Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@michaelamilan ďakujem , už je z nej iba kúsoček 🙂 ... najmladšej nedávam sladké(teda kupované)..len to čo upečiem ja tak dnes mala hody, spráskala celý kúsok :D
@zklimekova je jej to vzácne 🙂 deti milujú sladké a také dobručké od maminky ani nehovorím 😉 Inak aj ja sa pripájam ku gratuláciam a slečne prajem le a len to najjjjjjlepšie!!!!!
@michaelamilan zatiaľ si sama nevezme, asi sa tomu nevyhnem a sladké papať bude, ale zatiaľ nie 🙂...a ďakujem za blahoželanie 😉
Ahojte baby ak si nájdete chvíľku času,prosím zahlasujte za moju dcérku http://www.drobecroka.sk/zobraz-foto/2547#utm_m...
napíše vám ,aby ste sa prihlásili cez facebook alebo mail.DAKUJEME 🙂
@michaelamilan jednoducho len povarit ovocie..je uz na tebe,ci budes aj sladit,alebo nie..mozno je ovocie sladke dost... ja potom rozmixujem ponornym a nalievam do poharikov a sterilizujem len uplne kratko..cca 5min od zovretia, aby chytilo vicko a hotovo 🙂
Ahojte 🙂 dnes nám zostalo trošku zo včera - sójové rezance na horčici s ryžou a zeleninovou oblohou a večer nám zachutili langoše, tak som rovno ukuchtila i na dnes 🙂 takže dnes bez varenia ;)
dobre ranko...prosim vas ako sa robi narhulova nutela poradi mi niektora? dakujem
@michaelamilan neviem, ci nejdem po funuse. Ja som detom varila marhulovu, jablckovu a hruskovu vyzivu. Vo vode som rozvarila ovocie, cukor a trochu zahustit kukuricnym skrobom. Nepamatam si uz presne pomery, ale keby si chcela, tak to niekde doma pohladam. Horuce ked to nalejes do poharikov, silno zavries a otocis na 10 minut hore dnom, tak nemusis sterilizovat.
@michaelamilan práve včera som hľadala na internete rôzne rady v tejto oblasti 🙂 neviem či pomôžem, ale rovnako ma trápilo, ako vysterilizovať detskú výživu či zaváraniny bez použitia zaváracieho hrnca /mala som skúsenosti z domu len s ním/.. našla som: do širšieho hrnca dať na spodok noviny alebo utierku, vložiť poháre /snažiť sa, aby sa nedotýkali/, zaliať teplou vodou do dvoch tretín výšky pohárov a nechať variť /môžeme prikryť pokrievkou ak sa dá/. Keď voda začne vrieť, oslabíme plameň a necháme na miernom ohni sterilizovať asi 15-20 min /záleží od druhu ovocia či zeleniny v pohári/..
@natal12 ten jahodovy toping som robila takto: 1,5 kg jahod zalejes 1 l vriacej vody. Nechas cca pol hodku odstat. Precedis stavu, pridas 20 dg kyseliny citronovej a jeden balik zelirovacieho cukru gelfix 3:1 a povaris kym nezmizne pena. Robila som to podla takeho letaciku v obchode dr. oetker. Inak chuti to ako stava s jahodoveho kompotu 🙂
@vieruna jooj,skoda,ze som vcera nepozrela na MK...som zavarala a varila marhulovy dzem....az do noci...hm...ale ten tvoj recept je zaujimavy...
Sikovnice moje zlate.....potrebujem poradit nejaky vas osvedceny recept na zaujimavy uhorkovy salat...alebo nieco chutne z nich...ale vela inej zeleniny nemam...takze nejaka kombinacia neprichadza do uvahy...akurat uhoriek vela ☹
a v nasom mini obchode nic poriadne nie je...dakujem za vase overene tipy 😉
my sme od vcera na tri tyzdne v kosiciach u nasich a s varenim sa budeme striedat 😀 Dnes bude varit dedko,leco z domacej urody. To vie najlepsie uvarit on 😵
@terezka1947 ja mam strasne rada tzatziky....uhorky,kysla smotana alebo biely jogurt, trosku cesnaku popuceneho a korenie tzatziky. mnam
@michaelamilan Ahoj, ved ked tu vyzivu prevaris a horucu naplnis do flasiek a daj do sucheho dunstu, presne ako dzem.
dnes mame zemiaky na kyslo 🙂
@terezka1947 bulharská studená polievka - tarator - nakrájaš uhorky na menšie kocky, zaleješ kefírom osolíš , pridáš kvapku oleja / oliv., slnečnic./, pridáš prelisovaný cesnak / dva strúčiky / zamiešaš, dáš vychladiť do ľadničky a potom už len dobrú chuť , na tanieri pridaj nasekaný kôpor. je to lahodná a osviežujúca polievka
@anos18
@maminka2013
@vieruna
@bambina78 jéééj ďakujem babulky veľmi pekne za cenné rady! Idem to teda vyskúšať, držte palce!!!!!!
@michaelamilan nech sa vydarí ;)
Baby radte co dnes varit nieco rychlejsie chystam sa dnes na kolac z marhul a este Dajte revêt ba marhulovu lekvar alebo zavarane marhule
@michaelamilan Ja som iba rozvarila ovocie v troche vody, rozmixovala, dala do pohárikov a sterilizovala (na spodok hrnca starú utierku, dala poháriky asi do dvoch tretín vodu a dala variť, keď sa začalo variť, stiahla som plameň a stopla si 5-10 minút - úplne stačí, len aby víčko chytilo). Pridávanie cukru záleží od Teba - podľa chuti. Nech sa vydarí 🙂
Dnes mame masove gulicky v omacke cestovina a salatik...desert ovocny krem
Kúpila som kel, tak idem urobiť kelovú polievku, ryžu, bravčové stehno dusené na horčici so šampiňonmi a k tomu zeleninový šalát 🙂
Rascová poliebka s vajcom, tvarohové guľky s ovocím
polievka mrkvova kremova a zemiakove placky s bylinkovou kyslou smotanou 🙂

@titkovamiriam aj ja som robila marhulovy dzem 🙂 este chcem marhulovu nutelu..a to bude vsetko