icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

26lenka6
1. apr 2013

@luciok vôbec nič sa nestalo 😀

abriela
1. apr 2013

Moje tohorocne pecenie a vychodniarsky tradicne jedla - masovy syrek, hrudka, syrova rolada, vajickova tlacenka, udena sunka, klobasa.

luciok
1. apr 2013

Brý večer, aj my sme dojedali, asi tak ako väčšina domácností. A dojedať ešte budeme, zostalo asi 20 rezňov, klobása, údené, šalát, lebo u svokrovcov by sa ani sviatky nerátali, keby sa doslova neprehýbali stoly s jedlom. Takže variť ešte aspoň dva dni nebudeme.
No a teraz večer som skoro podpálila dom, pretože som si robila horúcu medovinu a samozrejme, že som na ňu zabudla, takže začala kypieť a od plynového horáka sa chytila horieť. Aspoň ma nebude bolieť hlava, keď z nej vyhorela aj tá trocha alkoholu čo v nej bolo 😀

titkovamiriam
1. apr 2013

@luciok aj u nas sa bude dojedat minimalne tri dni 😀

lea231
1. apr 2013

Moji prvi barankovia - jeden na ranajky a druhy do prace na zajtra 😎

luciok
1. apr 2013

@titkovamiriam No ja nie som na také niečo zvyknutá. To je ako za trest keď musím obaliť 40 rezňov. A ešte ich aj vypražiť 😀 Ale vždy sa ponúknem že to urobím, pretože svokra na mäso nedá ani zrniečko soli, takže sú ueee 😖

titkovamiriam
1. apr 2013

@luciok tak ja prazim len co sa zje,ostatne by som napacovala do voch troch omacok a potom spravila 😉

lea231
1. apr 2013

cast nasich dobrot ...zbytok v chladnicke 🙂

danielaj
1. apr 2013

@erni ano mám, to je vaječná tlačenka, naša obľúbená https://www.modrykonik.sk/fotoblog/danielaj/alb..., ja robím minimálne dvojitú alebo trojitú dávku, dávam pohár sterilizovanej moravanky a doplním, uhorky, zaváranú kápiu, kukuricu, hrášok, robím to v podstate od oka, ale je to mňam 😉
@vivusika ďakujem pekne 😉
@titkovamiriam ten tŕňový veniec vyzerá výborne, prosím receptík 😉

danielaj
1. apr 2013

@titkovamiriam aha, už som sa dočítala, to je ako ke´d robím trojposchodovú vianočku, ďakujem, určite vyskúšam 😉 milujem babičkovské recepty 😉
@lenka268 krásna tortička, šikulka 😉

henca74
1. apr 2013

aj u nas dnes dojedacky a to sme toho nemali vobec vela 😝

danielaj
1. apr 2013

@zklimekova waw, krásne tortičky aj koláčiky 😉

henca74
1. apr 2013

@luciok panenka bola vyborna stavnata, robila som ju prvy krat, mäsko sa uplne rozplyvalo 😉 steaky sa mozu schovat 😝

danielaj
1. apr 2013

@lea231 Mňamky, ja sa tiež už chystám pár rokov, že si kúpim formu barančeka, ale vždy na to akosi pozabudnem a spomeniem si , až keď je neskoro 😒

nelinka1311
1. apr 2013

ahojte,jejda,vôbec som nemala čas si tu sadnuť celu Veľku noc,v dome sama návšteva,varenie...a jedenie 😝 ,ani sa mi necche čitať,čo všetko ste varili,taka som prejedená.My už len podojedáme,domácky vyudenu šunku,klobásky,dnešne rezne so zemiakovým šalátom,plnene kapustové listy a zákusky - Domino rezy,orechové žebro a nepečený metrový.Ale ja si asi dám pár dní pauzu od jedla,ved to je neunosné to obžerstvo 😀

chantalle
1. apr 2013

Plnene vajicka, zvysok som zial nestihla odfotit.....🙂

zklimekova
1. apr 2013

@abriela ahoj, no robila, malá mala na zelený štvrtok meniny tak sme namiesto koláča na nedeľu spravili tortičku 🙂..a robila som tri dve na sobotu pre kamošky a až potom tú zelenú pre nás 😉 ešte som robila pre dievčatko hallo kitty ružovú ..ale bola to makačka už viem , že to tak nikdy nespravím ....

zklimekova
1. apr 2013

@abriela ahoj, no robila, malá mala na zelený štvrtok meniny tak sme namiesto koláča na nedeľu spravili tortičku 🙂..a robila som tri dve na sobotu pre kamošky a až potom tú zelenú pre nás 😉 ešte som robila pre dievčatko hallo kitty ružovú ..ale bola to makačka už viem , že to tak nikdy nespravím ....

gianni
2. apr 2013

dnes bude pečená kačica a dojedáme vývar z morčacích krkov.sladké tiež dojedáme...

drobik1
2. apr 2013

my dnes kuraci vyvar a opekane zemiacky s reznami a ladovy salat...dojedame este zo sviatkov..kolace uz konecne nie su... 😀

daniz
2. apr 2013

My dnes dojeme morčaciu polievku s rezancami a pečenú kačku + domáca knedľa + čevená kapusta - z nedele, včera po návštevách takže máme nabalené chlebíky, šalát údené, zákusky a ja som robila vlašský šalát. Jedla a jedla. 🙂

lencyca
2. apr 2013

Ahojte,vcera dojedacky z nedele co nam mamina nabalila 😉 dnes sosovicova na kyslo so zemiakmi,pecene bravcove masko,dusena kapusta a domaca knedla,bude aj na zajtra,dufam... 😉

mata1001
2. apr 2013

u nas dneska brokolicova kremova polievka,tarhona+bravcove masko na hriboch...

lienka2
2. apr 2013

nedela a pondelok bol bravcovy vyvar so zeleninkou a fliackami, pecene kurca hranolky ryza, kompot salat.. kto co chcel.. dnes zeleninkova polievka - mrkva, brokolica, ryza, buchty na pare.. zajtra dojeme polievku a vybrala som masko na stave z mrazaku, dovarila len kolienka a urobim zeleninovy salat 🙂

kikatko
2. apr 2013

takže u nás je navareného ako pre regiment( dostali sme s 50-tky, dedko doniesol a ešte aj prababka varila lebo ved v tej ladničke nič nie je) a nikto nič neje- zajac na cibulke a slanine, ryža, slepačia polievka, fazulová polievka na kyslo,2 druhy šalatu, 6 druhov koláčov a 3 druhy velkonočnej baby. udene už letelo mačkam- za 2 dni sa pokazilo( bolo v ladničke a kupované u klasického masiara). takže ja mam free ešte tak na týžden

lienka2
2. apr 2013

baby mam dve otazky

co s udenym maskom co mi zvysilo, ak teda nie do polievky pre chut..

a co z karfiolu.. napada ma len polievka, vyprazeny, zapekany, placky..

nikushkasa
2. apr 2013

Pre dnešnú návštevu som upiekla kokosovo broskyňový koláč 🙂 🙂 😉 😉
http://tipnajedlo.sk/recepty/kokosovo-broskynov...

lussy23
2. apr 2013

ahojte baby. Pozerala som si na youtube reláciu Vo štvoricu po Slovensku. Okrem iného tam jedli aj špeciality niektorých regionov. Niektoré ma veľmi zaujali a rada by som ich ochutnala. Ale keďže momentálne kvôli počasiu a škole nie je možné do tých regionv zájsť, rada by som si tie jedlá urobila sama. Nemáte náhodou overené recepty na tieto špeciality? Sú to 1.Skalický trdelník
2.Mačanka
3.Tatarčane prirohy

lulu89
2. apr 2013

Ja dnes mám zemiakový prívarok a fašírku 🙂

zklimekova
2. apr 2013

@abriela mňam , koláčiky super, aj to ostatné ..u nás sa hrudky nerobia, ale na budúci rok asi niečo vyskúšam...trošku bude zmena..aj tie medové trubičky , len musím dokúpiť niečo na čom ich budem robiť 🙂 ..nedáš receptík...inak včera som ti odpovedala 2x..tak sa nehnevaj..ostatným som ani neodpisovala, blbol mi net stále vyhadzovalo poruchu 😠