icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

daniz
12. júl 2013

Včera bola zemiačková polievka, dnes na obed zemiačková polievka a čerešňové halušky s makom a na večeru granadír+ uhorkový šalát,
sobota : hrášková polievka a vyprážaný karfiol + nové zemiačky s pažítkou + tatarka a upečiem čerešňovú bublaninu s orieškovou posýpkou
nedeľa : polievočka zo soboty hrášková a mäsko na hríbkoch + ryža

fordikford
12. júl 2013

@lenadka na oleji speniš cibulku pridaš papriku odstaviš,k pomletému mäsu pridaš umytu ryžu ja robim pol kila mäsa a pol kila ryže ,pridaš cibulku,sol korenie. Ja davam viac oleja aby neboli suché.Na dno hrnca dam tie odrezky z listou a poukladam holubky zalejem vodou zmiešanou s pol litra pretlaku ten z lidla trocha ešte osolim a čakam kedy sa uvaria 🙂 🙂 🙂 mnam hned by som si dala

fordikford
12. júl 2013

na dnes bude kremova šamionová a buchty na pare 🙂 🙂

lululka555
12. júl 2013

ahojte 🙂 , dnes zeleninová s mrveničkou a cestoviny s omačkou (šampióny, hrášok, smotana, parmezán) 😉 a zostalo aj zopár parených buchtičiek zo včera.

martinkatinka
12. júl 2013

Ja som dnes piekla

zuzananinka
12. júl 2013

No tak ja prevažne varím bežné jedla a pečiem bežné koláče možno ma niektoré aj evidujete sem tam pridávam aj fotky -- no ale piekla som uplne prvu tortu v živote pre moju lasku Ninku k meninám - fakt, že vsetko na nej vyrobené malo svoju premieru - okrem toho motýľa, ktorý je kupený - neni dokonala ale je z lásky vyrobená tak sa z nej teším, že musim pridať foto --- ale teda asi si výrobou tortičiek nebudem môcť privyrábať 🙂)) no pre mojich najbližších upečiem

lululka555
12. júl 2013

@zuzananinka ved je kráááásna a na to ,že bola tvoja prvá , tak klobúk dolu 🙂

michaelamilan
12. júl 2013

Dnes budú kuracie kúsky po čínsky a zemiaky
@danielaj
@luciok aj ja som rada že to dobre dopadlo!!!! Ná sa to stalo tak že ho strážila staršia sestra keď som v kuchyni upratovala a otočila sa mu chrbtom a začala si kresliť. Potom sa vraj otočila a malý bol na konci postele, silno dupla, malý sa zlakol a celou silou sa šlahol o roh postele. Hneď plač, modrina ako svet a zaspal.Som sa zlakla, volala som 112 a tam mi pivedali že máme utekať na traumatológiu keby mal náhodou prasknutú lebku. A ja som jej aj hovorila že som mu hrču na čele zatlačila lyžičkou a povedali mi že to už nikdy nemám robiť, lebo keby má prasknutú lebku, tak by som mu ešte viacej uškodila ☹ Tak sme s plačom(aj ja som plakala) leteli asi 160Km/hod po dialnici do nemocnice a som viac ako len šťastná že je v poriadku!!!!!!!

zuzananinka
12. júl 2013

@lululka555 dakujem pekne - sama som prekvapená, že na prvý pokus mi toto vyslo -- fakt to človeka poteší a naplní dobrým pocitom 🙂

mis_ka
12. júl 2013

cukinovo-zemiakove placky s tzatziky, letna mnamka 🙂

jani74
12. júl 2013

ahojte dievčence, potrebujem pomoc - mám veľa tohto - je to kríženec egreša a čiernej ríbezli, čo s tým?????? ďakujem

fordikford
12. júl 2013

@jani74 normalne to môžeš zavarit jak ríbezle alebo uvar džem aj ja to mam ale našich už niet

lydia22
12. júl 2013

U nas dnes od včera karfiolová polievka a domáca pizza

veronicka1901
12. júl 2013

Karfiolová polievka a kuracie karí.

zuziq
12. júl 2013

dnes maly papal u babky a ja som.si na rychlo urobila zapekanu brokolicu so sunkou a syrom

zuziq
12. júl 2013

@martinkatinka to je podla receptu z mimibazaru co si ho tam tak chvalia? podarili sa?ja sa na ne tiez chystam 🙂

marley7
12. júl 2013

@lillona To vyzerá dobreee... Kde nájdem recept? Ďakujem 😉

marley7
12. júl 2013

@lillona Zabudla som napísať, recept na toho tokáňa 🙂

zuzananinka
12. júl 2013

@jani74 to je josta? my sme s maminkou robili lekvár plus sme dali do neho aj červené ríbezle - teda viac urobila maminka ako ja musím priznať 😅

zklimekova
12. júl 2013

paradajková polievka s haluškami, šošovicový prívarok, opečená klobáska, chlebík 🙂

lenadka
12. júl 2013

@jani74 ja ich vždy pridám k lekváru, keď mám málo ovocia robím to tak, že zamrazím, napr. jahody už majú po sezóne ale mám v mraziaku, čerešne tak isto, teraz sú maliny tak naoberám, rozmrazím aby som mala aspoň 3 kg dokopy a spravím lekvár, naviac mi chutí taký miešaný.

michaelamilan
12. júl 2013

Tak a dávam foto nášho mäska s chili a sušenými slivkami a ryžou.......uff, ale poviem vám, toho chilli som tam dala nejako veľa 😀 😅 😅 😅 😅 a takto vyzerám teraz : 😝
Ešte mi kysne ceto na donutky, dnes mám premiéru, tak mi držte palce 🙂

vejoma
12. júl 2013

U nas dnes bola lahka zeleninova polievka so slizami a druhe tvarohovo-jahodove gulky s kakavkom🙂

beatrice28
12. júl 2013

My sme mali dnes na obed kuracie prsia na smotane s hranolkami.

juranka
12. júl 2013

Ja som dnes robila luskovu polievku a makove slize. Baby ale tak by som si dala nieco z toho co varite vy dnes 😅 ale ked ja som teraz taaaak unavena a nic sa mi nechce varit, tak narychlo zbucham vzdy take jednoduche jedla aby som mohla na obed spat s malou 😔

veronicka1901
12. júl 2013

@michaelamilan Tak ma napadá, že keď používaš sušené slivky, či náhodou nemáš recept na omáčku z nich. Niekde som to jedla v reštike s kuracím steakom a bolo to hrozne dobré.

skuste1983
12. júl 2013

paradajková polievka, vysmážaný syr + zemiaková kaša. Chalani u babky parené buchty...

marry2112
12. júl 2013

ja som robila zapekane zemiaky s karfiolom, cuketou, prekladane s jarnou cibulkou, trosku slaninky, navrh smotana s postruhanou nivou,... snad zostane aj na zajtra 🙂

michaelamilan
12. júl 2013

@veronicka1901 fúúúúúúú tak to som veru eče nerobila 🙂 Ale asi to vyskúšam.....si mi vnukla nápad 😝 mno že ďaujem a ide skusiť googliť.......hmmmmm.....môže to yť super omáčka......ja som robila len brusnicovú.

juranka
12. júl 2013

@lenadka kyslu luskovu polievku robim tak, ze dam do vody pokrajane lusky, zemiaky, cely strucik cesnaku( niekedy aj 2,zalezi od mnozstva polievky alebo velkosti cesnaku) a osolim. Varim asi 20 min. Kym zemiaky zmaknu a potom zmiesam sladku smotanu s hladkou mukou a prilejem do polievky, necham trosku povarit a odstavim, potom pridam nadrobno pokrajany kopor ( to mam vzdy v mrazaku) a pridam trocha octu, podla chuti. To je vsetko a u nas to ma aj mala velmi rada 😉