icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

levandullka
6. apr 2013

@bodka13 Ahoj 🙂. Ja robím veľmi jednoduchú. no podľa mňa je naozaj dobrá 🙂. Dám variť brokolicu, dva-tri zemiaky, jednu mrkvu a keď je všetko mäkké, rozmixujem, prípadne trochu vody odlejem, aby nebola príliš riedka. Osolím a hotovo. No väčšina ľudí pridáva ešte smotanu, ja nie, aby nebola taká ťažká 🙂

mata71
6. apr 2013

dnes klobasa zapečená s kyslou kapustou a varené zemiaky,, 4 ks klobasy v celku a 1kg kapusty kyslej dat na pekač,trošku oleja,asi 2dc vody.. hore alobal a zapiect cca 1h,,,, može sa aj s chlebom alebo same,,,
teraz idem urobit rybaciu pomazanku s tuniaka...

milka1978
6. apr 2013

dnes sme mali na obed marínované mäsko s hranolkami a tatarkou ... mäsko som marínovala v: oleji, kečupe, kremžskej horčicy a pridala som korenie bravčové pečené a stejkove korenie - 7 druhov korenín ..... potom som mäsko dala na 2 hodinky do chladničky a vypražila na oleji ... hmmmm jedna báseň .... už aby bolo leto, že budeme vonku grilovať 😀

betka22betka
6. apr 2013

@jankastubka paráda, hneď by som si dala.....hociktorý chod!

veve39
6. apr 2013

ahoj, dnes sme prave dojedali brokolicovu polievku, podla mna je vyborna podla tohto receptu (mam spred par rokov z nejakeho casopisu):
na masle oprazim 1 cibulu, pridam 2hlavky brokolice (ruzicky), podlejem vodou (predtym som davala aj vyvar z kocky, teraz uz nie a nic jej nechyba), pridam 2-3 zemiaky nakrajane na kocky, ochutim vegetou, trosku muskatovy kvet a uvarim spolu domäkka...ked uz zemiaky+brokolica zmäkli, pridam prelisovane 1-2strucky cesnaku a dost vela majoranu...potom zmixujem, pridam trosku smotany/mlieka (skutocne staci len malinko, aspon my mame radi nech je citit brokolicu a nie samu smotanu) a necham prejst varom...a papame 😉 ...podavam s chlebovymi oprazenymi kockami/ci toustami z bagety
je velmi rychla, jednoducha a vyyyyborna 🙂

veve39
6. apr 2013

u nas dnes brokolicova polievka zo vcera, tato nasa oblubena vynikajuca musaka http://baranek.blog.sme.sk/c/151597/Varime-s-me... a este by som chcela spravit tento jednoduchy a tiez vyborny tvaroznik
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=36514598...

lizatko1009
6. apr 2013

U nas zeleninova polievka s haluskami, kuracie stehna s jasminovou ryzou, a akurat sme u babky a dotlacila som sa rybou na masle.

chantalle
6. apr 2013

U nas dnes zabijackovy tanier a rezy "Marysa"
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36838

danielaj
6. apr 2013

@petrisorka ďakujem ti za pochvalu, si veĺmi milá 😉

danielaj
6. apr 2013

@chantalle takéto Maryša rezy robiavala moja nebohá babička, veru boli výborné, ďakujem za pripomenutie, musím ich pohľada´t v starom zošite a urobiť, celkom som na ne pozabudla a boli tak dobré 😉

chantalle
6. apr 2013

@danielaj U nas je to tiez oblubeny kolacik...jednoduchy a orechy, tie my mozeme🙂

danielaj
6. apr 2013

@chantalle veď aj my, čo je orechové, nemôže by´t nikdy zlé, nie? 😵

chantalle
6. apr 2013

@danielaj Tak to je vystizne, tiez si myslim....🙂 🙂

ivetka1981
6. apr 2013

Halušky s kyslou kapustou a domácou slaninkou a makový koláč s citrón.polevou 😉

slimstar
6. apr 2013

@ivetka1981 mnam. 😎

lienka434
6. apr 2013

my sme mali kapustovu polievku so zemiakmi a sampionovu omacku s ryzou a maskom.

levandullka
6. apr 2013

Žienky - zdravostravovacie maniačky 😅 viete mi poradiť nejaký naozaj dobrý e-shop s BIO potravinami? Ďakujem 🙂

zklimekova
6. apr 2013

@danielaj mňam, nedáš recept na biskupský chlebíček..už dlhšie o ňom rozmýšľam, ale taký vyskúšaný by som radšej robila 😉

vieruna
6. apr 2013

Ahojte. My sme mali dnes paradajkovu polievku s pismenkami a so syrom. Teda deti. My stari sme dojedli hribovu. A druhe sme mali spenatove halusky so syrovou omackou. Akoze zjedli sa vsetky, ale nehikal nikto od radosti, ze maminka taketo nam este uvar 😀 Na zajtra som nalozila kare do pacu. Ja so salatom, kedze nejak zacinam opuchat a zvysok s hranolkami 🙂

joannas
6. apr 2013

@vieruna aky pac si robila?

vieruna
6. apr 2013

@joannas 3 vajicka, 1 PL oleja, 1PL kecup, 1PL horcica, 1PL vegeta, 1PL vorchester, 1KL korenie, 1KL sladka mleta paprika, 1KL majoranka. My tomu uz sto rokov hovorime cina. Neviem preco 🙂

lenuss84
6. apr 2013

ahojte my dnes hovadzi vyvyar s rezancami a obratene rezne s ryzou.kedze sme ich dojedali zo vcera,zajtra bude taky ,,nenedeľný" obedík - halušky s bryndzou a slaninkou.

lenuss84
6. apr 2013

@martinkatinka šikovný mužíček! vyučeny cukrár či? 🙂

lenuss84
6. apr 2013

@chantalle mozem dostat receptik na polievku aj na rozteky?diky moc.

lussy23
6. apr 2013

dnes sme dojedli zemiakový šalát a aj sme robili prvykrát trdelník.. Celkom dobré, ale veľmi ma to neuhorilo. Dúfam, že sa Skaličanky na mňa nehnevajú🙂 Ale po škole sa chystám na pravý do Skalice, som zvedavá na chuť toho pravého.

19bambulka88
6. apr 2013

ja som dnes piekla pizzu :O)))

lussy23
6. apr 2013

baby, čo je zárukou dobré kysnutého cesta? Lebo my často robievame kysnuté koláče, ale mne veľmi nechutia....
ale keď sme na praxi robievali Bratislavské rožky, to cesto bolo také, že len som sa tak zalizovala.... V čom je to?

19bambulka88
6. apr 2013

@lussy23 skalicky je najlepsiiiiiiiii :O)))

lussy23
6. apr 2013

@19bambulka88 tak tom usamozrejme verím!!!!!! Som veľmi zvedavá. Tak ma nesklamte Skaličania🙂