Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@zuzu_la Ja by som urbila nejaké dobré a pekné cupcakes... Takze obycajne muffiny s ovocím, cokoladou, pripadne s orechami... A na vrch nejaky dobry, nie priliz tazky krem a ten este nejako nazdobit 🙂. Napriklad domacimi coko ozdobami 🙂. Tak by si sa vyhla krajaniu a porcovaniu torty alebo kolacu... Kazdy si vezme do rucky a hotovo 🙂
@lululka555 Uz sa tesim na pribudajuce fotky v tvojom albume 😉
@levandullka mas nejaky dobry recept na muffiny?
@zuzu_la Ja robievam podla tohto receptu, podla mna je naj. http://sitocojes.blogspot.sk/2012/11/najlepsie-...
Robievam vacsinou kombinaciu cokolada + nejake ovocie. Uplne najvacsi uspech mali cokoladovo-malinove 🙂. Potom odporucam plnit kosicky tak do polovice, max. do tristvrte, aby nevybehli velmi, keby si ich teda chcela potom fotit 🙂. Mne tak vyslo z dvoch davok cca 70 muffinov
@levandullka vyzeraju fakt super...dakujem...este som muffiny nerobila....
@zuzu_la Aj chutia vyborne 🙂. Ja robim muffiny casto, je to uuplne jednoduche 🙂. Potom urcite pridaj foto, ako to vyslo 🙂
Ja som dnes natrafila na tento recept, hneď som musela vyskúšať a je to super 🙂
http://www.mnamkyrecepty.sk/recipe/briosky-s-co...
klasika dojedacky po vikende: nedelna polievka, ryza + mexicky gulas, segedin, majonezak "zabijak"s reznom pre narocnych 😀 😝 ....
@levandullka vyzerá to krásne, verím, že to muselo aj výborne chutiť...ešte otázka, kde zoženiem teraz čerstvé hráškové lusky? Prípadne môžu byť aj mrazené- predávajú ich bežne v hypermarketoch? vďaka
@cottoncandy Bolo to naozaj super, ja milujem takéto jednoduché večere, ktoré ešte ako bonus, prevoňajú celý byt 🙂. Hráškové lusky som kúpila v kauflande, asi pred dvoma dňami, takže by ešte mali byť normálne k dostaniu 🙂. A mrazené som zháňala, no nenašla ☹
@levandullka super, kaufland máme k dispozícii, tak vyšlem manžela 🙂
ja som dnes varila minestrone podľa receptu zo staršieho čísla Apetitu, robím ju pomerne často, lebo je rýchla, zdravá a zasýti, obľúbila si ju celá rodina...keď robím na obed hustú polievku, vtedy už nevarím ďalší chod, polievka stačí, to je fajn 🙂
@cottoncandy Super, daj potom vediet ci chutilo 🙂
Inak, Apetit je moj naj... Mam predplateny casopis, skoro vsetky knihy, webova straka je u mna tiez na prvom mieste.. 🙂
@levandullka aj ja ho odoberám už piaty či šiesty rok, ale premýšľam, že už budúci rok asi s predplatným skončím, lebo mám pocit, že recepty sa začínajú dosť opakovať
@cottoncandy Ja som dostala predplatné minulý rok na Vianoce od rodičov a zatial som z každého čísla nadšená 🙂. Ale je pravda, že niektoré recepty v knihách a v časopisoch sú rovnaké... Ale popravde, už teraz sa neviem dočkať Vianočných čísel. Ja by som najradšej piekla už teraz 😀
@veverka24 počas jesenných dlhých večerov sa zvyknem rozpiecť 🙂 recept je jednoduchý 1 kg obyčajnej hladkej múky T650,1 droždie ( s kváskom nerobím,lebo chcem istotu,kvások nezaručí resp.je to umenie ),3 uvarené zemiaky,alebo 3 PL kaše,600 ml vlažnej vody,1 PL cukru,1PL octu,3 KL soli,2 KL mletej rasce,troška roztopeného masla,alebo domácej masti všetko poriadne rukou vymiesť,nechať kysnúť na teplom mieste,znova trošku prehniesť,aby cesto nelepilo,bublinkovalo po 1 a 1/2 hod.do vyhriatej rúry na 210 st.na 10 min,zbytok na 200 st asi 40 min pridávam nerezovú misku s vriacou vodou do elektrickej rúry počas pečenia.Pred vložením potriem studenou vodou,aj po vypnutí rúry znova potriem studenou vodou a šupnem na 2-3 min.aby bola pekná kôrka.Chlieb z tejto dávky má pomaly 1,70 kg ...nevyschne,kľudne sa dá jesť 3-4 dni,vždy držím v bavlnenej,alebo ľanovej utierke.Môžeš vyskúšať aj z polovičnej dávky.Podobný majú v bille 480 g balený,krájaný za 1,20 eura......ale iba podobný....držím palce a daj vedieť 😉
@levandullka prosím Ta aké šálky dávaš - 250 ml? dakujem - pretože som zistila, že som zabudla kupit niečo pre detičky na zajtra do školky, lebo moj syn má meniny a teda by som rýchlo urobila este tieto muffiny - potrebuje 24 - mam urobit z jeden a pol dávky??? dakujem pekne
@zuzananinka Ja davam salku aka mi pride do ruky 😅. Ale na 24 muffinov by ti mala stacit jedna davka... Ked das nejaku vacsiu salku... No podla toho ze ake ich chces robit.. Cisto len muffinky, tak, aby mali tu ciapocu nad kosickom alebo ich chces este zdobit nejakym kremom? Ked bez kremu a chces aby boli take vacsie, tak by som asi urobila z jeden a pol pre istotu. Aj ked ich bude viac ako 24, minu sa, uvidis 🙂
@levandullka dakujem - zdobit už nejdem -- ale este ma napadlo a mam dať potom 5 vajec? na 1 a pol davky
@levandullka 😀 takže mám len 500 ml polohrubej muky takže musim z jednej davky robit 😅
@zuzananinka Tak ich pln tak do tristvrte maximalne, staci aj kusok za polovickou a malo by to vyjst 🙂
@zuzananinka Jasne, kludne 5, ono tam ti to na tom ceste nic nepokazi, aj ked si nieco upravis 🙂
@michaelamilan ahoj , zahlasované 🙂
@michaelamilan Aj od nás máte hlas 🙂

maminky, poradite mi daky kolacik alebo torticku do skolky pre synovych spoluziakov? na oslavu narodeninym mozu nosit aj daku domacu dobrotu. 🙂