Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Na veceru bude zapeceny patizon.. Len este neviem cim presne ho naplnim, ale asi sunka, syr, vajicko a paprika ;)
@maculik ake su tie vtacky? das receptik?
@maculik ja som robila zapekané šampióny v sobotu, pár stránok dozadu mám aj foto, ja som si rozmočila rožky vo vode alebo v mlieku, vyžmýkala, pridala som šunku nakrájanú na drobno, vajíčko, soľ, mleté korenie, cesnakovú pažítku, alebo cesnak, prípadne cibuľku, bylinky podľa chuti, strúhaný syr a plnila som, dala som zapiecť do trúby, plním aj mäsovou plnkou, ako na fašírku, proste, ako ma napadne a čo chladnička dá 😉
@raza aj ja tak robím najčastejšie 😉
@raza @levandullka @danielaj dakujem! Pokombinujem a uvidim, co z toho vyjde 🙂 Ja som tiez uz robila plnene mletym masom, ale teraz chcem bez mäsa. Planujem to na zajtra alebo pozajtra.
@danielaj mnam, tie cuketky vyzeraju super! aka je to zemiakova plnka, prosimta?
@tortelinka robila som tieto, akurat som nedala rajcinu a papriku. Ja to robim s ryzou a su fakt vyborne a rychle a mäsko napriek tomu, ze je hovädzie, je uplne mäkkucke 😵
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=44254
@lienka2 ahoj, na druhý deň boli v pohode, mäkké, ale ja som ich na noc dala do sáčku. A vyšlo mi 6ks v klasickej mafinovej forme a zvyšok som dala do šálok (mám len jednu mafinovú formu) a tam mi ich vyšlo 7. Čiže spolu cca 13 kusov, ale záleží asi aj od toho, aké veľké kolieska robíš. Ja som ich tam musela doslova pchať, takže stačilo ich spraviť aj menšie a bolo by ich viac 🙂
@lululka555 skoré uzdravenie...nás to obchádza už od začiatku mesiaca..niekto vyzdravie, druhý ochorie...otras...už mám dosť
@blackstrap Prosím Vás koľko dávate cukru do tých doliek, lebo v recepte nieje uvedené, ďakujem 🙂
@zklimekova ďakujem, a podobne želám aj ja vám 🙂
@mibi41 netusim, ja som iba nasla recept, este som neskusala 🙂
Hribove krokety so zemiakovou kasou a ryzovo mrkvova polievka 🙂
Vajickova polievka so struhanou zeleninou a dukatove buchty
U nas sme dnes varili kuraci vyvar s korenovou zeleninkou a rezancami, kedze mala zase sopli a druhe boli cestovinky s paradajkovo-syrovou omackou.
dneska treska na masle a cinska zelninka, polievka len sackova a zajtra sosovicova vianocna 🙂 a zemiakovy salat z reznami. Nemali sme to od vianoc. Manzel sa potesi ;)
@lululka555 Skoré uzdravenie, aby si nás mohla tešiť krásnymi fotkami tvojho varenia 😉
@marlenka75 jasne, robim ju dvoma sposobmi: Klasicky - tekvicu osupes, nakrajas, das varit do maleho mnozstva vody, mozes pridat kuraci - alebo zeleninvy vyvar,ked je uvarena potom to rozmixujes a pridas sladku smotanu a trosku povaris. Podavame s par kvapkami tekvicoveho oleja, tekvicove semiacka aj krutony.
Exotickejsia je ked pridas namiesto smotany kokosove mlieko, ktore tiez iba kratko povaris (cim dlhsie varis tym viac sa vyvari kokosova chut) pridas trosku kari, nastruhany cerstvy zazvor a na tanieri posypes cerstvymi listkami koriandru.
Kamoska mi odporucala tekvicu nevarit ale upiect v rure, potom ze je sladsia, ale mne sa nechce nikdy rozpalovat ruru a piect to, aj ked to ide celkom rychlo 😀
@frangipani Ďakujem. 🙂
akoze vianocna kapustnica a jablkovo-tvarohova zemlovka, a dufam ze zostane aj na zajtra 😀
rajčinová polievka a syr, zo včera ostali bryndzové halušky so slaninkou 🙂
...tak my budeme mať grilovaného lososa a k tomu zapekané zemiaky s paradajkami 🙂
ja vôbec netuším, od včera máme jednu porciu duseného mäsa na hubách s ryžou... a dnes???? vybrala som z mraziaka morčacie medailoniky, tak rozmyšľam, čo s nimi?????????????????
Ahojte maminky,kucharocky. Potrebujem poradit. Syn ma cez vikend 3-tie narodeniny. A neviem co v pondelok donies do skolky. Sice tam chodime este len par dni,ale nieco treba.Dakujem za kazdu radu😉
ahojte, dnes zeleninová zo včera a druhé som urobila špagety a takú rýchlu omáčku z kuracích pŕs, ošúpaných rajčín a pridala som morca delu a na to postrúhaný syr. 😉

@indiankaindi ostali ti tie briosky aj na druhy den? ake boli? a kolko vyslo z toho mnozstva co je v recepte?