Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@dazdovka ďakujem
dneska varil bráško : kuracie prsia s kari korením na panvičke, potom pokrájané + zeleninovvý šalátik a dresing + opečená bagetka 🙂 riadne sme sa napučili 🙂
ahojte, tak dnes sme mali krásny dník, grilovačka na Zelenej vode, grilované kolená, kuracie krídelká, špekajdy, slaninka atď, bolo super, prišli sme až večer 😉
Dnes jsem upekla na manželovu oslavu : http://varecha.pravda.sk/recepty/bananovo-nutel...
cuketové placky - mňňam. Ale už sa teším, keď nám švagriná donesie cukety zo záhradky. Minulý rok nám doniesla a tie placky bolí ako s ahovorí nebíčko v papuľke.
Tie z kupovanej tak dobré už nie sú. ale dajú sa jesť🙂
@lussy23 Ahoj 🙂 ja tie canelloni (cestovinove rurky - cca 2,5cm priemer, 10cm dlhe) plnim hocicim, teraz som mala rozmrazeny spenat, ten som scedila, zmiesala s 2 vajickami, struhanym syrom a este na male kusky pokrajanym tofu (niekedy nedavam, ale dam mozarellu, neudenu parenicu), ochutim... Plnia sa surove, este tvrde, takto naplnene poukladam do vymastenej ohnovzdornej misy, este ak zostala plnka, navrstivm navrch, aleb poboku, na to dam cerstve paradajky (su fajne osviezujuce v kombinacii s touto spenatovou plnkou), zalejem uvarenym hustym besamelom (maslo/olivovy olej - dam co mam, 40g muky, 3dcl mlieka) a navrchu bohato posypem struhanym syrom (teraz som dala goudu, aj do plnky som dala tento syr). Pecie sa zakryte 40 min na 180°C.
Masko k tomu vobec netreba...
@lillona tie plnene zemle vyzeraju super, cim ste to plnili. Musim vyskusat.
Baby strasne som rada, ze je tu tato tema!!! Uplne je najlepsia 🙂 a PERFEKTNE varite vsetky, kopec inšpiru a vzdy je o com pisat 🙂!
Dnes a vcera cesnacka,zivanska na plechu a mam strasnu chut na nejaky zakusok,len by musel byt rychly.viete cosi poradit?🙂
Ahojte 🙂 ,my sme vcera vyletovali a nevarila som 😉 dnes kuracia polievka so zeleninou a slizikmi, pecene kura s plnkou a ryza 🙂
a jahodovy zele kolacik 🙂 🙂
ahojte tak vcera sa varil neplanovane gulas v kotliku hovadzko kvikvikovsky,spekacky aj klobasy na grile a dnes peceny kotkodak kasa s vela maslom a hlavkovy salat.zakusok bude dvojfar.babovka s marhulami z domacej pekarne.davam aj mandlovu aromu.je PPC!
zmena.dnes miesto marhul visne.uz sa peceee!
@natal12 ja nedávam cukor, len štipku soli, ale včera som automaticky dala aj cukor- tiež som sypala. Musím povedať, že už pri 1.palacinke som vedela, že je zle- pripálila sa, hoci som piekla na teflónovej panvici a palacinky boli dosť sladké, čo nie sme zvyknuté. Ešte dobre, že som mala len 2 vajíčka, spravila som asi 15 palaciniek, zjedli sa , ale deti hneď hovorili, že sú mňam sladké. Ja som zjedla bez plnky len jednu a stačilo. Druhýkrát si budem dávať pozor, aby som nedala cukor....
ja varim kuraci vyvar so zeleninou a slizikmi, svieckovu zo zajaca s knedlou a odvcera mame celozrnny kolac so slivkami a marhulami
my máme od včera kyslú polievku a na dnes si rozkázali sarmu http://varecha.pravda.sk/recepty/sarma/32088-re... to je super, nemusím variť ďalšie dva dni 😀
@jankastubka plnka do zemli: paprika nakrajana na drobne kocky, slaninka na kocky oprazena ako oskvarky na halusky, kysla smotana,2 bambina-toto vsetko zmiesat dokopy. popripade ak chcete,mozte si to este dochutit, zalezi aj od slaninky ako je slana. ako budete vyberat tu striedku z tej zemle, tak si ju mozete poukladat popri zemlach na plech aj so s vrchmi od zemliciek a pokvapkat tym vypekom zo slaninky. da sa to potom namacat do tych zemli.
Vcera fasirky zemiaky priloha. Kuracia polievka
Dnes: gulas
@betka22betka ja dávam do palaciniek kryštalový cukor a mamina zas práškový . no ja tam budem davat minimálne 2 lyzice cukru alebo len vanilkový
Zeleninová polievka s krupicovými haluškami, majonézový šalát, pečená kačica, vyprážané kuracie stehienka, bublanina s višňami poliata s kakaovým pudingom 🙂
@nelinka0401 sikovna si 🙂
Ahojte u nas dnes polievka z kohuta, pecene maso, ryza, kuracie prsia. Upiekla som pernik poliaty cokoladou. Pekny den vssetkym
kedze som sama tak som dojedla rizoto a dorazila sa obrosvkym nanukom 😀
http://varecha.pravda.sk/recepty/plnene-hovadzi... odporucam!! velmi nam to chutilo...ja som to pripravovala s bravcovym kare nie s hovedzinkou.
@lululka555 dakujem 🙂 len som mala trošku inú predstavu 🙂

@joannas nie nepovedala 😀 to ja len tak aby si nikto nemyslel že pokazila palacinky zato že nedávala cukor lyzicou ale ho sypala 😀