icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

natal12
27. apr 2013

@joannas nie nepovedala 😀 to ja len tak aby si nikto nemyslel že pokazila palacinky zato že nedávala cukor lyzicou ale ho sypala 😀

georgia333
27. apr 2013

@dazdovka ďakujem

lucsyia
27. apr 2013

dneska varil bráško : kuracie prsia s kari korením na panvičke, potom pokrájané + zeleninovvý šalátik a dresing + opečená bagetka 🙂 riadne sme sa napučili 🙂

danielaj
27. apr 2013

ahojte, tak dnes sme mali krásny dník, grilovačka na Zelenej vode, grilované kolená, kuracie krídelká, špekajdy, slaninka atď, bolo super, prišli sme až večer 😉

trudka4
27. apr 2013

Dnes jsem upekla na manželovu oslavu : http://varecha.pravda.sk/recepty/bananovo-nutel...

lussy23
28. apr 2013

cuketové placky - mňňam. Ale už sa teším, keď nám švagriná donesie cukety zo záhradky. Minulý rok nám doniesla a tie placky bolí ako s ahovorí nebíčko v papuľke.
Tie z kupovanej tak dobré už nie sú. ale dajú sa jesť🙂

lussy23
28. apr 2013

@lenadka ,ňam lososa by som si dala.. žial je dosť drahý. ☹
@dazdovka mohla by sim receptík poprosiť?

dazdovka
28. apr 2013

@lussy23 Ahoj 🙂 ja tie canelloni (cestovinove rurky - cca 2,5cm priemer, 10cm dlhe) plnim hocicim, teraz som mala rozmrazeny spenat, ten som scedila, zmiesala s 2 vajickami, struhanym syrom a este na male kusky pokrajanym tofu (niekedy nedavam, ale dam mozarellu, neudenu parenicu), ochutim... Plnia sa surove, este tvrde, takto naplnene poukladam do vymastenej ohnovzdornej misy, este ak zostala plnka, navrstivm navrch, aleb poboku, na to dam cerstve paradajky (su fajne osviezujuce v kombinacii s touto spenatovou plnkou), zalejem uvarenym hustym besamelom (maslo/olivovy olej - dam co mam, 40g muky, 3dcl mlieka) a navrchu bohato posypem struhanym syrom (teraz som dala goudu, aj do plnky som dala tento syr). Pecie sa zakryte 40 min na 180°C.
Masko k tomu vobec netreba...

jankastubka
28. apr 2013

@lillona tie plnene zemle vyzeraju super, cim ste to plnili. Musim vyskusat.

reni1512
28. apr 2013

Baby strasne som rada, ze je tu tato tema!!! Uplne je najlepsia 🙂 a PERFEKTNE varite vsetky, kopec inšpiru a vzdy je o com pisat 🙂!

zarabono
28. apr 2013

Dnes a vcera cesnacka,zivanska na plechu a mam strasnu chut na nejaky zakusok,len by musel byt rychly.viete cosi poradit?🙂

lululka555
28. apr 2013

Ahojte 🙂 ,my sme vcera vyletovali a nevarila som 😉 dnes kuracia polievka so zeleninou a slizikmi, pecene kura s plnkou a ryza 🙂
a jahodovy zele kolacik 🙂 🙂

trasko
28. apr 2013

ahojte tak vcera sa varil neplanovane gulas v kotliku hovadzko kvikvikovsky,spekacky aj klobasy na grile a dnes peceny kotkodak kasa s vela maslom a hlavkovy salat.zakusok bude dvojfar.babovka s marhulami z domacej pekarne.davam aj mandlovu aromu.je PPC!

trasko
28. apr 2013

zmena.dnes miesto marhul visne.uz sa peceee!

bambina78
28. apr 2013

@zarabono joj vdaka za tip na polievku..uz sa aj mne vari cesnacka 😉

betka22betka
28. apr 2013

@natal12 ja nedávam cukor, len štipku soli, ale včera som automaticky dala aj cukor- tiež som sypala. Musím povedať, že už pri 1.palacinke som vedela, že je zle- pripálila sa, hoci som piekla na teflónovej panvici a palacinky boli dosť sladké, čo nie sme zvyknuté. Ešte dobre, že som mala len 2 vajíčka, spravila som asi 15 palaciniek, zjedli sa , ale deti hneď hovorili, že sú mňam sladké. Ja som zjedla bez plnky len jednu a stačilo. Druhýkrát si budem dávať pozor, aby som nedala cukor....

gelinka75
28. apr 2013

ja varim kuraci vyvar so zeleninou a slizikmi, svieckovu zo zajaca s knedlou a odvcera mame celozrnny kolac so slivkami a marhulami

nelinka0401
28. apr 2013

Ahojte,dnes ako každú nedelu slepačí vývar so zeleninou a slížikmi,kuracie štvrte pečené k tomu pyré zemiaky a hruškový kompot.a ešte som narýchlo urobila tortu ,takú jednoduchú.pôvodne mala byť červená ale ani za svet sa mi nedala tak zafarbiť 😠

vivusika
28. apr 2013

my máme od včera kyslú polievku a na dnes si rozkázali sarmu http://varecha.pravda.sk/recepty/sarma/32088-re... to je super, nemusím variť ďalšie dva dni 😀

lillona
28. apr 2013

@jankastubka plnka do zemli: paprika nakrajana na drobne kocky, slaninka na kocky oprazena ako oskvarky na halusky, kysla smotana,2 bambina-toto vsetko zmiesat dokopy. popripade ak chcete,mozte si to este dochutit, zalezi aj od slaninky ako je slana. ako budete vyberat tu striedku z tej zemle, tak si ju mozete poukladat popri zemlach na plech aj so s vrchmi od zemliciek a pokvapkat tym vypekom zo slaninky. da sa to potom namacat do tych zemli.

geenna
28. apr 2013

Vcera fasirky zemiaky priloha. Kuracia polievka
Dnes: gulas

natal12
28. apr 2013

@betka22betka ja dávam do palaciniek kryštalový cukor a mamina zas práškový . no ja tam budem davat minimálne 2 lyzice cukru alebo len vanilkový

adkoalauri
28. apr 2013

Zeleninová polievka s krupicovými haluškami, majonézový šalát, pečená kačica, vyprážané kuracie stehienka, bublanina s višňami poliata s kakaovým pudingom 🙂

lululka555
28. apr 2013

@nelinka0401 sikovna si 🙂

lenka268
28. apr 2013

Ahojte u nas dnes polievka z kohuta, pecene maso, ryza, kuracie prsia. Upiekla som pernik poliaty cokoladou. Pekny den vssetkym

michaelamilan
28. apr 2013

dnes máme zemiakovo-hrachový prívarok s kabanosom a náš milovaný cibuľový koláč(dnes som vyskúšla receptík jednej pani čo u nás v HC pečie v cukrárni 😀)

libka1
28. apr 2013

kedze som sama tak som dojedla rizoto a dorazila sa obrosvkym nanukom 😀

nikoletka_h
28. apr 2013

http://varecha.pravda.sk/recepty/plnene-hovadzi... odporucam!! velmi nam to chutilo...ja som to pripravovala s bravcovym kare nie s hovedzinkou.

nelinka0401
28. apr 2013

@lululka555 dakujem 🙂 len som mala trošku inú predstavu 🙂