icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

daniz
8. júl 2013

Tak my v piatok hríbová polievka a dusené morčacie srdiečka na smotane a domáca knedľa, uhorkový šalát,
v sobotu šošovičková polievka a čevapčiči + varené zemiačky s pažítkou a čerešňové štrúdle,
v nedeľu hov.-morčací vývar s rezancami a br. karé na záhradnícky spôsob - a lá, čo záhradka dala - + slovenská ryža
a ďaľšie štrúdle., dnes dojeme

veronicka12
8. júl 2013

Ahojte poradte mam hrach co s nim? A nejaky dobry kolacik mam ribezle maliny a trochu marhuliek. Dakujem pekny dnicek.

michaelamilan
8. júl 2013

Ahojte u nás je dnes šošovicový prívarok s opečeným kabanosom a kačací vývar so zeleninou.

januschka10
8. júl 2013

Ahojte, ja mam dnes bravcove sote zo vcera. Rano som navarila a potom moj muz,ze podme zasa na hory a tak som to len dala do chladnicky. A skusam ryzovy nakyp s ceresnami. Ja som nakyp nikdy nerobila, tak uvidime co z toho bude.

jani74
8. júl 2013

my sme zase včera všetko spapali a dnes som musela variť - mm išiel na týždňovku tak sme si s drobcami uvarili cuketovú polievočku a pustila som im tam vajíčko. A druhé asi nič - nechutí nám nejak v tomto teple.

ifkael
8. júl 2013

Tekvicovy privarok.. Vsetko sa pojedlo zo vcera. A nejaky kolacik by to chcelo- alebo osie hniezda a muffiny. Mam arasidove maslo, tak asi ho da dovnutra muffiniek... S malinami,

machovalucka
8. júl 2013

tekvicová polievka a osúchy...

maja1982
8. júl 2013

@veronicka12 ja robim takyto rychly - 200g biely smot.jogurt, 1 vajicko, 100g krys.cukru - pomiesam lyzicou; pridam 100g pol.muky a 1/2 lyzicky pdp... Nalejem do vym. a vysyp.tortovej formy, nato ribezle, maliny atd. A navrch posypka - 25g krys.cukor, 25g muka a 20g maslo...a sup do rury 🙂 je rychly, stavnaty, u nas velmi oblubeny 🙂

natal12
8. júl 2013

My dnes dojedačky zo včera, mamina spravila polievočku sližikovu a zo zeleninou a ja som spravila pečené kuratko s plnkou a k tomu nové varené zemiačiky + uhorkovy šalátik 🙂 a dezert nebol až dnes u robím nejaký koláčik ale ešte neviem aký . Pekný dnik prajem kočky 🙂

ukana
8. júl 2013

@veronicka12 ja som robila taký jednoduchý včera koláč: upečieš piškotu, aku máte radi, nie moc vysoku, na to som dala dva nizkotučne tvarohy vymiešane s kyslou smotanou a cukrom, poukladala maliny a zaliala zlatým klasom uvareným v malinovom sirupe s vodou, obmena tohoto koláča, je svieži...
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=830 😎

fomarik
8. júl 2013

Francuzske zemiaky + uhorkový šalát.

raszuz
8. júl 2013

ahojte, ja dnes nevarím, iba na večeru párky a malému kašu, sa mi nechce, väčší má obed v robote, malý v jasličkách, ja som po službe, ale zajtra, keďže mám dlhšie voľno a krpček bude so mnou doma, mám v pláne mrkvičkovú polievku, špenát, zemiaky a vajíčko. V stredu idem s ním na výlet do TN vlakom k našim, dúfam, že cestu prežijeme bez väčších vreskotov a budeme tam až do nedele. V stredu je tam v pláne na obed plnená paprika, tak som vydala pokyny, aby urobila mamina diétnejšie guľky a omáčku solila až keď odoberie krpcovi, v ostatné dni netuším, ale dám potom vedieť 🙂

vieruna
8. júl 2013

Ahojte. Ja mam pocit, ze som cely predlzeny vikend varila. Neohlasene prisiel 16 rocny synovec. No mam doma 4 chlapov, ale ani jeden este, rsp. uz nie je taka kyselina 😀 Celkom sa tesim, ked moje deti budu mat tolko rokov a taky apetit 😵 Varila som koprovu omacku s dusenym hovadzim a novymi zemiakmi, bravcovy perkelt s haluskami, kuracie prsia plnene sunkou a nivou s novymi zemiakmi a uhorkovym salatom. Kindermenezment rozhodol, ze k tomu pasuje detska! tatarka. Piekli sme veterniky plnene s plnkou z gastanoveho pyre - inak velka mnamka, vanilkove venceky, skoricove osie hniezda a slivkovo-cokoladovy zavin. Polievocky boli paradajkova, jarna zeleninkova a kuraci vyvar. A na dnes som uz musela vcera vecer nachystat leco 🙂

marlenka75
8. júl 2013

Česneková polievka, pečené mäso, ryža, kyslá uhorka 🙂

akika722
8. júl 2013

penne + bravčovéplátky na mladom hrášku...

akika722
8. júl 2013

@vieruna závodná jedáleň? 😀

vieruna
8. júl 2013

@akika722 tak nejak 😀

zuziq
8. júl 2013

grilovane kuracie stehna pre drobca s ryzou a kompotom a pre mna s grilivanou zeleninkou

stellamaris
8. júl 2013

hovädzie znojemske s ryzou...............pre maleho navaril ujo Hipp 😀 vsetkym krasny den!

nikita308
8. júl 2013

@veronicka12 Ja som sa rozhodla dnes pre tento koláč: http://luthy.blog.cz/1207/hrncekovy-marhulovy-k... a podľa mňa môže ísť hocijaké ovocie naň... ja konkr. marhule mám... len som ho ešte nerobila, tak idem vyskúšať...

vieruna
8. júl 2013

Dlhsie som tu nebola a vidim, ze dozrieva dalsie ovocie. Ribezlovy lekvar varim aj ja kazdy rok. Do kolacov, hlavne na medove rezy musi byt. Neviem kto tu spominal jostu. Aj my to mame. Ja som myslela, ze to je vymysel mojho svokra a ze to bezne ludia nejedia 😀 Svokra z toho vari lekvar, ale podla mna najlepsie je to surove zobkat miesto chipsov 😎 Nase marhule si musia este par dni pockat na svoju slavu, ale uz sa na ne strasne tesime. Z obchodu som si doniesla taky receptar dr. oetker. Tam som nasla celkom fajn napady. Ze marhulovy lekvar s levandulovymi kvietkami, slivkova pochutka so skoricou a jahodovy toping. Je tam este vselico ine, ale zase vsetko nemusime mat 😉

lululka555
8. júl 2013

ahojte 😉 my dnes polievku zo včera nedeľnú so slížikmi a rezne sa pojedli všetky ,tak som urobila pečené filety spolu so zemiakmi . 😎 😎 😎

lululka555
8. júl 2013

@danielaj namáš začo ,som rada,že si vyskúšala a hlavne že vám chutili 😉

amdeis
8. júl 2013

Dievcata nemozem vas citat, uz 4 tyzden drzim delenu stravu a to v tejto teme by som nevydrzala. Preto aspon v rychlosti pisem co moja rodina jedla ako pripadnu inspiraciu. Vcera a dnes mali krkovicku na sposob grilovaneho masa, ale bolo to na panvici. K tomu ryza pre tych co musia mat prilohy a este aj pseudogrilovanu zeleninu ako dalsiu prilohu. Tretia priloha boli nastruhane uhorky v jogurte s cesnakom a solou. Teraz som pred chvilou dorobila zemiakove lokse. Budu na olovrant na sladko.

womankc
8. júl 2013

ahojte v piatok som varila karfiolovú polievku s mrveničkou a dojedali sme ratatouille, v sobotu som k polievke dorobila vyprážané rybie filé s varenou brokolicou a čerstvými zemiakmi a v nedeľu som robila polievku z kyslej polievky a druhé slovenská ryža a k tomu pečené kotletky a pliecko z barana na mede akoreninách pečené na ružovom víne cibuli , cesnaku a jablku a deti k tomu mali ešte uvarené celé mladé mrkvy len tak a upiekla som ešte čerešňový koláč
cesto bolo klasika kakaové piškótové a na to som dala vykôstkované čerešne uvarené s vanilkovým pudingom/ ako falošná želatína/ a na to išla len klasická vyšľahaná šľahačka a na vrch postrúhaná čokoládová doboška , bolo to svieže a vynikajúce

womankc
8. júl 2013

@vieruna presne ten marhuľový s tým levandulovým kvetom som včera aj ja tam čítala, škoda , že som ho zavarila skôr ako som toto objavila , ale skúsim to urobiť tak z broskyňami

veronicka1901
8. júl 2013

Slepačia polievka a kurča v horčicovo - syrovej omáčke s ryžou plus horčicový kompót. Kurací deň u nás 😀.

fordikford
8. júl 2013

@danielaj to je aky zakusok hodil by sa k svadobnym koláčom?dakujem

zandaa
8. júl 2013

Steak s tuniaka s koprovou omackou a k tomu opekane zemiaky ... nemozem sa toho prezrat 🙂

zklimekova
8. júl 2013

dnes dojedáme a spravila som muffiny s malinami aj kokosové 🙂