icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

nelinka0401
11. júl 2013

@michaelamilan dúfam,že nič vážne 😒
ja som dnes stihla len zemiakovú kyslú polievku,práve pečiem žemle na cigánsku.a zase len zaváram a mrazím...mm si rozkázal zavariť malé cibulky tak idem na to 😉

zklimekova
11. júl 2013

špenátová polievka so zemiakmi a rozšľahaným vajíčkom, domáca pizza....inak kočky, dnes bolo také ticho pri obede až som sa čudovala..každý len jedol a nerobili si pritom nazlosť...asi im veľmi chutilo :D

maculik
11. júl 2013

Ahojte kocky,
nemate nejaky overeny rychly recept na lievance (dolky)? Najlepsie bez kvasnic, teda len s praskom do peciva. Planovala som robit palacinky, ale mama mi dala lievancovu panvicu, tak som myslela, ze pre zmenu spravim lievance, ma aj prist Adelkina kamoska zo skolky, tak aspon by toho bolo viac 🙂 Dakujem 🙂

lencyca
11. júl 2013

ahojte,dnes sosovicova kysla so zemiakmi,bravcove rizoto so zeleninou a syrom 🙂

lenadka
11. júl 2013

Čaute kočky, narástli mi v záhrade obrovské hlávky skorej kapusty a teraz by som ich mala na niečo spracovať. Robievam cvikľovo kapustový šalát a ten zaváram, ale už sme sa ho asi prejedli, lebo od vlani mám ešte všetok a s predvlani asi 2 poháre ešte. Poraďte čo s ňou. Na polievku alebo udusiť k mäsu na pečenie je jej hrozne veľa. Nejak by som ju najradšej zavarila, poradte niečo overené.

lenadka
11. júl 2013

A ešte poprosím o radu ako robíte kyslú strukovú fazuľu - polievku zo strukov zelených. Moja deťom nejak nechutí, tak by som vyskúšala iný recept.

michaelamilan
11. júl 2013

@nelinka0401 no našťastie je všetko OK, ale prvotný šok bol hrozný!!!!! Máme už len veľkú modrinu nad obočím ☹ a preplakaný celý deň, no dnes sa smejeme, tak je to OK

rastulka
11. júl 2013

@danielaj Ano,nahradit sa da skoro všetko,len syr a tvaroh nie 😒 už tyžden zhanam sojovu či ovsenu smotanu,ale u nas nehrozi kupit dačo take 😠 budem musiet objednat z eshopu 😒

U nas dnes plnena paprika 🙂

nelinka0401
11. júl 2013

@michaelamilan tak to je dobre,aj my sme tak boli,malý tak nešťastne padol na hlavu,tiež sme hned bežali.

zuzana_1
11. júl 2013

kocky mam 3 cukety. co s nimi pre nas aj pre krpca?! dajte nieco osvedcene dobre 😉 dakujem

michaelamilan
11. júl 2013

@nelinka0401 náš malý sa včera šlaho na posteli o drevený rám o roh ☹ Ale modrina ako svet a hneď sme leteli do nemocnice.

moschino1986
11. júl 2013

@zuzana_1 ja z cukiet robievam také lodky...vnútrajšok vydlabem a čo vydlabem zmiešam s vajíčkom - koreniny a potom na vrch syr a šunka a zapiecť...🙂 pozri si na nete recept

gianni
11. júl 2013

dnes morčacie krídla na hubách(svokra dnes našla)a s čerstvo nazberaným hráškom + ryža...

leanax
11. júl 2013

@zklimekova to cesto na pizzu vyzerá chutne, prosím receptík ak by sa dalo...

fordikford
11. júl 2013

@lenadka ja ju sparim adam do mrazaku na holubky-plnenu kapustu a je lepšia jak ta neskora

firstbaby
11. júl 2013

Sobotny obedik - dusene bravcove platky so slovenskou ryzou a paradajkovo - uhorkovym salatom 😉

danielaj
11. júl 2013

ahojte, dnes dojedáme gulášovú polievku, granadír, uhorkový šalát a robila som domáci syr s bylinkami + foto včerajšieho ryžového nákypu 😉

danielaj
11. júl 2013

@michaelamilan chvalabohu, že to dobre dopadlo 😉

luciok
11. júl 2013

@michaelamilan Jaaj moja, to ma mrzí, mne malý spadol z postele na koberec a mal modrinu na čele a pod očkom riadny škrabanec. Inak našťastie mu nič nebolo, len vždy, keď som sa na neho pozrela, tak som si nadávala, že som ho neustriehla. Bola to sekunda čo som sa otočila a už bol na zemi ☹

luciok
11. júl 2013

A aby som neodbočovala od témy, tak my sme dnes mali rizoto. Mne už ide krkom, zdá sa mi, že ho máme každý týždeň 😒

luciok
11. júl 2013

A ozaj - dnes sme si kúpili teplovzdušnú rúru a sklokeramickú varnú dosku. Ženy, ja sa tak teším 😀 Za pár dní už bude hotová aj kuchynská linka...

a2303
11. júl 2013

@danielaj Ahoj, môžem Ťa poprosiť o recept na ryžový nákyp? ďakujeeeeeem 😵

lenadka
11. júl 2013

@fordikford prosím ťa dáš mi aj recept na holúbky, ja to nerobievam, ale mám rada, len nemám osvedčený recept, hneď by som časť využila a urobila ich 🙂

zklimekova
11. júl 2013

@leanaxďakujem 🙂.... ja stále robím dve pizze a dávam 4dcl mlieka trochu cukru a skoro celú kocku droždia na kvások, 800g hladkej múky špeciál, soľ, a na každých 200g. múky dávam 2PL olivového oleja

lenadka
11. júl 2013

@danielaj mňam rzžový nákyp, ja ľúbim ale manžel nie a ani deti nejak nie sú nadšené, tak ho nerobím 😒

danielaj
11. júl 2013

@a2303 ježiš, to ja od oka robím, uvarím ryžu v mlieku, kde pridám vanilkový cukor, a pár klinčekov, varím do mäkka, podľa potreby prilievam mlieko, nechám vychladn/´t, pridám trochu masla, žĺtka, cukor podľa chuti a navrstvím do zapekacej misy + ovocie, tvaroh a upečiem, niekto dáva navrch sneh z bielkov, ja to nedávam, nemáme to radi 😝

danielaj
11. júl 2013

@lenadka my ho máme zase všetci veľmi radi 😉

danielaj
11. júl 2013

@a2303 inak tento tiež robievam s pudingom a piškótami, tiež výborný http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=33894

natal12
11. júl 2013

Babeny, ked chcem urobit marhulovu dren alebo džem na skúšku tak ako sa zbavim červíkov mám dat marhule do misky a napustit vodou nech cervici vyjdu von ? 😀 😀 ale mám maličké marhule 😒

natal12
11. júl 2013

Ešte som sa chcela opýtat že či sa dá robit džem z mrazéneho ovocia ? alebo možem dat zamrazit marhule aj ? 🙂 vdaka 🙂