icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

nikushkasa
5. apr 2013

@daniela09 oplatí sa ich vyskúšať.. a nezľakni sa keď ich pôjdeš robiť lebo tam idú dve kocky droždia a ešte aj kypriaci prášok.. A do toho tvarohu môžeš zamiešať buď obyčajný cukor alebo vanilkový 🙂 🙂 😉 😉

amdeis
5. apr 2013

My sme dnes mali hraskovu polievku s krupicovymi haluskami. Na druhe bol karfiol a zemiaky dusene na pare a kedze nemam detusky doma tak aj tatarka k tomu. No a ako kolacik bude pudingovy cokoladovy kysnuty zavin, ktory prave krasne kysne v rure. Dnes som 1x vyskusala dat rakuske drozdie a musim povedat, ze kysne uuuuuplne inak ako to nase slovenske. Doslova explozivne.

11nika11
5. apr 2013

U nas dnes zeleninova mliekova polievka(mrkva,hrasok,zelena fazulka,brokolica) a segedin s knedlou 🙂

natal12
5. apr 2013

Baby zachránte ma robim želatinovu potahovku a mám to riedke furt ☹ sypem cukor sypem a sypem a riekde to je 😢

veve39
5. apr 2013

@lululka555 je dobry ten kolacik s ricotou ? vyzera fantasticky 🙂

lululka555
5. apr 2013

@veve39 dik,chutil nam,taky jednoduchy,hned vecer sme ho cely zjedli... ,ricotta je podobna tvarohu 🙂 ja som ju kupila 1krat

veve39
5. apr 2013

aj na pripravu je jednoduchy, ak je aj dobry, tak super tip - ukladam si recept...ricottu tiez este nepouzivam, to je myslim nieco ako lucina, ci philadelphia

lululka555
5. apr 2013

@veve39 ano je aj tomu podobna 🙂 vyskusaj ,bude urcite chutit

boubelka0021
5. apr 2013

Robite alebo skusali ste uz niektora robit - MAZANEC????

womankc
5. apr 2013

@boubelka0021 áno robievam , je to v podstate taká lepšia vianočka
niečo takéto robím http://varecha.pravda.sk/recepty/mazanec/38911-... len ja dávam v mojom recepte tuším len jedno vajco a k tomu zopár žĺtkov, aby bol pekný žltý / tak tri /

levandullka
5. apr 2013

Niečo z dnešného ,,varenia" a ,,pečenia" - steaky, tzaziki, šalát a pečené zemiaky s rozmarínom som už nestihla odfotiť, nakoľko bola naša mužská vzácna návšteva vyhladovená 🙂
Šalát s fetou, semienkami a domácimi krutónmi a banoffe pie 🙂

lululka555
5. apr 2013

@levandullka sikula,ako robis ten kolacik? 🙂

levandullka
5. apr 2013

@lululka555 Aaaale 😅. Ďakujem 🙂. Je to strasne jednodduchy kolacik. Korpus su iba Bebe susienky s maslom (vsetko som davala od oka, povodne mali ist ale maslove susienky). Prva vrstva jedno uvarene salko, druha vrstva banany a tretia dve slahacky 🙂. Hotovo 😉

terezka1947
5. apr 2013

Ahojte baby...poradte mi,prosim...v sobotu k nam maju prist tety-starsie panie okolo 60tky,nechcem urobit nejaku hostinu,ale potrebujem im nieco ponuknut aj na spapanie-klasika gulas a segedin bz som urobila,ale niektore maju zdravotne problemy,takze to musi byt dietne a najma rychle,lebo nemam cas pri malom aj vyvarat.
Takze,napadol ma bravcovy perkelt trebars s hraskom a k tomu zemiakovu kasu,hm?alebo iba perkeltik + chlieb...hm?poradte,dajte tipy...vopred dakujem...nieco dietne,chutne,teple a rychle na pripravu...

mirage
5. apr 2013

@terezka1947 fu..na bravcovom perkelte nie je nic dietne.Ugriluj kuracie prsia/nie obycajne zo supermarketu, aspon kralovske kura/ a k tomu grilovanu zeleninu, alebo salat, a bagetky, alebo divoku ryzu atd

terezka1947
5. apr 2013

@mirage nemyslela som klasicky fajnucky brav.perkelt...skor masko osmahnut na trosicke masti a skor podliat a udusit...toto by bolo relativne dietne a asi by som sa trafila do ich chute..tvoj tip je mnamkovy,az som sa oblizla,ale ako poznam tie babuchy,tak by sa na to iba udivene divali 🙄 vies,potrebujem klasiku 😢 toooo je najhorsie ☹

chantalle
5. apr 2013

@vieruna Jasne, na cesto potrebujeme 1 kg hladkej muky, 5 lyzic oleja, 10 dkg hery, 7 - 8 dcl mlieka, kocku drozdia + 1 PL cukru, trosku soli - cesto vymiesit, ale nenechat kysnut, rozdelit na bochnicky a rozvalkat, natriet plnku, nakrajat na trojuholnicky a zavinut, potriet zltkom a upiect. Rozky budu pekne kysnut. Na plnku si vymiesame 100 nivy, 100 g hery, 2 struciky cesnaku, proste podla chuti. Z kila muky nam vyjde straaaasne vela roztekov, takze tato plnka je tak na polovicu. Zvysok som robila oskvarkove, alebo so sunkou, syrom a kecupom. Pri nivovych si plnku dam len na sirsi okraj trojuholnicka a zaviniem, aby plnka nevytekala, pri oskvarkovej ju natieram na rozvalkane cesto rovnomerne a potom krajam na trojuholniky. Snad pomoze....🙂

patka6
5. apr 2013

@chantalle mnam tie rozteky vyzeraju mnamkovo 🙂

vieruna
5. apr 2013

@chantalle dakujem, urcite vyskusam 🙂

milenka74
6. apr 2013

@titkovamiriam dakujem za tip na pohankovu polievku 😵 bola super,len tak sa po nej zaprasilo 😉 🙂

nelinka0401
6. apr 2013

@natal12 podarila sa nakoniec tá poťahovka?ja som ju robila a bola krásna pevná,super sa s ňou pracovalo.nedala si príliš veľa vody alebo medu??

natal12
6. apr 2013

@nelinka0401 áno podarila, možem ju skladovať v chladničke v sáčku ?? či radšej v marázku ?? .. može to byť tým.

petrisorka
6. apr 2013

Dnes mame spanielske vtaciky s ryzou 🙂 Rychla rolada s jahodovym dzemom a nutelou 🙂

michaelamilan
6. apr 2013

dnes máme po krátkej dobe zasa grilovaný Hermelín, zemiačiky a brusnice.......taký rýchloobedík a už aj pomaly robím tortu na krstiny bratovho Adamka 🙂
Dúdam, že sa vydarí, tak ako si to plánujem a že mi po ceste do rodného mesta(150km) vydrží a nespadne 😀

zuzanockamt
6. apr 2013

mrkvova polievka s cestovinou, ryza + bravcove dusene na paprike a kecupe s kukuricou

nelinka0401
6. apr 2013

@natal12 v chladničke ani mrazáku nie.ja ju mám v špajzi..má byť len na chladnom mieste.

tinuskaha
6. apr 2013

cesnacka co syrom a hrachovy privarok s udenym a zajtra ideme na oslavu tak nevariiiiiiiiim 😉

gatmicka
6. apr 2013

my dnes ryzovy nakyp 🙂

linda20111
6. apr 2013

Kremova spenatova polievka a indianske zemiaky (pecene v rure s kuskami slaninky)

lola7712
6. apr 2013

kapustova polievočka s klobasou a šiškyyyy s malinový dzemom 😀