Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@buduca_maminka dakujem chut to bude mat dobru?
@levandullka napises nam recept na spaldovu bublaninu, pls? A tiez, ako robis paradjkovu omacku na cestoviny? Nevyzera to byt kecup. 🙂
@levandullka tie cestovinky vyzerajú byt chutnééé 🙂 🙂
@inac Jasne 🙂
300g polohrubej muky (ja miesam tak 120g polohrubej bielej a ostatok davam hladku spaldovu)
6 vajicok
cca 170 g hnedeho cukru
1 PDP
1dcl vody
1dcl oleja
Najskor si vymiesam zltky s cukrom, pridam muku, olej, vodu, PDP a nakoniec tuhy sneh z bielkov. Jemne premiesam a vylejem na pekac. Peciem pri 180°C. teraz som do cesta este primiesala nasekanu horku cokoladu 🙂. No a samozrejme este na vrch nahadzat ovocie 😅
@natal12 Ďakujem, dali mi zabrať 🙂
@daniella224 chuť to nezmení, max možno budeš musieť trocha dosoliť, lebo zemiaky pohltia slanosť. Určite ale so solením počkaj, kým sa úplne rozvarí. 😉
@levandullka moja ako si robila tie cestoviny :?
@daniella224 existuju zemiakové vločky/drt - len to pridáš do toho a ono to krásne zahustí
@natal12 Mojko, iba voda, vajicka a sol... No ako som zistila, mal by tam ist aj olivovy olej. Ale co najkvalitnejsi. Na kazdych 100g hladkej muky ide jedno vajicko. Vypracujes cesto a nechas pod utierkou minimalne pol hodinku odpocinut 🙂
@levandullka ale tu omáčku si ako robila k tým cestovinám ?
@daniella224 keď bol môj manželík po operácii a diétoval, tak som zahusťovala len a len Solamylom - škrob ... rozmiešaš v troške mlieka, príp. vody ak sa do jedla mlieko nehodí a vleješ napr. do perkeltu, chvíľočku povaríš a je zahustené 🙂
@nelinka0401 moja asi som blbá ale ako sa robí jahodová dren ? a dá sa robít aj z mrazeného ovocia ?
@natal12 ale nie si 🙂 dá sa aj z mrazeného,pomixuj ho na jemno ,pridaj cukor podla chuti a postupne prilievaj vodu.aby si to nemala husté moc.stále to môžeš premixovať aby sa to dobre spojilo 😉
@nelinka0401 dakujem skusim ale qz zajtra 🙂 a inak aj bublanina a sa da z mrazeneho ovocia?
vyvar s pecenovymi haluskami, varene maso z perlicky, knedla, paradajkova omacka, vecer upeciem pizza tycinky s cesnakovym dressingom, vcera sa po nich len tak zaprasilo tak dame repete 😅
mnamky...baby tie vase jedla vyzeraju uzasne, lepsie ako z restiky....ja mam pocit , ze stale to iste varim .... ☹
@natal12 hej aj bublaninu môžeš spraviť z neho 🙂
@miruska73 Ahoj,ja mam uložene toto 😉 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=52806 🙂
@zklimekova Skore uzdravenie malinkej 😲
@nelinka0401 pýtam sa jak sprostá 😀
Dobre ranko 🙂 Zeby konecne leto?? 😎 My sme vcera necakane robili s detmi jahodovy lekvar. Obrali sme asi 5 kg jahod, deti nieco pojedli a aj tak ich este vela ostalo, tak som ich uvarila. Este aspon z jednej davky spravim, ale nasa uroda vyzera tento rok, ze fakt nebudeme vediet co s jahodkami 🙂 Ale zase o to menej marhul budeme mat.
Obedujeme dnes spagety s klobasovou zmesou 🙂
Ahojte, ja dnes nejakú rýchlovku, precujeme na izbičke pre maličkého, tak budem makať a nie vyvárať 😝
@levandullka no ukážkové fotky ako vždy 🙂 Hneď viem ktoré fotky sú tvoje! 😉
@zklimekova prajem skoré uzdravenie!!!! aj my sme boli KO ☹
Pekný dník
@daniella224 -daj postrúhaný surový zemiak a nech to zovrie,mnam
@natal12 ale čoby,ved sa učíš,neboj sa aj ja si veľa vecí ešte nepamätám a hladám 🙂
@michaelamilan Ďakujem pekne, potešila si ma 🙂

@daniella224 nastrúhaným zemiakom. Rozvarí sa. 😉