icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lizatko1009
23. máj 2013

paradajkova s bazalkou, halusky a syr, obratene pecene rezne ja som mala s ryzou mojmu zemiakove pyre, uhorkovy salat

olo2003
23. máj 2013

@lucka023 ja ho robievam, je veľmi dobrý, šťavnatý, zväčša ho robím na oslavy, lebo je mierne kyselkavý a to nám veľmi chutí.

olo2003
23. máj 2013

dnes frankfurtská polievka, mexické rizoto a na večeru bude zubáč. 😉

trudka4
23. máj 2013

Tak jsem dnes dodělala a dopekla ten Chleba bez hnětení :
Chleba bez hnětení

Nasypeme do mísy a nasucho zamícháme:

- 3 hrnky hladké mouky
(hrnek obyč cca 250ml, mouka obyč, v případě tmavé chlebové, špaldové, atd. Chleba tolik nenakyne a je tužší a uvnitř vlhčí)

- 1 lžička sušeného droždí

- 1,5 lžičky soli (osobně dávám 2 lžičky)

- 1 lžička drceného kmínu (já osobně dávám kmín celý a 2 lžičky)

- podle chuti můžete přimíchat cibulku, česnek, bylinky, semínka, škvarky ....

- Do zamíchané směsi nalijeme 1,5 hrnku vody (přiměřeně, přiměřeně, raději ať je těsto hustší, líp se s ním pracuje

Vznikne nevzhledné těsto, které přikryjeme utěrkou. Necháme kynout 8 – 12 hodin

Těsto vyndáme na dost pomoučený vál a gumovou stěrkou nebo pomoučenýma rukama ho roztáhneme na placku 2 – 4 cm vysokou.

Necháme 15 minut odpočívat.

Těsto přeložíme na třetiny „zvrchu a zespodu“ a „zleva a zprava“.

Necháme pod utěrkou 30 minut kynout. Potom ještě dalších 30 minut, ale to už si zapneme troubu na 230 stupňů a tu druhou půlhodinu v ní necháme nahřát pekáč s víkem.

Přendáme těsto do horkého pekáče. Pečeme 30 minut zakryté při 230 stupních, potom odkryjeme a pečeme ještě asi 15 minut.

lencyca
23. máj 2013

Ahojte,dnes sosovicova kysla so zemiakmi,cestoviny s rajcin.omackou,bazalkou,cesnekom a syrom,idem upiect celozrnny chlebik a synacik tuzi po pizzi 😉

lucikatn
23. máj 2013

@miruska73 ano ano to sú oni! 😀 😀 😀 ďakujeeeem už som bola zúfala lebo ich chcem robiť a ani za svatého nájsť recept 😀

amdeis
23. máj 2013

@chovancova27 aj u nas dnes bola cicerova polievka. 🙂 Druhe bol kelovy privarok. A dojedli sme moravske kolace - recept sem vlozila nedavno nejaka mamicka a boli vynikajuce.

modrofuzik11
23. máj 2013

kura so zemiakmi🙂

abriela
23. máj 2013

@zklimekova super napad s polystyrenou gulou, ani by ma nenapadlo ako to spravit. Vyzera ako skutocny pohar

saxana123
23. máj 2013

No a my sme mali dnes koprovu omacku, maso a knedlu 🙂

miruska73
23. máj 2013

@saxana123 zboznujem ale zjem si to aj sama nikto nechce 🙄 pre mm a dceru robim chrenovu ktoru tiez velmi lubim tak neviem ktoru si od samej radosti mam nabrat.... 😀 😀 😀

levandullka
23. máj 2013

@lululka555 Ďakujem pekne moja 🙂. Ale kým som si našla tvoju správu, už sa pracovalo na zemiakových a škvarkových ☹. (mám pocit že dnes ale pagáče jesť nebudeme 😅 , ja proste nie som na takéto druhy varenia a pečenia..., mne tá klasika proste nejako nejde ☹ )

googlinqa
23. máj 2013

dnes som varila len kuraciu polievku

januschka10
23. máj 2013

Ja dnes kuracie prsia na stave a ryzu.

nikauff22
23. máj 2013

Domáce dukátové buchticky :D

jani74
23. máj 2013

ja som teraz urobila http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=8750 a nestihla som krájať a je už spapaný 😀

kikatko
23. máj 2013

dnes len brownie

tin007
23. máj 2013

Prave si davame celozrnne spagety s podusenym spenatom s cherry rajcinkami, cesnakom a ja este aj trochou bryndze.

danielaj
23. máj 2013

ahojte, zase som tu chvíľu nebola, včera sme mali polievku zo strúhanej zeleninky s haluškami, a rezance s tvarohom, smotanou a domácim karamelovým topingom, taká rýchlovka, keď som prišla z práce, ešte som urobila kefírový mramorový koláčik s egrešami (potrebovala som ich už vypratať z mrazničky/, dnes sme mali krémovú šampiónovú polievku so zemiakmi, pečené kura, ryža, hlávkový šalát, alebo cviklu s chrenom 😉

danielaj
23. máj 2013

@vieruna píšem neskoro, jasné, že vykysne, aj mne sa to stáva, že použijem 1-2 dni po dátume spotreby, tiež sme kedysi dostali veľkú kocku droždia pol kilovú z výroby a vtedy som si to rozdelila a zamrazila, teraz to nerobím, stíham priebežne míňať, lebo pečiem skoro stále 😀

lucka023
23. máj 2013

@olo2003 a na aky veľky plech ho robíš?

drobik1
24. máj 2013

ahojte tak my dnes pismenkova polievka,cestovinovy salat....vcera bolo to sparglove rizoto len sa po nom zaprasilo.... 😀 😀

rastulka
24. máj 2013
libka1
24. máj 2013

kapustnica z bravcoveho kolena a hribov

hyta
24. máj 2013

@danielaj Môžem poprosiť o recept na ten koláčik?

hyta
24. máj 2013

@zuul Neviem, aký recept si na žemlovku mala. Ja ju robím z vianočky, ktorú nakrájam na tenké plátky, namáčam do mlieka a ukladám na plech vyloený papierom na pečenie. Na to dám vrstvu strúhaných jabĺčok, ochutených vanil.cukrom a čkoricou a hrozienkami, na to tvaroh, vymiešaný s 1 ajíčkom a troškou cukru a zasa vrstva vianočky, celé zalejem riedkou piškótou.

hyta
24. máj 2013

@zuul Ešte som robila i žemlovku s pudingom.To zasa použijem vianočku namáčanú v mlieku, na to nalejem uvarený vanilkový puding, no môže byť akýkoľvek, na to dám jabĺčka, tvaroh rozmiešaný s vanil.cukrom, citr.kôrou, 1 žĺtok a 1 pochúť.smotana a zasa vrstva vianočky.

nelinka0401
24. máj 2013

Ahojte,tak pizza sa vyjedla 🙂 tak dnes len niečo lahké,vajíčkové rezance a k tomu hlávkový šaláť

lian35
24. máj 2013

Ahojte.Dnes máme hráškovu polievku a makové šúlance z rožkou.🙂

olo2003
24. máj 2013

@lucka023 no mám väčšie plechy,ja ich vysteliem papierom ale nedávam na celý, tak aby vyšli 4 pláty, oni sú také tenšie.