Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@jarka721 no mám ist na výberové konanie Pre Peugeot Trnava, a nechcem tam ist , no ked si vybavim Pn tak tam nemusim ist . ale ja doktorku klamat nechcem ze si budem vymyslat a ktovie či mi dala PN kebyže jej poviem pravdu 🙂 ale sak asi tam pojdem a poviem im že mi Firma Shinva ponúkla pracovnú ponuku tak chcem ist tam 🙂
my dnes hlivový perkelt s cestovinou 🙂
zo včera hovädzia polievka a dnes kuracia pečienka len s chlebom a kyslými uhorkami...
Dnes bude misa kuskusu so zeleninou a zeleninova polievka (tu varim uz na zajtra)
Cuketové špagety s rajčinovou omáčkou - raw jedlo🙂 a potom ešte melonová zmrzlina. 🙂(samozrejme raw)
a na zajtra cuketový raw koláčik
dnes som nevarila dojedačky ,zavarala som uhorky a aj tak sa mi nič nechce dnes je tomu rok čo mi zomrela moja draha mamka stále tomu neverím ,že tu nie je ,je to tažke ☹
baby potrebujem recept, na rýchli makovy kolac, pomozete? dakujem pekne..
@emakiki ktory chces ten hrnčekovy jeden diel cukru kryštal ,dva diely vyb.múky,jeden diel vlažnej vody, jeden diel nemletého maku, 1 praš.do pečiva,2 vajcia ,olej jeden diel-hrnček 2,5dcl žltky s cukrom vymiešat do peny ,pridat olej múku s práškom do pečiva a mak ,nakoniec sneh z bielkou.navrch dam krém zo zlatého klasu a opražene cukrové orechy
@fordikford dakujem, ale myslela som nejaky s plnkou makovou, manzel mi pride po troch tyzdnoch a ma chut na kolacik makovy...ze silno makovy...ale mam mesacne babatko a neni tolko casu... tak som chcela nieco rychle...nie kysnute, tolko casu nebudem mat...
ahojte, vcera bola zeleninkova polievka so struhanym cestom, kuracie prsia na prirodno, zeleninka na masle, deti mali ryzu a my zemiacky, uhorkovy salat
dnes sme dojedli polievku, na druhe bolo kuracie sote v zemiakovo-cuketovej placke, mrkvovy salat,
zajtra bude zeleninova s vlockami, ryzovy nakyp s pudingom 🙂
a dnes som robila marhulovy kolacik a cely den som ho vyjedala 😝
@fordikford ten vyzerá výborne, dakujem urcite vyskusam...a mas ho osveddceny?
ahojte, u nás boli včera dojedačky, dnes a zajtra mám dovolenku, a rozhodla som sa, že s dcérami ideme na kúpalisko, mm je v robote ☹ prázdniny sú dlhé a musíme sa pri deťoch prestrieda´t, nevýhoda pracujúcich rodičov počas prázdnin 😒 takže dnes nevarím, najeme sa tam, budeme až do večera a mm nás, keď príde z práce vyzdvihne 😉 pekný slnenčný dník prajeme 😉
@fordikford ktorý zákusok myslíš? ten na fotkách? jedno sú medové rezy Margaret a druhé kokosovo-punčové, oba výborné na svadby 😉
@danielaj Danka, neviem ci je to ten co si dala link, kedze som tu pomenej. Robila som recept z varechy. Len som varila v tlakovom hrnci, korku pomixovala a dala menej cukru. U nasich sme dali aj citronovu koru, no mne prekazala. Doma som do dzemu dala len kyselinu citronovu a podla mna netreba robit sirup z 0,5l vody, staci menej. Zbytocne potom hmota z redne.
Cize robili sme ho uz 2x a mama povedala, ze ho este spravi. Chuti dobre.
u nas dnes plnena cukina 😀 ,polievku nerobim zasa bude horuco,tak zmrzlina to istí 😀
Ahojte. Ja som sa vcera o pol desiatej dozvedela, ze o pol noci budem "taxikarcit". Tak ze co s nacatym vecerom, aby som nezaspala. Rozhodla som sa pre @danielaj muffinky. To je strasne vdacny recept. O jedenastej som ich dopiekla a uz teraz nie je ani jedna. Moj starsi syn ich na ranajky zjedol 5 😨
Na obed sme si dnes v praci dohodli sushi. Sefova dcera robi v sushi restike a ze nam prinesie. A na veceru mame spenatik so zemiakmi a prazenicu
@natal12 Ahoj,paci sa recept 🙂 :urobis si kvasok-2.5dl mlieka+1 kvasnice+2CLcukru,do misy si das:50dkg hlad.muky,8 dkg krystal.cukru,1 zltok,5dkg HERY-palmarin,maslo,co mas doma,stipku soli+hotovy kvasok,vsetko spolu dobre vymiesas,poprasis mukou,nechas vykysnut asi 50minut,potom cesto rozvalkas na 1.5cm,vykrojis velke koleso-ja som to robila poharom,vnutro mensim,das ich na plech s papierom,potries maslovou polevou-asi 10dkg masla rozpustis+2vanilkove cukre+3PLmlieka,nechas ich na plechu este 20min.kysnut,potom ich das do vyhriatej rury na 180c piect asi 12minut,ja som na ne prikukala,ked zacali hnednut som ich vybrala...po upeceni sa potru este z obidvoch stran maslovou polevou,a potries ich rozpustenou cokoladou...u nas velmi chutili 🙂

akurát som dorobila pudingový koláč z kyslou smotanou 🙂 trošku mimo baby neviete čo znamená skratka PZ ? 🙂