icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

veroninna1
11. jún 2013

Dnes kelovy privarok s chlebikom, zajtra rybie file pecene v rure, varene nove zemiaky

atiatko
11. jún 2013

Ahojte babenky ... u nás sme dnes varili s ocinkom (manželík) spoločne 🙂 zeleninové lievance so zemiakmi a ako príloha paradajkovo-cibuľkový šalát a pre synčeka jahodový kompót ... krásny večer všetkým šikovným mamulkám 🙂

lululka555
11. jún 2013

ahojte, dnes u nás kyslá šošovicová a robila som prvýkrát jablkové lasagne s tvarohom , boli výborné 🙂

katja78
11. jún 2013

tak už som prišla na to, ako schosnovať jahody, ktoré už nikto nechce 🙂 inšpiroval ma jogurt "kúsky tvarohu na...", takže do cca 100 g tvarohu som dala asi 1/3 vanilkového cukru a rozkúskované jahody - toľko, aby po ich rozpučení vidličkou a vymiešaní s tvarohom to malo takú fajnú konzistenciu, ani hustú, ani riedku 🙂 a zajtra bežím ráno do obchodu pre ďalší tvaroh, lebo je to echt mňakové, zdravé a dobré na mléčko 😀 😀 😀

danielaj
11. jún 2013

ahojte u nás sa dnes ešte dojedal nedeľný vývar a robila som jahodové guľky z rožkového cesta, s tvarohom, poliate čokoládou a domácim karamelovým toppingom, urobila som 90 kusov a všetky sú fuč, chcela som si aj na zajtra do práce na obed zobrať, ale nezostalo 😢 a ešte som piekla naše obľúbené chorvátske rožky - na tri spôsoby, jedny posypané tvrdým syrom, ďalšie so semienkami a tretie s hrubozrnnou soľou 😉

lienka2
11. jún 2013

@levandullka recept na muffinky na 12kusov
250g polohr. muky, 120g kryst. cukru, 1prasok do peciva, 1 vanilkovy cukor, 75ml oleja, 1 biely jogurt, 1 vajce, stipka sody bikarbony.. a vsetko len vymiesat.. cesto je huste, takze ja zvyknem priliat troska mlieka, ma byt take hustejsie.. dnes som robila s jahodami, inokedy popucim banan a pridam kakao a este zriedim mlieckom viac ako dnes..

luciok
11. jún 2013

Ahojte, ako tak čítam, všade sa vo veľkom varí - pečie s jahodami a u nás ešte len kvitnú, takže my si ešte počkáme...
Dnes sme jedli fazuľovú polievku a ostalo aj na zajtra, tak sa bude dojedať.. Pekný večer 😉

levandullka
11. jún 2013

@lienka2 Ďakujem pekne, vyskúšam 🙂

danielaj
11. jún 2013

@papuka ahoj, tak tu je sľúbený postup na nálev na ryby na údenie, robieva to manžel, všetko od oka, rybu si naporcuje a namočí do nálevu: vlažná voda, soľ, bobkový list, čevená paprika, roztlačený cesnak, mleté čierne alebo biele korenie, teba chutna´t, soli toľko, aby to bolo slanšie ako si zvyknutá, ryba to všetko vytiahne, asi po hodine to ide ešte ochutna´t a ak treba ešte dosolí, necháva to v náleve 24 hodín, ak by si to chcela robi´t skôr, tak urob nálev ešte slanší, potom to len vyberie, opláchne a dá údiť 😉

hobit
11. jún 2013

@atiatko ako sa robia zeleninove lievance, prosim ta?

lencyca
12. jún 2013

Dobre rano zienky 😉dnes brokolicova kremova s opekanym chlebom,kuracie sote,ryza ,uhorkovy salat,konecne svieti slniecko 🙂

amdeis
12. jún 2013

My dnes mame zo vcera zapekane cestoviny s udenou panenkou a polievka zeleninkova so zaslahanym vajickom. Poobede bude tahana tvarohovo-dzemova strudla.

atiatko
12. jún 2013

@hobit Ahojki, tak ja robím tieto lievance tak "od oka" - myslím suroviny 🙂 Dávam 400g polohr.múky, 3 žĺtka, cca 3/4l mlieka (podľa konzistencie cesta) - k tomuto cestu pridám na cibuľke a pretlačenom cesnaku trošku osmaženú šunku nakrájanú na kocočky (cca 30dkg) a osmažím aj za 3 hrste mrazeného hrášku a 3 hrste mrazenej kukurice. Všetko pekne spolu zmiešam, ochutím soľou (príp. vegetou). Do takéhoto cesta nakoniec zapracujem tuhý sneh vyšľahaný z 3 bielok. No a potom na kvapke oleja pečiem na panvici na lievance (dolky) 🙂

papuka
12. jún 2013

@danielaj dakuujem ti, ešte sa opýtam, údi to manžel v obyčajnej údiarni ako napr. klobásky alebo máte na to špeci údiarničku

ivka219
12. jún 2013

varene hovadzie masko , koprová omáčka a knedľa

libka1
12. jún 2013

vyvar z perlicky s pecenovymi haluskami, vianocka z domacej pekarne

maminka2013
12. jún 2013

včera pečienka s ryžou, dnes melencová polievka s hlívami, zeleninové rizoto a lievance s lekvárom 🙂

lululka555
12. jún 2013

ahojte 😎 dnes segedínsky guláš s domácou knedlou 😉 mňam,mňam

bambina78
12. jún 2013

@katja78 ahoj, no kolko ja viem z ovocia hlavne jahodam by sa mali babatka vyhybat, je to alergen 😉

ivushqa
12. jún 2013

hráškovo-mrkvičková polievka a jahodové guľky zo zemiakového cesta, zo včera zostali ešte tekvicové placky

nelinka0401
12. jún 2013

jahodová sezona zahájená 😀 😀

libka1
12. jún 2013

@nelinka0401 mnaaaaaaaaaaam 😅 😵 😵 😵

lululka555
12. jún 2013

@nelinka0401 och, jahodová sezona je moja najobľúbenejšia 😉 😎

nelinka0401
12. jún 2013

@lululka555 aj moja 🙂už mám narobenej drene,nanukov,ešte skúsim zmrzlinu 🙂

maminka2013
12. jún 2013

@libka1 také chute ako mám narobené po pozrení tvojích foto som už dávno nemala 😕 😀

maminka2013
12. jún 2013

@nelinka0401 také chute ako mám narobené po pozrení tvojích foto som už dávno nemala 😕 😀

maminka2013
12. jún 2013

@libka1 prepáč, to patrilo vyššie 😅

mataklinec
12. jún 2013

ahojte... u nás včera tekvicová krémová polievka a špagety s brokolicou a dnes zapražená zeleninová polievka z brokolicového vývaru a ryza a kracie soté...

katkas1
12. jún 2013

kuracie stehna s ryzou a komptom a zajtra akoze vianocna kapustnica a lekvarove buchty na pare s coko pudingom 😉

katkas1
12. jún 2013

@danielaj ahoj dani nemas nahodou daky dobry recept na cokoladovu zmrzku?chcela by som detom porobit nanuky.dakujem