Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@fordikford
uz je vyssie, ale teda ešte raz 🙂 cesto je zvlastne, ale také má byt
VYNIKAJÍCÍ KŘEHKÉ rohlíčky
500g mouka polohrubá, 42g droždí čerstvé, 2ks žloutek, 2PL cukr práškový,250ml mléko, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 2dl olej, špetka sůl
Náplň:
tvaroh, vejce, vanilkový cukr, skořicový cukr, rozinky
Prosátou mouku, rozdrobené droždí, žloutky, moučkový cukr, mléko, prášek do pečiva, olej a špetku soli dáme do mísy a vypracujeme těsto.Mísíme ho přibližně 15-20 min.Rozdělíme ho na 8 dílů.Mezitím si připravíme tvarohovou náplň (tvaroh, vejce, vanilkový a skořicový cukr, rozinky). Samozřejmě nádivku si můžeme připravit jakoukoliv - ořechovou, makovou.Každý díl rozválíme na tenko a rozřízneme ho na 4 trojúhelníky, na které dáváme trošku náplně. Vyformujeme rohlíčky. Rozložíme je na vymazaný plech dále od sebe (případně můžeme použít papír na pečení). Potřeme je rozšlehaným bílkem a necháme 10 minut nakynout.A upečeme při teplotě 180 ° C cca 10-15 minut (do růžova). Z této dávky mi vyšly 2 plechy. Upečené posypeme práškovým cukrem. Jsou jedna báseň. Dobrou chuť!
BABY, aj ked to tu nepatri - tato tema a žienky tu su užasne 😵 . Pisem to preto, lebo v sukromke som napisala svoj nazor a zeny ma idu pomaly ukamenovat. Tu svoj nazor napisat mozem, aj ked raz to nebolo pozitivne (reakcia na rybku na tanieri), neodsudili ste ma za to na nemilost.
Dnes to je niečo ľahšie celozrnná žemľa s údeným lososom a smotanovým syrom.. 😉 😉 🙂 🙂
Recept: http://ow.ly/kTtiI
Dnes to je niečo ľahšie celozrnná žemľa s údeným lososom a smotanovým syrom..
Recept: http://ow.ly/kTtiI
dnes nevarííím, som sama doma, na obed som si kúpila ruské vajce 😀
takže včera na večeru bola opekačka, dnes urobím halušky s vajíčkom, na zajtra sa chystám kurací paprikáš + halušky
a polievka zemiaková . Čo upečiem neviem 🙂 😎
my dnes vyprazany syr, pre deti peceny v rure bez vyprazania, pre nas klasika a este zeleninova polievka 🙂
grecka musaka, uz si trenujem chute na letnu dovcu 😅
ja som dnes na obed dojedla cestoviny od včera deťom som spravila pečeného pangasiasa na masle a zemiakovú kašu, polievku som robila paradajkovú s haluškami..a veľký hrniec..aby bola aj na zajtra...babka nám sľúbila večer upiecť kakaové záviny....tak zajtra sa u nás nevarí...máme naplánované fotenie...teda len dofotenie..lebo v jeseni sme nemali doma tatka...tak teraz pár fotiek aj s ním 🙂.....a potom šup na výlet ide sa ..pojdeme do Važeckej jaskyne 🙂 ...pekný víkend prajem kočky 🙂
u nás bola dnes šampionová omáčka na pochúťkovej a sladkej smotane s knedlou a mrkvová polievka
ahojte, mali sme francuzske zemiaky, vcera som robila milansku polievku a idem robit chinu. od zajtra budem 4 dni slamena vdova, takze asi moc varit nebudem.
ahojte kocky u nas dnes dojedame bryndzove halusky a syrove ....a dcere idem spravit trosku zapekaneho karfiolu a francuzku sackovu polievku mi odchadzame vikendovat k babke -mojej ..ona ostava doma ide sa ucit na maturi 😀 😀 😀 😀 to by som rada videla skrytou kamerou 😀 😀 😀 vsak ona vie 😖 tak ja si konecne oddychnem od hrncov 😵 😵 😵 majte sa tu krasne navarte nieco fajne popridavajte fajnove receptiky v pondelok vas pridem skontrolovat.... 😵 😵 😵
cuketovo-mrkvový krém a rizoto z naturálnej ryže s tuniakom 🙂
ja som dnes robila na rozkaz mojho 5 rocneho synatora,kedze mal teplotu a nebol v skolke sosovicovu polievku so zeleninou a tvarohove slize na sladko a zajtra bude cevapcici so zemiak.kasoui, cibulkou a horcicou 😉 a este dnes planujem robit strudle nech sa zuzitkuju jablcka a mak tak zelam pekny vikend hadam sa to pocasie moc nepokazi 🙂
ahojte po dlhsej dobe,, tak dnes som vonku ugrilovala pstruhou, k tomu chlebik a rano ssom napiekla pagaciky. Dufam,ze vydrzia na zajtrajsi majales 😀
dnes som este stvorila toto http://varenie.markiza.sk/clanok-459727-dezert-...
@miruska73 no super, vidím, že ich budem robievať častejšie... 🙂 a skúsim aj orechovú plnku... a nepopraskali ti pri pečení? mne trošku áno, ale to sa mi stáva aj keď pečiem buchty a potom je to také nepekné, zvlášť pri makovej a lekvárovej plnke...neviem, čím to môže byť...inak sú mäkučké...
My dnes spenatove halusky a salat. Tatovi nakrajam aj trosku salamy.
@fattamorgana uzasne
Cesnaková polievka, pečené buchty s lekvárom
Ahojte,my sme dnes mali paradajkovu polievku a zapečene cestoviny s brokolicou 😉 🙂
quische
@michaelamilan Jeej nová fotečka..
@luciok ja jahody milujem a som rada že maju už normalnu cenu a za chvilu budu na zahradke 😀
dnes som nevarila,vsetko sa dojedalo,bola som po nocnej a idem za chvilku na poslednu-konecne.zajtra tiez klasika nevarim na obed grilujeme vonku a v podvecer varime gulas na zahrade u kamosky.

marinovaná bravčová krkovička, pečené zemiaky a šalátik z činskej kapusty 😉