Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ja dnes varim kuraci vyvar so zeleninou a slizikmi, pecene kura, ryzu s hraskom a zeleny salat, plus peciem vonavy pernik 🙂
Dnes mame hovedziu polievku..roladu z morcacieho maska..cestovinu..cokoladovy puding a ovocie...takto pekne nas vykrmuju v nemocke a na veceru cestovinovy salatik jogurt
Ahojte kočky, my dnes máme morčaciu polievku tú varila mamina, a ja som spravila madarský guláš a tak sa mi podaril som na seba hrdá ! 😀 a domáca knedla tiež som robila, a samozrejme dezert urobím kiwi zákusok so želatínou 🙂 Pekný den vám prajem 🙂 🙂
slepačí vývar a klasické zapekanky (syr+šampióny) 😎
u nas dnes brokolicova polievka, kuracie masko s ryzou a salat. klasika.
u nás dnes klasika mäsový vývar so zeleninkou a slížami, obrátené košické rezne, zemiaková kaša aj slovenská ryža, uhorkovo-rajčinovo-cibuľový šalátik, a vezieme staršiu dcéru do tábora, tak na spiatočnej cesta sa zastavíme na nejakom peknom salaši a dáme si niečo dobré, peknú nedeĺu kočky 😉
U nas dnes klasika-kuraci vyvar a plnene pecene kuriatko s ryzou
Králičí vývar, pečené kurča na kyslej kapuste so zemiakmi 🙂
aj u nás bol vývar a nové zemiačiky s petrž.vňaťkou a krkovička na pive.Mňamka
@titkovamiriam mňam tie jedlá, čo tu dávaš! Ako by som si dala taký rezník s ryžou, alebo vyprážanú cukinku a hríbiky.. Ja mám doma zakázané variť takéto lakocinky - doslova! Moje baby sú stále na nejakej diéte a mám zakázané ich akokoľvek pokúšať, tak rezne som už nerobila aspoň pol roka..
a hrášok je už na mraze 🙂 😉
dnes sme mali hovadziu polievku s rezancami, pečené kuracie stehná, ryžu, ...zajtra má moja slečna 9rokov, tak som práve dokončila takú malú tortičku, nebude veľká oslava, mm je na turnuse v práci ..oslávime poriadne keď príde domov, ale dcérka sa tak teší na zajtra, že som nemohla odolať 🙂 , zajtra odfotím a dám vám tu foto 😉
@zklimekova aj moja má zajtra, no oslávili sme to už dnes. Tiež máme zajtra tatíka v práci
blahoželám slečne 🙂...pekná tortička 🙂...aj u nás je obľúbená táto rozprávka...
ahojte , ja v piatok som navarila na dva dni dopredu , ale aj sme dojedli , čo bolo doma z týždňa a poobede sme boli v kine / teda deti boli v kine xixixiix / ja som sa pokúšala míňať ťažko zarobené tatinove peniažky heheheheheh, no a potom sme sa všetci pozvali do pizzérie, lebo synáčik mal narodeniny v týždni. V sobotu sme dojedali z piatka- robila som varený karfiol preliaty so syrovou omáčkou a k tomu zemiaky varené a kapustovomrkvový šalátiť / čínska kapusta/ , ešte k tomu paradajková polievočka , v nedeľu som robila stejky k tomu varené zemiaky a varená zeleninová zmes poliata balzamikom k tomu ľadový šalát s jogurtovým zálevom a polievka klasika hovädzia - zelenina + domáce rezance , ako dezert sme mali hriešne čokoládovú tortu od synovej krsnej a večer sme ešte grilovali cukinu, baklažán a špekáčky
Žienky, ako zavárate čučoriedky?
@graceful9 ako jahody,maliny,ribezle,černice 🙂 do poharov a zaliat cukrovým sirupom ja robim na 4l vody kilo cukru,prevariť,nechat vychladnut a zaliat ovocie,ale poviem ti že ak ich mas vela tak zamraz,mrazene po rozmrazeni su super 🙂
tak u nas dnes tie baklažany,budem to davat aj na mmb ako fotorecept,len momentalne su este len v rure bez syra 😀 tak final zachviľku a polievocka zo vcera 🙂
http://manfreddan.livejournal.com/316704.html
a trošku zabavy aj ked neviem či to nieje černobil,ale to by sa zavaralo,sušilo a mrazilo 😀 😀 😀
my sme robili plnene cukiny: vydlabane cukiny naplnime zmesou: mlete maso, nadrobno pokrajana cibula, nadrobno pokrajane olupane paradajky, petrzlenova vnat, posekana mäta, sol, korenie. na vrch dame na kolieska pokrajanu paradajku, pred dopecenim posypeme syrom.
podla original tureckeho receptu sa do masovej zmesy dava aj uvarena ryza, ale ja to vynechavam. a odporucam dat tu mätu, je to potom take svieze 🙂

Ahojte, včera som nevarila, mm vymyslel clodenný výlet, tak sme sa najedli tam a dnes ideme zasa do BA tak opäť nevarím a vezieme domov už aj prázdninárku, tak prídeme až večer. Pekný dník vám prajem!