Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@michaelamilan nevím či su horké ale jsou velmi nesympatické 😀 je to pak i takové divné ten stred 😉
už my dochádza fantazia na varenie a aj sa mi nechce 🙂 takže hraškova polievka s krupicovými haluškami a druhe údené na kyslej kapuste opekané zemiaky ,pudingovu babovku je velmi chutná a mäkulinkahttp://www.mimibazar.sk/recept.php?id=46679 🙂
my dnes ešte máme vývar z nedele a spravila som brokolicové fašírky, nastrúhala som do nich aj trochu syra a k tomu varené zemiaky 🙂
@michaelamilan neviem či horké ale tie jadierka sú už tvrdé , teoreticky tá dužina tam neprekáža, pri mladej cuketke to nemusíš to je mňam celé 😉
malá je ve školce drahý v robotě a já dojídám z pátku halušky s brynzou a ze soboty zelenikovou polívku s drožďovými knedlíčky 🙂
U nás sa včera dojedla morčacia polievka, robila som cesnakový posúch a dnes sú tam ešte morč. závitky + zemiačky, tak rozmýšľam nad tým, že dám mäso zmraziť a zo zemiačkov urobím posúšky s poch.smotanou. mm je týždeň v BA, tak dojedanie trvá dlhšie. 🙂 😅
@zklimekova ahoj,ako robis brokolicove fasirky?? a z kolkych brokolic?
@natal12 ja by som nešla aby sa ti to nezhoršilo lebo teraz je velmi klamlive počasie môj mladši syn tiež v sobotu behal len v mikine a a v nedelu večer už bol chorí tak kašle že sa mu pusina nezatvara dnes som ho nechala doma uvidime čo bude dalej či neskončíme na Atb. len aby mala nechytila
šošovicová polievočka a rizoto 🙂
Dnes "raznici" len nenapichane na spajdle ale vsetky kusky pecene v jenskom skle spolu a k tomu popucene zemiaky 🙂
@fordikford ako ja možem ist ja v tričku letnom von a neochoriem vobec 😀 volakedy som mala dost slabú imunitu ale upravilo sa mi to nastastie 🙂 no ale ked musim ist niekam tak musím 😒 ale inak ked nemusím nejdem 🙂 a prajem skoré uzdravenie 🙂 no asi má tvoj syn slabú imunitu nie ?
Dnes bez polievky, ale fazulovy privarok a pecene rebierka 🙂
@natal12 1 listk.cesto rozdelis na dve polovice,jednu rozvalkas na vymasteny plech,navrstvis na tesno piškóty,na ne navrstvíš postrúhané jablká( cca6-7ks), zalejes to vsetko teplym pudingom(1,2L mlieka+3 vanilkové pudingu+6PL cukru), a nakoniec na teplý puding dáš druhú časť rozvalkaného cesta...popicháš vidličkou a dáš piecť ori 200 st cca 35min.Dobrú chuť
@natal12 robím iba z jednej brokolice, tak cca 11-12ks je z toho, brokolicu si spravím v pare, alebo sa može uvariť, nakrájam ju na drobné kúsky, pridám vajíčko, soľ čierne mleté korenie, štipku majorán , prelisujem jeden cesnak ( to záleží od toho ako ho kto má rád ) horúcim mliekom si zalejem nakrájané rožky tak 2,5-3 ks premiešam , pridám to k brokolici poriadne premiešam a už len tvarujem fašírky a obaľujem v strúhanke a vyprážam. ( ak sa ti zdá masa pri formovaní taká nijaká tak tam tiež možeš dať trošku strúhanky, ale ja nedávam, rožky stačia )....dnes som do toho nastrúhala cca10dkg tvrdého syra a bolo to super aj tak 😉
vyprazana brokolica, zemiaky, tatarka, dojeme slepaci vyvar
AHojte, neodfotila som dnešný obed, ale bol fantastický, a nič extra Vám k tomu netreba, je to klasické nie príliš zdravé ale chutné jedlo, prisposobene mnou 🙂
Takže: kyslu kapustu premyjeme, nechame na sitku odkvapkat. Na oleji sprazime cibulu, pridame trocha cukru a oprazime, nakoniec pridame kapustu, zalejeme trochou vody, rasca, cerv. paprika. a chvilu dusíme.
V druhom hrnci si taktiez osmahneme cibulu, a pridame na kocky pokrajane brav. maso, spolu oprazime, podusime, okoreníme podla chuti( ja som dala korenie na bravcove pečené) a pridame paradajkovy pretlak, trosku (aby nebolo prilies vela stavy) podlejeme vodou alebo vyvarom, a tiez podusime,tak do polomäkka.
V treťom hrnci si v osolenej vode predvaríme na kocky pokrajane zemiaky tiež do polomäkka.
Ked toto všetko máme, pripravime si plech, na spodok dame kapustu, na to mäsko, na vrch scedené zemiaky, orascujeme, ovegetime, okorenime a prikrijeme alobalom a vsetko tak spolu v rure dusime asi hodinu, kym nieje vsetko makke.
Na záver odkryjeme a zapečieme...strááášne dobre a šťavnaté to bolo 🙂 🙂 🙂
Dobrú chuť.
tá kapusta bola taka fajnova od toho maska a naopak, vsetky chute sa krásne premiešali. 🙂
Skvele cestovinky 😉 🙂
http://tipnajedlo.sk/recepty/cestoviny-s-parada...
@tortelinka no veľmi jednoducho, že čo dom dal 😉 , hlavná zložka bolo maslo, a asi pol z množstva masla bol cottage syr a tavený syr, do toho najemno nakrájaný medvedí cesnak, soľ. no mňamka veliká, syn to jedol na večeru a aj na desiatu si vypýtal, dnes asi spravím znova.
@natal12 asne že je 😀
@kikatko veru krasna zeleninka,no nepotesim ta je kupovana v hainburku v zelovovci,je tam ovela krajsia a čuduj sa svete aj lacnejsia-ja to mam tam na nakupovanie skok,takze od potravin,drogerie a oblecenia je vsetko odtial.inak aj obci mame dobry zelovoc no zasa tie ceny 😠
a dnesne menu ranajky domaci jogurt s cerealiami
obed hrachova s opecenym chlebom a špenat
ja som dnes robila zeleninkovu polievocku s domacimi siflikmi a langose 😀
Kuracia polievka so zeleninkou. Mnam
@ivetka1981 falosny kremes, vyzera dobre
@natal12 uff, ty mas zapal. Ach jaj. prajem skore uzdravenie. Tak co polievka chutila?
@lululka555 mnam
@titkovamiriam veru grilovane klobasky vyzeraju uzasne
@levandullka si originalna 🙂
@levandullka dobrý nápad!!! určite im budú chutiť...mňam, aj ja by som si dala....

@titkovamiriam kde kupuješ taku krásnu zeleninu? lebo kade ja chodím je škaredá- zvädnutá, nahnitá alebo ma neprirodzenú farbu