Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ja som nakoniec v sobotu ani nevarila, navnadila ma @danielaj na nejaký ten výletík.......boli sme aj na zelenej vode, nozačalo akosi hrmieť,tak sme odišli (aj vám pršalo alebo všetko dopadlo dobre????) a pochodili sme Bojnice, Trenčín, Patrizánske a Prievidzu 🙂
v nedeľu sme mali vianočný obed 😀 zemiakový šalátik a rybu a bude aj na dnes. Polievočku spravím mrkvovú.
@amiga ahoj...mäsko som naklepala,osolila,okorenila,naplnila klobás.zmesou,stočila do rolády,potrela vrch vegetou a nehala postáť cca hodinku,obalila v kožovej sieťke a dala do rúry piecť na cca dve hodinky na 180-200st.
@ivetka1981 ďakujem, bravčové skoro nevarím, ale mám teraz doma jedno v celku a neviem čo s tým, tak vyskúšam podľa tvojho receptu
dnes dojeme polievku a deti cestoviny s jahodami
ahojte, dnes dojedačky z nedele, kuracie na šampinonoch s ryžou + vývar so zeleninou a rezancami 🙂
@titkovamiriam ja robievam tuto tortu - http://baranek.blog.sme.sk/c/235284/Varime-s-Me...
plnky len obmienam- čokoládovú, jahodovú a pod. plus pridavam potravinársku farbu pre efekt
@vieruna no ešte som ho nerobila, ale malo by sa to rozpučiť rozvariť , potom scediť a na liter šťavy sa dáva kilo cukru dokonca sa dá robiť aj za studena ,že len popučíš , odšťavíš a zamiešaš do surovej šťavy cukor a miešaš postupne až kým sa úplne nerozpustí cukor , potom sa pridá trošku kys. citrónovej a zavíčkuje sa do horúcich fliaš
u nás sa dnes tiež dojedalo, ...teraz mám už všetko nachystané na jahodový džem....tak hor sa do práce 🙂
ahojte babulky od piatku som sem ani nekukla uz prespavame na chalupke ani sa nam domou nechcelo 🙄 ja som varila v sobotu kuracie stehna na kyslej kapuste s knedlou aj na nedelu a mame aj na dnes a asi aj na zajtra 😕 😀 a mm varil v sobotu cinsku ostrokyslu a cestou sme si nazbierali uchovca bazoveho aj s bazou a dorobila som este sirup...a dnes som dovarila kuraciu pol. aby mala aj mala...a nepiekla som nic ....ale ked vidim ako sa to tu jahodovie 😀 bude aj u nas bublaninka ......zajtra....
Ja sa priznám, že dnes som bola lenivá. Dcérka je umrnčaná, celú noc zle a málo spala, tak sa mi nechcelo veľmi vymýšľať. Takže brokolicová polievka a zo včera mi zostali bagety, tak som urobila také zapekanky s drvenými paradajkami, šunkou, olivami a syrom, k tomu grécky šalát.
Ahojte,u nas dnes zeleninova polievka s haluškami a pizza rezne s ryžou 🙂 na večeru budu čerešnove strakoše 😉
@veronicka1901 aj ja si takto zjednodušujem niekedy varenie... náhodou, ja si chválim a muž tiež, netreba vždy len varené 🙂
@levandullka super 🙂
@levandullka Prosím ta kde si kupila tie formičky na nanuky ?
ahojte, po pár dňoch som konenčne tu, už ste mi chýbali, idem dočítať, čo ste dobré varili a piekli 😉
@natal12 Je to Tescoma, kupis na kazdom rohu 🙂
napíšem, čo sme varili za tie dni, čo som tu nebola, v sobotu sme dojedali krémovú hubovú polievku, rizoto s kuracím m§skom a zeleninou, hlávkový šalát, jahôd máme veľa, tak sú jahodové hody, robila som jahodovú bublaninu, kokteil, jahodovú zmrzlinu, boli sme na tom dni detí na Zelenej vode, takže sme doma len večerali, v nedeľu som varila nedeĺný vývar, bravčové karé na znojemský spôsob, pečené kuriatko, slovenská ryža, varené zemiačky s vňaťkou, poobede sme mali návštevu, tak sme grilovali a dvore- údené koleno, kapra a dnes ako v pondelok dojedačky, 😉 yajtra sa chystám robiť jahodové guľky s tvarohom a cukrom a bazové cukríky, ale až keď prídem z práce 😉
@niquska aj ja už roky robievam túto tataku a je výborná, tiež to robím od oka a mením ingrediencie, výborná je, máme ju veľmi radi 😉
@michaelamilan fakt si bola n atej akcii? no my sme všetko postíhali, my sme išli hne´d od rána, a prišli sme domov okolo pol druhej, malá šla rovno spať , tak sme všetko super stihli, no škoda, že sme sa nejak nedoholdi, mohli sme sa naživo okuka´t a aj na návštevu ku nám do Bošáce si mohla prísť, tam si asi ešte nebola, že? 😉
@danielaj áno boli sme aj s mm, aj som sa rozhliadala že či ťa náááááhodou nespoznám niekde a len sm čakala kedy nejaká mamička zakričí : Jesica 😀 také meno málo počuť, tak som dúúfala že ho učujem.......no boli sme asi len 15min, počúvli sme si troška živej hudby, popozerali sme deti na tej horolezeckej stene a keď začalo hrmieť, tak sme išli ďalej......nabudúce keď budete mať na zelenej vode akciu, tak napíš a môžeme dať rande ala "čo dnes varíte" 😀
A inak nebola som v Bošácoch......ani nemám potuchy kde to je 😝
@michaelamilan no škoda teda, nabudúce to musíme nejako poriešiť 😉 a nie v Bošácoch ale v Bošáci, ty nepoznáš Bošácku slivovicu 😕
@danielaj mno vidíš, ešte to ani nepísať neviem ☹ 😅 😠 a nepoznám :-O uff....toľko noviniek......aspoň pre ňa......hííííí a jasné, nabudúce to nejako naplánujeme !!!!!
dneska a zajtra budú lasagne, robila som ich už na podnájme a podarili sa tak isto ako v mojej starej rúre 😀
u nás dnes halušky s kyslou kapustou 🙂
zemiakova polievka zo vcera, pecena perlicka na slanine s hraskovou ryzou a kompotom
Ahojte kočky unás strašne leje 😒 ale tak snád zajtra bude krajšie. my dnes dojedáme zo včera, ale asi urobím nejaký dezert 🙂 a tak sa mi nechce ist do mesta v takom daždi 😒
Zeleninové rizotko so strúhanym syrom 🙂

@ivetka1981 Ahoj, môžeš pridať postup, ako si robila tú bravčovinku? Vyzerá tak chutne 😉