icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

ewana73
24. máj 2013

Baby neviete mi dat recept na dzem ale bez toho aby som tam musela pridat tie chemicke gebuziny ?

sweetlemon
24. máj 2013

ahojte, my sme mali cicerovu polievku so zeleninou, bola mnam. vcera vyprazane sampiony s americkymi zemiakmi a tatarkou a dnes slivkove gulky. a pre moje drobatko mam pripraveny zemiacik s kuskom mrkvicky. vcera jej to tak chutilo, ze som musela dat duplu. chudatenko, otvarala pusinko jak kaprik 🙂 😀 😀

alenka76
24. máj 2013

@ewana73 ahoj ja mám najradšej džez bez chemikálie. Varím z čistej malinovej šťavy lebo sme mavali 2-3 vedia malin🙂. Teraz už toľko nemáme. Takže odšťavým maliny nad parou v hrnci a na 1 liter šťavy dám 0,8 kg kryštaloveho cukru. No niekedy aj troška menej, aby nebol taky sladky, lebo ja nedávam kyselinu citronovu. Dám na pec (mame u maminy takú starodavnu) na nej sa vari najlepšie. Nechám varit na krajičku, na el. varici na 1,2 aj 1-2 hodiny bez cukru. Dávam pozor aby mi nevznikla pena. Keď už mám pocit, že voda vyvrela šupnem tam cukor, ale už poctivo stále miešam. Keď začne hustnuť, kvalitu uvarenia skúsim tak, že lyžičku si nalejem na tanierik a nechám vychladnuť. Keď je dosť hustý šup s ním do vysušených pohárikov. Nechám stať do druhého dňa zabalený v deke. No je ho veľmi málo. Je to dosť pracné, lebo si stále pri hrnci ale chuť je úžasná.
Jahodový som robila tak, že časť som rozmixovala a časť jahod som pokrajala, aby boli aj kúsky. Postup podobne, ale tu menej času varím bez cukru. No jahodovy varím malo.
Dúfam, že som to napísala tak, že si ma pochopila🙂

abriela
24. máj 2013

@ewana73 my tiez robime dzem ako pise @alenka76 ale tu jednoduchsiu verziu. Ľubovolne ovocie (visne, jahody, maliny, jablka, hrusky, marhule, ribezle) pomeliem, alebo rozmixujem zasypem vrch cukrom (podla druhu ovocia min. vsak 0,5kg na kilo ovocia), zvycajne necham postat od vecera do rano (nieje to vsak nutne). Potom dám varit. Ked je uz taky polohusty, alebo zhruba po 30 minutach varenia, odoberam z celeho mnozstva par nabereciek do panvice (aby sa nevaril niekolko hodin) a varim miesanim kym zhustne. Horuci z panvice davam do umytych poharov a hned aj zatváram. Pohar otocim hore dnom a dam pod deku.

novotnajanka
24. máj 2013

tak my dnes zeleninkovú polievku a vyprážaný syr so zemiekmi na cibikoch a tatarská.A ako dezert banán na kolieska posypaný grankom

drobik1
24. máj 2013

a este dezert bananovy a kokosovy puding s piskotami... 🙂

nikauff22
24. máj 2013

Dnes varené zemiačiky s opraženou cibulkou a nakrajanym petrzlenom a s kuracim maskom na prirodno

tinuskaha
24. máj 2013

hlivova polievka spenatove halusky s nivovou omackou

jankastubka
24. máj 2013

@lea231 jeeej to je ako z prfi restiky, az mi sliny tecu. Neboli by aj recepty k tomu?

womankc
24. máj 2013

dnes nevarím dojedáme čo je doma a mm našiel v mraziaku hovädzie na šťave, čo mi ostalo,tak zahlásil,že nemusím variť, že si dajú toto. 😀 a na večer im nastrúham zmes na placky,nech si urobia, ja sa idem zabaviť na stretnutie zo strednej po 20 rokoch 😀 😀 😀

cicuska22
24. máj 2013

dnes plnena kapusta a ako dezert tvarohovo-smotanova piskotova torta s jahodami 🙂

vivusika
24. máj 2013

hrášková polievka s krupicovými haluškami, palacinky s nutelou, džemom, tvarohom - každý podľa svojej chuti 🙂

chloe001
24. máj 2013

Muz do prace dostal brokolicu so zemiakmi a provensalskymi bylinkami + jogurtovy dressing. A ja mam kuracie prsia udusene v domacich zavaranych paradajkach so zelerom, knackerbrot.

tilenka
24. máj 2013

vajičková polievka+špenát,zemiaky a vajičko 😉

mataklinec
24. máj 2013

u nás cupkáč, pečené kuracie krídla a bôčik a zemiaková kaša. Včera sme mali hovadziu sviečkovú na smotane s cestovinou...

ewana73
24. máj 2013

@alenka76
@abriela ano dievcata ,presne takto som myslela,dakujem 🙂 len ma este zaujima ako dlho vydrzi v tych flasiach,ci sa nepokazi ?

leanax
24. máj 2013

u nás zemiakovo-mrkvovo-pórová polievočka so smotanou a opečenou slaninkou a ozdobená čerstvou pažitkou 😀 a zeleninové rizoto s klobáskou 😎

katkas1
24. máj 2013

vyprazane rybie file so zemiakovou kasou a ked sa deti vyspia upecieme ocinovi visnovu bublaninu ale dam na nu aj zelatinu aby bola stavnata, len musim pockat na asistentov 😉

abriela
24. máj 2013

@ewana73 ked sa pokazi, tak do mesiaca (zvycajne len riedky, co je malo vyvareny) inak vydrzi roky 🙂.

abriela
24. máj 2013

@womankc prajem krasny vecer a zmes na placky - klasika zemiakove placky???

Ja neviem co na veceru a co varit na vikend. Dnes vecera placky, alebo spravim drahemu len stavel (štiavu).
Zajtra fazulova polievka, ale len z kondzervy, lebo sa ešte obavam kedze dojcim a druhe - pirohy na sladko, bryndzove halusky, lasane, kapor, živanska 😨.

zklimekova
24. máj 2013

krémová cuketová polievka s opraženým chlebíkom, palacinky s jahodovým džemom alebo nutelou 🙂

zuul
24. máj 2013

@rastulka @hyta dievcata dakujem za recept na zemlovku. uz je hotova.

my dnes hokaido polievku s opecenym chlebikom a rybku na masle s jablkovo-zelerovym salatom a ostatny zemlovku.
na veceru grecky salat a kuracie masko.
zajtra hokaido polievku s bryndzovymi a syrovymi haluskami
v nedelu polievku asi vyvar a mam telacie stehno.... nemate nieco dobre na stave? nejaky recept. d.

mirka007
24. máj 2013

PEcena kacka s kapustou a knedlikom a slepacia polievocka 🙂 ako zakusok ananasova bublanina

ewana73
24. máj 2013

@abriela dakujem.to si ma potesila 😉

lea231
24. máj 2013

@jankastubka jeeej diky moc za pochvalu 🙂 recepty su v mojom fotoblogu, staci pozriet ...je tam viac toho na inspiraciu. 😎 pekny den!

alenka76
24. máj 2013

@ewana73 nepokazí sa, ale ja dávam do úplne suchých pohárikov. Dám na pár minút aj do rúry vysusit, ak je tam náhodou voda.

michaelamilan
24. máj 2013

Zemiaky na pare na zemiakovú kašu......a hotové kuracie pečienky v slaninke posypené bazalkou a ml. čiernym korením. šalátik je z bilej kapusty z Lidla 😀 ale je veľmi dooooobručký 🙂
Pekný dník

lienka2
24. máj 2013

dnes aj zajtra brokolicova kremova s chlebikom opecenym, ryzovy nakyp 🙂

a baby poradte co urobit z kuracich alebo morcacich prs? aby to mohli aj deti jest..

ivetka1981
24. máj 2013

kuracinka na provensálsky spôsob a zem.pyré a kokosovo-jablkové rezy 😉

pami2
24. máj 2013

mozem poprosit o recept na kapustniky ( kysnuty kolac plneny kapustou)? najlepsie take cesto, ktore vyuzijem aj na nieco ine, napr. na buchty v pekaci...dakujem pekne