Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
u nás dnes tak ,,zdravo,, vyprážaný syr, hranolky,tatárska 🙂..ale vyvážila to trošku vajíčkovo karelábová polievka 🙂
@miruska73 to si pisala k tomuto receptu? http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5210 a das prosim ta ten hrncekovy postup? tie rada robim 🙂
caute babule ja som dnes robila zeleninovu pilievku s krupicovymi knedlickami a zapekane sampiony so zemiak kasou a tatarkou a este som dorobila zemlovku ostali starsie rozky otvoreny tvaroch tak so to minula na zemlovku skoro som sa tu upiekla aj ja rura isla a este nam rano prazi slnko do kuchyne a vsetko stihat do 10 aby sme leteli von 😝 😝 jaaaaaj a este som robila tu cukinovu pomazanku je fajnova ale tym mojim dvom asi nebude chutit no uvidime...
krémová polievka z korenovej zeleniny, pečené zemiaky a domáca zabijačková kaša
🙂 dnes kapustove placky s klobaskou 🙂
baule tu je receptik:ja ho mam pod nazvom Kolac lenivej zeny:2 hr.pol muky,1 hr.krys .cukru,1 a stvrt hr.mlieka ,3/4 hr.oleja,1 hr.kokosu alebo maku nepomleteho,3 vajcia,1 PDP,1 van .cukor.zmiesat a piect.
@natal12 jaaaaaaj 😀 a nemala si to cesto huste? no ja neviem a v pohode vyzera byt? no ja by som ho moc neoblievala, aby ti neostal mokry. to sa mi este nestalo 😀 s tym cukrom po vychladnuti ano, ale inak teda neviem neviem 🙂
@sweetlemon cesticko huste vobec nwbolo... ja som uplne na tu stavu zabudla 😀 ja som ho trosku obliala sak musi byt stavnati ne 😀
dnes cukinova kysla so zemiakmi,kuracie rizoto so zeleninou,uhorkovy salat,konecne bude cerstvej zeleninky 😉
@sweetlemon tak tu je moj koláč 😀 tak na teba nemám ty si ho mala moooooooooc vysoký a ja som pichla 5 vajec a stále je nízky 😠 ale zas to je o plechu no čo už . PS: tvoje je krajší 🙂 a kedže som ho moc obliala tak ta stava na koláči ten cukor vypila 😀
u nás dnes držková polievka a buchty s tvarohom 🙂
@natal12 hehe, tak nebol husty asi kvoli tym vajciam? to si ich tam fakt dala 5? teeeeda 😀 no a pozeram, ze ty mas to ovocie aj navrchu? ty si ho nezamiesala do cesta? ja to tam vzdy zamiesam 🙂 a hod fotky zboku, ze ako vyzera? a ako chuti? juj, nabuduce musis urobit napravu 🙂 ja mam v rure bublaninu 🙂
celozrné cestoviny so zeleninovým soté a manžel volal cestou z práce ze niečo sladké🙂 tak špaldové palacinky s tvarohovou plnkou 😵
@sweetlemon Robila som marhuľový koláč od teba a je super, mňam, milujem také bublaninové veci 😝
@natal12 Ja si myslým, že dva vajcia tam bohate stačia, aj keď sa robí na veľkom plechu.
@sweetlemon A ešte som chcela povedať, že marhule som nezašľahala do cesta, ale dala som ich navrch. Super!!
@sweetlemon cesto vobec nebolo husté, áno dala som 5 vajičok 😀 😀 ja vždy dávam viac lebo tie vajička z obchodu su malinké bohužial 😒 ale zamiešala som ovocie do cesta, len pri konci ked mi ostalo pár kúskov ovocia tak som to pohádzala navrch rýchlo 😀 a dala som 820 g broskýn tu celu konzervu a pár sliviek, len tie broskyne boli také obrovské že som ich nakrajala 🙂 a chutí výborne 🙂 že si to ty tak hodím 😀 no ale toto ma nsralo kupim konzervu ovocia a viac tam je tej štavy než broskýn tak zas broskynky boli veliké.
@sweetlemon tu je v reze 😀 na pohlad níč moc . tvoj je krajší 🙂 tak ale ovocia tam je dost len ono to bude až v strede koláča 😀
@luciok som rada, ze chuti 🙂 ano, mozu sa dat navrch, no mne sa paci, ze je to schovane vnutri. potom to mam akoze prekvapenie, ked narazim na marhulu 😀 😀
@petrisorka ako si prosim robila tie fasirky? Dakujem 🙂
@natal12 ale ved ja tiez davam vajka z obchodu a pohoda 🙂 nabuduce skus podla receptu a uvidis, ze to bude stacit 🙂 a podla mna ti vysiel dobre, nato, ze si nedala jednu prisadu 🙂 ozaj a tie broskyne v tom zmakli, ci su take tvrde? ja som prave vypila stavu z marhul, ktora ostala z bublaniny 🙂 a uz aj degustujem 🙂
@levandullka Zostali mi tri kusky kuracich prs, tak som ich nakrajala na malinke kusky a pomlela, jednu cibulu, dva rozky nakrajane na male kocky a namocene v mlieku, sol, cierne korenie, dva struciky cesnaku, majoranka, dve vajicka - vsetko som dobre premiesala a tvarovala gulky a obalila v struhanke a ukladala na plech. Trosku som poliala olejom - fakt len kvapky a dala piect do rury na 200 stupnov, tak 20min z jednej strany 20min z druhej - podla toho ako ti pecie rura. Krasnych 23ks 🙂
@sweetlemon haha 😀
@sweetlemon
@natal12 Takto sa marhuľový koláčik podaril mne

@sweetlemon tento kolac peciem dost casto a miesto maku mozes dat kokos ...a mam ho napisany na hrnceky ...