Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Baby zostalo mi plno bielok čo s nimi ? okrem mandlového suchára, vtáčieho mlieka a kokosiek ?? niečo iné ?? len neviem čo 😒
dievčence som v koncoch - toooooľko receptov a ja neviem čo variť 😒 😒 😒 synátor má už 😒 prázdniny (od včera má 39C ☹ ) a budem musieť variť pre troch už a fakt neviem čo ☹ Musí byť polievka (na dva dni varievam) a druhé niečo ľahké.
Budem si musieť robievať rozpis na dni lebo neviem neviem.
Poraďte nejaké receptíky 😉 😉 😉
@vierula mám ju tretí rok , alebo štvrtý, už neviem fakt. tuším a kvitla hneď prvý rok , potom strašne vymrzla a vyhnala nové hrubšie šľahúne, pôvodne bola veľkokvetá žltá, ako klasická ruža, no a tie šľahúne, to sa mi zdalo, že sa zdivela a chcela som ju na jar vykopať a zlikvidovať , minulý rok nič nekvitla a tento rok ale mala samé puky , tak som ju nechala a prihnojila a toto je z toho , takže sa zdivela do krajšej formy ako bola pôvodne . Tá konštrukcia je vlastne taký oblúkový rebrík a je to len zapichnuté do zeme , má to teda vlastne 4 nohy dlhé a tie sú zapichnuté a robené to je z tých profilov, čo sa robia tie kované ploty
Aha...malo by byť dobré, pokial neboli dlho v mrazničke.
@saxana36 je to makove cesto,kávová plnka a piškotky namacane v punči 😉
překonala jsem se, a udělala buchtičky s krémem
@natal12 ja dávam len tak na koláčik keď mi zostanú a len upečiem 🙂 kuk albumík
@womankc no prekrááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááásne!!!!!!!!! čo sa s nimi rozprávaš keď sa im tak darí?????
zajtra hraskovo-mrkvova polievka a cuketova harula na plechu.
u nás dnes klasika dojedačky z nedele ako vždy v pondelok, ale robila som ešte čerešňové halušky na prilepšenie 😀 posypané ako kto chcel s makom a cukrom, alebo s tvarohom a cukrom a ešte som piekla pre dcéu koláčik na zajtrajšiu rozlúčkovú párty v škole-cesto som urobila zo zebra rezov, na to domácu marhuľovú nutelu a citrónovú polevu 😉
Ojojooooj babule, mam taky mensi problem a potrebujem poradit. Moj drahy si zmyslel ze lubi samrole, ci jak sa im to nadava 😀 No ale ze on nelubi vnutri vyslahanu penu, ale ze ked je to take tahave a takmer tekute. No kedze ja by som zvladla spravit akurat tak ten sneh tak sa obraciam na vas, ci mate nejaky recept na tu plnku aby bola nejaka kremova a natahovala sa 😀 Aspon tak mi to on opisal, ja vskutku neviem co mysli, lebo som si vzdy myslela ze plni sa to snehom. 😅
Pytam sa to aj vas osvedcenych kucharociek ;)
@abriela @danielaj @titkovamiriam @womankc @michaelamilan @zklimekova @rastulka
@ibajeho no najprv že wááááááááááááááááááááááááááááááááááááááw 😀 si ma teraz že neskutočne potešinkovala keď si ma nazvala osvedčenou kuchárkou....si to ozaj veľmi vážim!!!!!! No a mm chce aby bola tá plnka biela???? Lebo ak nie tak ich môžeš naplniť žĺtkovým krémom ako v šatôčkach býva 😉 hm?????
@ibajeho presne robit tie bielka nad parou,hladala som na nete niekde postup ak si to este nerobila tu je ta plnka popisana suprovo
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6949
a dík za tu kucharočku 🙂
@natal12 tak z bielok bud bielkovu prazenicu alebo omeletku,alebo ich pouzi na ryzovy nakyp ci zemlovku
@danielaj
@titkovamiriam dakujem babule ste strasne zlate, snad sa mi to podari, bude to moja premiera 🙂
@michaelamilan jasnacka ze si! A inaaaac, vies no u nas kazdy mesiac aspon raz musim upiect ten tvoj polnocny rez za ktory by on aj zivot dal 😀
@ibajeho nie je za čo a tiež ďakujem za kompliment, a neboj určite sa podari, ako Mirka
@titkovamiriam napísala a dala link, tam to máš super rozpísané 😉

trošku z iného súdku z tohto sa teším momentálne na mojej záhrade , tak sa aj vy potešte