslela, že nám zostane, dala do mrazničky a po týždni som to vybrala na raňajky-boli ešte lepšie, ako čerstvé-spojili sa chute.
Pečieme pomaly na 170°C, 60 min.

adkoalauri
29. mar 2013

@georgia333 dala som na str. 2250

adkoalauri
29. mar 2013

@lucikatn dala som na 2250

betka22betka
29. mar 2013

@kikaneu ja som zvykla piecť tak, že som poriadne poumývala šupu, pokrájala som zemiaky cca na 1 cm hrubé plátky a položila som na alobal, ktorý som dala na plech.Takto sa zemiaky upečú aj zdola aj zhora do chrumkava. Nevadí mi, ak sa trošku prilepia na alobal, ľahko sa dajú odlepiť. Tiež posolím, ale nie veľmi!!!! Niekto dáva aj všelijaké bylinky...V zimnom období si takto zemiaky dávam aj s maslom, po upečení + acidko .....

kikaneu
29. mar 2013

@libka1
@betka22betka baby,vďaka za rady a tipy 🙂 už sa mi pečú ošúpané na papieri na pečenie, s trochou soli a korenia na americké zemiaky 🙂 a pred chvíľou som chutnala, ešte im trošku treba 😉

kikaneu
29. mar 2013

no a inak kočky 🙂 nestíhala som vás zase raz...včera sme s mamou piekli naše tradičné kokosové ježe a vyrábali sme kávové zrná....sú božské, aj nafotím 🙂 a dnes len varím, teda už mám skoro hotové....cviklová polievka a na druhé máme pečené zemiaky s pečenými pstruhmi a varenou cviklou (miesto šalátu) 🙂 už som aj hladná 🙂
no a zajtra ešte tvarohový zákusok spravím a koniec môjmu veľkonočnému pečeniu, podľa mňa to netreba preháňať 😉

georgia333
29. mar 2013

ďakujem veľmi pekne

ibajeho
29. mar 2013

Babulky mam na vas otazku. Idem robit piskotove cesto a nemam polohrubu muku. Mam len hladku. Mam sa kvoli tomu teda brodit snehom do obchodu alebo sa nestane nic ked pouzijem hladku??? Alebo nejaku inu radu vas poprosim dakujem krasne

@titkovamiriam
@michaelamilan
@abriela
@danielaj

Posielam to vam baby lebo viem ze dost peciete a ked som to hodila len tak na plochu tak tu na mna nikto nereaguje, snad sa nenahnevate ze vas tym otravujem 🙂

adkoalauri
29. mar 2013

@ibajeho ja čo mám recepty na biely a aj čokoládový korpus, tak tam ide hladká múka 😉 , ale na piškótový dávam polohrubú.

ibajeho
29. mar 2013

@adkoalauri jezis diky si zlata a napises mi presne ako to cesto robit? Radsej spravim cele podla teba nez by som mala pobabrat iny recept :D diky moc

danielaj
29. mar 2013

@zklimekova Soničke prajeme všetko najlepšie k včerajším meninkám 😉
@betka22betka mńam žerbo rezy mám veľmi rada, veru som ich dávno nerobila 😉
@henca74 roláda vyzerá krásne, Mńam 🙂

danielaj
29. mar 2013

@rastulka no a ďalšie žerbo, bay ste mi chute narobili 😉

danielaj
29. mar 2013

@ibajeho kľudne môžeš použiť aj hladkú, je veľa receptov, kde je vyslovene hladká múka, aj ke´d ja pečiem z polohrubej 😉

danielaj
29. mar 2013

kočky ahojte, ja sa dnes od skorého rána zvřtam v kuchyni, takže dnes máme šošovicovú polievku, vyprážaného sumca, zemiakový šalát, a piekla som dnes bazové rezy, anulové rezy a čokoládovú roládu, teraz dokončujem kuklu-pečku a ešte by som chcela spraviť hrudku a vaječnú tlačenku, takže do večera mám čo robiť, foto pridám neskôr, lebo všetko sa chladí,
Všetkým vám prajem krásne prežitie veľkonočných sviatkov- sviatkov jari, aj keď to dnes vyzerá skôr ako Vianoce, 😒