Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
francúzske zemiaky
Ahojte.. u nas sa dnes dojedalo zo vcera kurca pecene s provensalskym korenim a citronom ,ryza a divina na polovnicky sposob s knedlou. K tomu chladeny radler.
Dnes buchty na pare, zajtra lievance s lekvárom
takze vcera sme boli cely den u svokrovcov a na obed bol kuraci vyvar a cina s ryzou a kolac kysnuty ceresnovy s posypkou a tvarohovy a nabalili sme si aj na dnes, zajtra supnem len jaternicu do rury bo sa mi vobec nechce 🙂
k večeři kynuté knedlíky s jahodami
tekvicový prívarok a vajíčko+zemiaky 😉
@michaelamilan Ako ste robila mäsko ? Ďakujem.
@michaelamilan dobre vyzrajuca mnam a mozem poprosit receptik na masko a na polievocku 🙂Dakujem
@michaelamilan Mńááám to mäsko vyzerá úžasne , nedáš receptík moja ? 🙂
@natal12 ďakujem za pochvalu 😝 a jasnačka, rada sa podelím o receptík 🙂
@slavka1307
1kg kuracieho mäsa som nakrájala na slíže a okorenila som ho korením čína a americké zemiaky(toto dávam skoro všede, je perfektné 🙂 ), troškou ml. čierneho korenia a vegety. Takto nakorenené mäsko opražíte na oleji kým sa nezatiahne, potom ho podlejete a dusíte do mäkka. Tesne pred dovarením pridáte solené arašidy.Nakoniec pridáte mrazenú zeleninovú zmes wok a zahustíte solamylom.
My to jedávame aj s ryžou aj s hranolkami. mm si k tomu ečte dá aj hrášok a nakrájanú cibiľu 😀 😅
Prejem vám dobrú chuť!
Davala som surove zemiaky @januschka10 ,oprazila som na panvici cibulu,pridala som slaninku,klobasu a potom som to zmiesala so zemiakmi a ochutila roznym korenim.pred dopecenim som to preliala mliekom s rozlahanym vajcom, a dala zapiect aj s syrom
Dobrá ránko dnes urobím špagety z šunkovo-syrovou omáčkou a postruhaným syrom ale až keď prídem domov, lebo teraz sa chystám k doktorke 😒
ahojte, ja som včera robila fazuľkový prívarok a nové zemiačky a k tomu vločkové karbonátky , polievku sme vynechali a ešte som predvarila mäsko na sviečkovú dnes len dokončím + knedlík??? Ešte pridám recept na fašírky, lebo teda moc chutnali :
Vločkové fašírky
balík vločiek / prepariť vriacou vodou a nechať vsiaknuť a vychladnúť , voda by mala byť po okraj vločiek/
potom do zmesi nastrúhať :
jedno tofu klasické
pol syra encián / môže byť aj celý
dva veľké šampióny / môže byť aj viac /
dve cibule
dva strúčiky cesnaku
pridať dve vajíčka a
dochutiť , lyžičkou tymiánu a majoránky
trochu drveného alebo mletého kmínu
trochu soli
trošku grilovacej soli / alebo vegety /
dobre premiešať a len také obaliť v strúhanke a pražiť do zlatova , nechať odkvapkať na servítke a môže sa papať
😅
ja sa idem teraz vrhnúť na palacinky s nutelou a marhuľovým džemom...a pred obedom idem s deťmi na preventívku k zubárke tak to bude zase šou 😖
@titkovamiriam ako sa prosim robi domaca mozarella? dakujem
@trudka4 mozem poprosit recept na domacu sunku? dakujem
este by som sa chcela opytat, ako skladovat susenu lipu, aby sme si mohli robit v zime cajik
my mame dnes pecenu rybku na masle a paradajkovy salat 🙂
OTÁZKA:Ak robíte džemík s jahôd,dávate aj prípravok GELFIX super 3:1???Resp.niečo na konzerváciu džemu????
dnes máme na obed u nás známu "sobášnicu" a druhé asi spravím niečo zo sóje a zemiakovú kašu k tomu /rýchlovka 😅 / ako dezert puding s banánom a jahodami 😵
Na obed dojedame gulas a na veceru len studenu misu, salat, zlty melon. Je velmi teplo.
@ivetka1981 ja som vcera robila dzem z jahod a dala som Gelfix,pekne stuhol 😉
Ahojte! Dnes na večeru spravím perkelt z kuracej pečene, k tomu ryža a uhorkový šalát so smotanou a cesnakom 😵
Chcela by som na zajtra spraviť nejakú bohovskú večeru buď z kuraciny alebo z bravč. mäsa ale nemám nápad:(( Zajtra máme 15 výročie 🙂
@titkovamiriam prosím ťa, aká je tá domáca mozarela?

Ahojte, my dnes zasa makáme......červená som ako paprika......dnes vyvážam na zberný dvor bordel......prikladám nejaké to foto našej mňamky