Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@natal12
@joannas ja davam do palaciniek cukor..
@natal12 ja robim podla tohto palacinky.. 22dkg hladkej muky, 2 vajcia, pol litra mlieka, 2PL kryst. cukru, stipka soli a troska sody bikarbony.. ked peciem prvu palacinku najprv si na panvici roztopim maslo, potom ked peciem dalsie tak nalejem cesto na to hodim troska masla a ked otocim tak sa mi aj panvica omasti a nelepia sa 🙂
a dnes zeleninova polievka s ryzou, bravcove kare na rasci k tomu tarhona a calamada, ako dezert kolacik cokoladovy a plnka je slahacka s gastanmi v cokolade, robila som prvykrat a fajny je 🙂
@michaelamilan poprosím Ťa- dala by si sem recept na ten koláčik cibuľový? ĎAKUJEM......
hovadzie masko s cuketou a kukuricou, spaldova tarhona
Trošku radosti na poobede.. 😀 Jahodovo-pomarančový zmrzlinový shake 😝 😝 😉 😉
Recept http://tipnajedlo.sk/recepty/jahodovo-pomaranco...
baby počujte vyskytli sa nám včera doma maravce a nevieme sa ich zbaviť 😠 😠 kupili sme nastráhu uvidíme či to pomožé . bohuzila sprej ziadny nemali iba na komáre, osy muchy a tak . ako sa máme zbavit mravcov ??
@natal12 My sme kupili taku kriedu proti mravcom http://www.florasystem.sk/insekticidna-krieda-p... 😉
@natal12 Vrecúška naplnené škoricovou kôrou, šalviou alebo klinčekmi nevoňajú mravcom.Tie sa odporúčajú dať do skriniek.
Nakresli čiary s kriedou. Leukoplast lepivou stranou nahor a samé sa nalepia. Do rozprašovača nalej ocot a všetky cestičky a vstupy postriekaj octom - mravce neznášajú pach octu alebo octovou handrou utieraj podlahu, kde sa ti objavujú. Pomáha aj kypriaci prášok, soľ alebo sóda.
krásnu nedeľu prajem, u nás dnes slepačia polievka, zeleninka a slížiky, pečená krkovička, pečené kuracie stehná, ryža, kuracie soté so zeleninkou, cestovina, jablkový kompót, šalát zo záhradky, idem urobiť deťom zmrzlinku, zo včera máme ešte perníček, ale nejakú mlsnotu idem asi vymyslieť 😉
@nelinka0401 šikuľka, krásna tortička 😉
dukatove buchticky a hrncekova bublanina 🙂
@rastulka krasna, ide ti to tortickovanie 🙂 😵
@nikushkasa Fotka úplne dokonalá a verím, že aj shake 🙂. Hned by som sa na nho vrhla 😅
@nakup
@danielaj
@lululka555 Vdaka dievčata 🙂 😲
@rastulka blahoželám...že aká šikulka si..čoraz to krajšia 🙂
ahojte dievčence 🙂..peknú nedeľu prajem...včera večer som piekla perník ...nemala som čokoládu tak som ho posypala kokosom, dnes sme mali slepačiu polievku s rezancami, vyprážané kuracie rezne , vyprážanú morskú šťuku alebo pangasia..(kopec, aby mal aj mm do práce )..zemiakovú kašu, mali sme aj uhorkový šalát..ten sa obeda nedočkal, kým som bola na balkóne tak si ho moja malá láska stiahla na hlavu :(..,ešte že bol v plastovej miske...bola úžasná s tými kúskami na hlave ako sa objedala keď som ju našla ...kým som to do poslednej uhorky pozbierala , tak som sa aj ukľudnila 🙂
morcaci vyvar s rezancami zo vcera a rlka z mleteho masa plnena broskynou a tvrdym syrom a zemiakova kasa
ahojte my dnes máme milánsku polievku z haluštičkami, a vyprážané rezne s ryžou a hlávkový šalátik. a dezertík su včerajšie palacinky ešte 😀 baby a spýtam sa vás prečo tie mravce nevyliezajú na tú nástrahu ?? mohli sa nafetovat toho alebo ako by som to napísala a zaliezli ?? alebo čo ?
@betka22betka jasnačka, nech sa páči. Spravila som si redšie kysnuté cesto s 1/2bal kypr. prášku, vyklopila som ho na plech a naolejovanými rukami som cesto roztlačila po celom plechu.
PLNKA: 6väčších cibúľ, 200g slaniny, 4vajcia. Cibuľu a slaninku som opiekla na panvici a na koniec som pridala rozšprúdľované vajcia, celé spolu som to len premiešala a vyliala som celé na plech. Piekla som na 180stupňov asi 25min. FAkt sme si pošmákli 😀
@rastulka tá torta je ukážková!!! Dala by som si 😀 vyzerá prudko jedlá 😝
@zklimekova aký je krásny vysoký!!!! jejda, mi len chute robíte 😝
@nikushkasa jéééj vidím, že je tu niekto z môjho cesta 😀 ja si robím shake alebo smoothie vždy počas varenia 🙂

Ahojky babenky .... tak u nás dnes na obedík kurací vývar s mrkvou a pórom, a druhý chod klasika, ktorú sme už dávno nemali - obrátené rezne v dvojobale s pravou zemiakovou kašou a k tomu pre mňa s ocinkom uhorkový šalát s jarnou cibuľkou a pre synčeka mrkvový šalát s jablkom ... mňam ... peknú nedeľu všetkým. 🙂