Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Kuracie prsia s dijonskou horčicou a pečenou cibuľou 😉 😉 🙂 🙂
http://tipnajedlo.sk/recepty/kuracie-prsia-s-di...
@chorale1 ja mrazím vývar už dlhšie a zatiaľ sa nikto nesťažoval, že by nebol ako čerstvý....ale koľko ľudí toľko chutí a hlavne ja som trochu lenivá a snažím sa veci uľahčiť 🙂 . Dokonca si takto mrazím aj vývar z tekvicového vnútra - v lete, keď mrazím tekvicu resp. keď v zime kúpim, tak ten stred, čo sa štandardne vyhadzuje, vyvarím so zeleninou a je z toho tiež fajn vývar. S rezancami je to ideálna večera, keďže mm je veľmi polievkový 🙂 .
dnes zemiakové kroketky + tatarka + šalátik
dievcata mam to.
sobota - brokolicova kremova, kralik na jablkach + ryza + kompot
nedela - hovadzi spanielsky vtacik +ryza + uhorka
este tuniakova natierka a bananovo-cokoladove muffiny. 😀
dnes kuracia pecienka,paprikove zemiaky k tomu 🙂 zajtra budu asi parene buchty
Takze dnes varim zazvorovy caj,slany roztok na naparovanie a ako zakusok celaskon a paralen🙂
cesnaková polievka , palacinky s džemom a grankom
dievčatá, ktoré používate špaldovú múku / hladkú / , pri pečive a ceste celkovo , treba do nej primiešavať aj klasickú múku, alebo bude aj samostane kyprá? Pýtam sa preto , že celozrnné múky bývajú také ťažšie a s touto som ešte nerobila, chcem robiť pečivo
u nás je dnes zapekané penne s kuracím mäsom, šampiónmi, parajkami a slaninou zaliate kyslou smotanou
ahojte tak dnes hliva na spôsob paprikášu a pizza pre dcerku tá huby nepepá 🙂
baby chystám sa dnes pustiť robiť túto tortu http://tortyodmamy.sme.sk/penova-torta-7
ešte som nič podobné nerobila ak máte dáke rady alebo lepší recept na takú tortu tak budem vďačná tak ako za každú radu na čo by som mala dať pozor aby som ju nepobabrala 🙂
Vecera: zemiakove placky plnene udenym
Zajtra: syrova polievka, raznici s ryzou
Nedela: syrova polievka, zivanska
baby nemáte niektorá vyskúšany recept na opekané činske rezance ?? ale nemyslim ryžové ale také ako špagety 🙂 čo mávaju v ázijskom bistre 🙂
Ahojte,dnes sme bez polievky,bravcove masko na smotane,kolienka,idem urobit malemu brumikov,starsiemu zase mufiny,davno sme ich nemali 😉
dnes Goralský guláš a riadny 4l hrniec 😀
@nikushkasa Cesto je super. Dakujem za recept.Cela torta je super.
@natal12 ahoj, ja kupujem v lidli a tam kupim aj sacok tej velkej zeleniny 750gr..cinska panev ci ako sa to tam vola... uplne jednoduche a rychle jedlo..rezance uvarit a scedit..poprazim na cibuli zeleninu, niekedy popridavam aj nakr.kapustu alebo mrkvu (tu krajam-skrabem skrabkou na zemiaky na take tenke platky)... je to chutnejsie tak riadne poprazene, no a dam tomu riadnu porciu sojovej omacky prip.trochu worchestru...vmiesat rezance a fakt super chutna a rychla mnamka
😉..Ked budes robit, daj foto 🙂
@chorale1 ja tiež veľa vecí nemrazím - len občas, keď zvýši. Kedže sme zatiaľ len dvaja, stane sa z času na čas. A inak mám pár vybraných vecí, ktoré mrazím, lebo sa mi to osvedčilo. Vývar je jednou z nich, pretože mám rada taký, čo sa varí dlhšie a je silnejší, no a to spravím tak na 2 várky a keď náhodou jedna zvýši namrazím. No a ďalšia vec, čo je super zmraziť, sú pirohy so slivkový lekvárom (mm obľúbené od maminky). Vačšinou spravím tiež tak na 2 obedy a zvyšok zamrazím. No a keď som zvykla prísť tak o siedmej z roboty, je to super, len vytiahnuť z mrazničky a do 10 minút mať večeru na stole...🙂
Ale teraz som doma na rizikovom, tak varím každý deň 🙂. Uvidíme, čo bude, keď príde malý špunt 🙂
@lululka555 nerob mi chute 😀 inak idem sem pridať foto tej pečati. ale je krivá 😒 ty máš lepšiu .. 🙂 a strášne sladké to je ale chutí nám to 🙂 🙂 🙂
moja včerajšia študentská pečať 🙂 vrelo odporúčam je výborná ale strášnééé sladká a kalorická bomba !!! 😀 😀 síce nevyzerá ako tvoja @lululka555

@1977 a cesto je dobre, chuti ti?