icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

zuzana76
8. máj 2013

@katy2 prosim ta, daj recept na sunku, dakujem

zklimekova
8. máj 2013

my sme dnes na obed odskočili k babke..spravila smotanovú polievku so zelenou fazuľkou a moravské koláče...mňam 🙂

sharmana
8. máj 2013

@zklimekova tie koláčiky vyzerajú super 🙂

zklimekova
8. máj 2013

a tu je ešte moja včerajšia tortička pre syna mojej sesternice 🙂

ibajeho
8. máj 2013

Babule chcem sa spytat na recept na brav.kare co sem pridavala od niekoho sweetlemon, neviete na ktorej strane to najdem? Uz som jej aj pisala ip a nereaguje a ja som to chcela robit na obed a nerada by som aby mi maso sa pokazilo.

lululka555
8. máj 2013

@ibajeho pozri na str 2314-2315

ibajeho
8. máj 2013

@lululka555 vdaka si zlata 🙂

katy2
8. máj 2013

@zuzana76 1000g -1200g masa, pokrajat na kocky (cca 2.5cm), zvyknem par kuskov masa uplne pomliet v mixeri na kasu, aby lepsie masko drzalo pohromade. Vsetko maso aj s tou kasou dam do domacej pekarne alebo do mixera na miesenie. Pripravim si 100 ml vody, v ktorej rozpustim 1PL kryst. cukru, 2KL soli (davam morsku) a 2KL rychlosoli (da sa ja bez nej, ale s nou mi chuti viac a ma aj krajsiu farbu). Sol davam male uplne zarovnane lyzicky (nie je presolena ako z obchodu). Pocas miesenia prilievam do masa vodu so solou a cukrom a miesim, pokial sa nezacne tvorit okolo masa "blato" a pokial sa vsetka voda nevpije do masa.... cca 15-20 min. Hotovu zmes natlacim do sunkovaru (do sacku v nom) - poriadne, aby som vyplnila vsetky vzduchove medzery, sunkovar zavriem a necham odlezat 24-36 hod. Potom ju dam varit. Do vysokeho hrnca si vlozim sunkovar (nastojato), nalejem vodu takmer po vrch sunkovaru, potom ho vyberiem a vodu zohrejem na 80st. Vlozim sunkovar a varim 2.5 hod. pri teplote 70-75 st. Sunkovar schladim sokom pod studenou tecucou vodou a potom ho este necham stat v studenej vode v hrnci, kde som sunku varila, kym sunkovar uplne nevychladne (asi 1/2 h) Ja varievam sunku vecer, aby rano bola dobra studena, vychladena. Sunku vyberiem, dam do chladnicky rano krajam.

zuzana76
8. máj 2013

@katy2 vdaka, vyzera velmi dobre ta sunka

katy2
8. máj 2013

@zuzana76 aj je dobra 🙂 ale mne najviac chuti kuracia - robila som minule stehna a prsia.... mm ma najradsej bravcovu.... ja zvyknem narobit pomrazit a mam kedykolvek... je ako cerstva

levandullka
8. máj 2013

@lululka555 Moja maminka robi perfektne tiramisu... Ziadna slahacka, ziadne natierkove maslo!!!!! Podla mna najvacsie barbarstvo je urobit tiramisu z luciny alebo z natierkoveho masla 🤐 . Ona robieva vzdy z kila a pol mascarpone (to je asi trosku vela 😅) a dava tam myslim 12 vajec (mam pocit ze tam idu iba zltka - tie by sa mali vymiesat s cukrom a nasledne sa postupne vmiesa mascarpone. Ak chces, vecer by som ti poslala komplet recept, lebo rodicia su prave na ceste domov, pred chvilkou od nas odisli 🙂

lululka555
8. máj 2013

@levandullka no mohla by si mi ho napisat,kludne aj do IP vecer...ja mam uz kupene origos tal.mascarpone,ale len pol kg a aj piskoty savoiardi,to su presne na tiramisu. 🙂 Ideme dnes domov a zajtra ho mam na plane robit,pre mamu,tak by si ma potesila,dakujem 🙂

levandullka
8. máj 2013

@lululka555 Jasné, budem na teba myslieť 🙂

lululka555
8. máj 2013

@levandullka si zlata,ja to chcem urobit ako tortu 🙂 do tort.formy 🙂

tinuskaha
8. máj 2013

dnes mrkvova kremova a cestoviny s tuniakovo paradajkovou omackou

levandullka
8. máj 2013

@lululka555 To bude krasne 🙂. Uz sa tesim na foto 🙂

atiatko
8. máj 2013

Ahojki babenky, tak my dnes trošku divná kombinácia - polievka zo zelenej fazuľky "na kyslo" a haruľky - zemiakové placky. Keďže nás zajtra čaká náročné vyšetrenie u Dr. - so synčekom, polievka zostane aj na zajtra. 🙂

luciok
8. máj 2013

@zklimekova tie kocky lega vyzerajú ako skutočné 😉

tosomja
8. máj 2013

Dnes kotlíkový guláš a grilovačka na chate 🙂

eliska07
8. máj 2013

Ahojte,

na inšpiráciu pre šikovné mamičky, ktoré pečú tortičky 🙂 pridávam fotky tortičiek z našej víkendovej oslavy 🙂

chantalle
8. máj 2013

Ahojky, my dnes zivanska a salat s orestovanou cuketou..a "kokosove jeze"....🙂

zuzananinka
8. máj 2013

@katy2 poprosím ťa recept na tu šunku - dakujem

happy8051
8. máj 2013

obed z nedele, hovadzie masko nadivoko, zemlova knedla

vcerajsie talianske kuracie prsia s pecenym cesnakom a cherry paradajkami - uzasny recept od @irsina83

dnesny cuketovy nakyp s jablckami

katy2
8. máj 2013

@zuzananinka recept som davala na tejto strane
Dnes o 14:46

lenuss84
8. máj 2013

@daniette parada!!!!!

briketa
8. máj 2013

@zklimekova z moravskych kolacov by som sa tak dokazala obzrat, ze by som nebola schopna nic zjest este dva dni potom. A preto ich nikdy nerobim 😔. To je jedina vec ktorej nedokazem povedat nie.

veroni87
8. máj 2013

@diusik môžem poprosiť recept, spravila by som ich na oslavu 🙂

papuka
9. máj 2013

@chantalle možem poprosit receptik na kokosové ježe, ked si ich kupim, chutia mi, ale domace musia byt lepšie 😉

diusik
9. máj 2013

@veroni87 recept je na strane 2343,ale to je polovicna davka,na oslavu daj radsej vsetko dvojmo 😉 a v recepte este pisu,ze rozdelit cesto na dva kusy,lebo ked to vyvalkas,tak to bude velke 😀

katkas1
9. máj 2013

kuracipaprikas s haluskami a jablkovo-tvarohova zemlovka a zajtra gulasova polievka a zostane snad aj na sobotu 🙂