Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@danielaj dakujem pekne 🙂
dnes cestoviny zo zeleninou a syrovou omačkou https://www.modrykonik.sk/fotoblog/erika1111/al... a zajtra spenatove halušky
@michaelamilan supis, ja si tiez obmienam recepty, kedze sa teraz musim obmedzovat v strave. Dakujem pekne, uz sa na nu tesim 🙂
@sweetlemon prosim recept na masko na spagety s omackou? dakujem ti.
@sweetlemon pridaj prosím receptík na ten koláčik
ahojte ja som včera varila zeleninkovú polievku zapraženú s jačmennými vločkami a špenátové halušky s bryndou s podusenou slaninkou a pórikom a na večeru som robila makové rezance a rezance s cesnakom a syrom a kečupom kompletne všetky decká choré znova - dva kusy už druhý týždeň doma silná nádcha + priedušky a najstaršia zaľahla v utorok a včera vyzerala skutočne velice biedne ☹ , aj mm chorý a po dvoch služobkách zrejme znova preleží celý víkend . Ja našťastie zatiaľ odolávam a tak varím, upratujem liečim, našťastie mi veľmi pomohla svokra tento týždeň , začo jej patrí veľká vďaka 😵
@michaelamilan asi jazva nieje uplne zahojena. Na kontrole porodnik robil len ultrazvuk jazvy. Plus kojim. Aj ked ja chcem cvicit len kvoli velkej kozi na bruchu, nie vahe 🙂.
Tak skusila som doma syr z mlieka bez syridla. 1 liter mlieka, 2 lyzice octu, 1 hrncek cmaru, sol a tu je vysledok.
http://varecha.pravda.sk/recepty/domaci-syr-z-c...
@sweetlemon ahoj moja prosím ta nedáš mi recept na tie špagety s kuracím meskom a omačkou ? 🙂 vdaka
Včera mi mama dala lososa, tak niečo ukuchtím, možno na zelenine, nejak sa mi do toho nechce.
Uz hotova rascova polievka s vajickom, este mame granadir, ale chystam sa aj rebierka piect len tak s chlebom 🙂
bože baby ja neviem čo mi je, zjedla som pohár červenej repy 😀 😀 ja ju tak zbožnujéééém!!! 🙂
U nas dnes peceny pangas v alobale a k tomu nejaky cestovinovy salatik 🙂
francuzke zemiaky a palacinky 😝 🙂
@ivetka1981 aj u nas bol vcera cuketovy privarok 🙂
ahojte my dnes polievka kalerabova a zemiakove placky s kuracim sote... 😀 dezert dnes nebude nechce sa mi nic piect... 🙂
ahojte , nam zostalo trosku privarku cuketoveho zo vcera a idem robit palacinky s jahodovym dzemom 🙂
@zuul
@natal12 takto som dostala receptik od babeny z MK:
Špagety, 300-400 g kuracieho mäska,1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 1 červená paprika / ja som mala žltu papriku/paradajkový pretlak,kečup,sladká smotana, soľ, ml.čierne korenie, kari korenie,soj. omáčka, gril korenie, majoránka a tvrdý syr na posypanie
POSTUP PRÍPRAVY
... na oleji speníme cibuľu a nakrájaný cesnak
... pridáme mäso nakrájané na kocky.Osolíme , okoreníme a pridáme nakrájanú papriku
chvíľu podusíme. Pridáme 3 PL kečupu, paradajkový pretlak, pokvapkáme sójovou omáčkou, ja som pridala aj jednu lyžicu cukru. Keď je mäso mäkké pridáme sladkú smotanu. Chvíľočku podusíme.nakoniec pridáme majoránku
.... uvaríme špagety a papaníčko je hotové.
Ja som tam ale kari ani sojovku ani papriku nedala, pretoze som zistila, ze to nemam doma 😝 mne to tam ale vobec nechybalo 🙂
Marhulovy kolacik:
400g polohruba muka
300g praskovy cukor
1 ČL soda bikarbona
1dcl olej
1dcl mlieko
1 PL kakao
2 vajcia
1/2 balicka prasku do peciva
1 flasa marhul so stavou.
Najprv vsetko okrem marhul zmiesat (vratane stavy z marhul), nakoniec primiesat nakrajane marhule (tak, aby sa nerozpadli uplne, ked su maksie).
Ja som raz mala domace dost makke marhule a supla som to naraz do misy a teda sa mi uplne rozpadli a zmizli, takze to nebolo ono 😝
dnes kurací perkelt + cestovinka , zostane aj na zajtra a polievka jarná, zeleninková
a v nedeľu pekne kotlíkový guláš s domácej hovädzinky na dvore pekne v kotlíku a cesnakový posúch k nemu a uvidím,
či aj niečo upečiem, asi bábovku
@sweetlemon ďakujem, už si ho tu raz mala a neviem ,či si aj recept nedávala, ale dnes si ho mala tak krásne odfotený až mi na chuť prišiel 😀 a tak ho dnes upečiem
@womankc fuha, nepamatam sa, ci tu bol aj recept, ja som sklerotik 😀 😀 ale robime ho celkom casto, kedze je super stavnaty a pritom lahucky. da sa ho zjest fakt vela 😀
La-sag-ne🙂

@gianni Dakujem. Nieco si pohladam. A chutovo je dobry?