Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
kysla zemiakova polievka a hovadzi biftek s volskym okom a opekanymi zemiakmi a pre synatora cestoviny so sunkou a cuketovo-paradajkovou omackou
rajcinova polievka s ryzou a domace langose (kecup, tatarska a syr)
idem robiť fašírky a gaštanovú tortu...
u nas slizikova polievka,kura na kari s haluskami 🙂
Krásnu Bielu sobotu babenky .... tak ako čítam sviatok nesviatok varí sa takmer všade 😉 U nás dnes bude originál slepačia polievka z domácej sliepky s koreňovou zeleninou a pórom, a pre synčeka rybky Heiky a pre mňa s ocinkom (manželík) pstruhy na masle - no a k tomu zemiaková kaša a domáci broskyňový kompót. Dezert zostal zo včera - žĺtkové rezy a večer ešte urobím obľúbený želé koláčik so smotanou a kiwi, aby mi do zajtra pekne stuhol 🙂 Krásny deň všetkým 🙂
My máme šošovičku, robím dusenú kapustu, knedľu, k tomu deťom na prírodno kuracie prsia - nám veľkým pečený bôčik, isto mi bude zase zle :D ale už mám chuť 🙂 ešte som robila kysnutý kakaový závin, to u nás ide 🙂 a ešte sa chystám upiecť karé v lístkovom ceste, to by malo byť na zajtra 🙂 možno 🙂 ak mi to chlapi moji nezjedia 🙂 pekný slnečný dník prajem 🙂
@aadulik2110 Ahoj, takže toto je recept a postup na korpus veterníkom podľa potravinový noriem SR......my smei ch vškole piekli na stovky týždenne 🙂 a boli supééééér.
voda: 270ml
olej : 100ml
vajcia:320ml
hladká múka: 220g
a štipka soli.......postup je ako v tom recepte z varechy......
Plech LEN vymastíš olejom!!! Nastriekané veterníky poprskaj vodou.NEposýpaj ho múkou!!!
Pečenie je na 240stupňov - prvých 10min rúru neotváraj(lebo ti vyjde von tá para-ktorá je potrebná na nafúknutie veterníkov, preto sa prskajú vodou 🙂) - keď už sú ružovučké, teplotu zníž na 180stupňov a dopeč do zlatista....do farby veterníkov.
Vprípade nejakých nejasností mi napíš 🙂
@aadulik2110 Ahoj, takže toto je recept a postup na korpus veterníkom podľa potravinový noriem SR......my smei ch vškole piekli na stovky týždenne 🙂 a boli supééééér.
voda: 270ml
olej : 100ml
vajcia:320ml
hladká múka: 220g
a štipka soli.......postup je ako v tom recepte z varechy......
Plech LEN vymastíš olejom!!! Nastriekané veterníky poprskaj vodou.NEposýpaj ho múkou!!!
Pečenie je na 240stupňov - prvých 10min rúru neotváraj(lebo ti vyjde von tá para-ktorá je potrebná na nafúknutie veterníkov, preto sa prskajú vodou 🙂) - keď už sú ružovučké, teplotu zníž na 180stupňov a dopeč do zlatista....do farby veterníkov.
Vprípade nejakých nejasností mi napíš 🙂
Nám dnes spravil raňajky do postele tatinko 🙂 omeletu s chlebíkom a kakavko, na obed máme kelový prívarok a karfiolovú polievočku na paprike 🙂 Krásnu sobotu všetkým gazdinkám 🙂
My mame kuracie rezne s ryzou a zeleny salat. Varim zemiaky na majonezovy salat, bude to len taka chutovka k udenej sunke. Zajtra ideme cela rodina na obed, tu to mame zvykom, kazdy sviatok, oslava a vobec takmer kazdu nedelu sa chodi do restauracie.
dnešná gaštanová torta(z pol dávky) http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=40301
a chlieb bez miesenia- biely-to pre chlapov...
smazene (obalovane) kalamary a houby (zampiony) s bramborovou kasi a uhorkovym salatom..
@titkovamiriam vy sadnes nepostite?
Dievcata, neviete mi PORADIT, ci plnene zemiaky s bryndzou mam dat do rury piect aj s tou supkou alebo supku odstranit?(Zemiaky varim v supke, plnit budem zmesou slaninky a bryndze s pazitkou). Chcem to vziat na slavnostny obed ako predjedlo, tak aby to nejako vyzaralo 🙂
zienky mate nejake overene tipy na vyborne sote?? mam v plane bravcove masko, chcem prilohu ryzu ale nemam overeny recpet..
@joannas nie dnes uz nie
my dnes máme na želanie detí ,,slávnostný obed,, - sáčková francúzska polievka, morca della a špagety s nastrúhaným syrom 😀 😀 😀
dada ja by som tie zemiacky varila osupane.lepsie mi tak chutia.
@titkovamiriam unas sa posti aj dnes
dnes kapustnica zo včera,druhé so nerobila chlapi išli preč,robila som orechový koláčik a už mi tuhne na balkone tvarohový koláč s malinami a želatinou,náš oblúbený 😉
My dnes cicerova polievka a lasagne 🙂

@rastulka pri valkani a to som ho mala dlhšie v chladničke, a potom ked som ho prenašala na plech, no hrôza, ale poviem ti chutí výborne 🙂