Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
hovadzi vyvar, paradajkova kapusta s hovadzim masom
dnes hrachová kaša s údeným+chlebík,
zajtra cesnačka a mäsové gulky v kôprovke, zemiačky
rezance s tvarohom 🙂
kocky nemate recept na daky kolacik,kde by som pouzila 1 gastanove pyre???? nie nic narocne 😀
Ahojte, veľmi som neprispievala, lebo ma skolila choroba, včera bolo dno ☹ takže sme fungovali na núdzový režim, cestoviny, paradajková polievka, špagety a pod 😝
Dnes sme obed ešte dojedali a poobede spravím hruškový obrátený koláč, pizza tyčinky s dressingom a kakaový závin 🙂 ak sa podarí, tak pofotím 😵
Polievka jesenna zeleninova este zo vcera a zapekane palacinky s tvarohom a pudingom 🙂
Ja dnes kuracie prsíčka osmáhnuté na ol. oleji a varené zemiačky a zbytku rodinky paradajkovú polievku so syrom a chudobnicu 🙂
@danielaj briošky vyzerajú úžasne 🙂..
my dnes dojedáme špenátovú polievku ,aj šišky ešte pár ostali..a spravila som šošovicový prívarok, opekanú klobásku s chlebom 😉
paradajková polievka, karfiol aj vyprážaný aj na pare, hranolky.....a poobede urobím cuketový koláč, kedže som našla ešte jednu cuketu na záhrade...
@juranka dakujem za pochvalu 😉 Ked robim z kila muky (polohrubej) davam cele drozdie, cca 2-2,5dc mlieka, zo 2lyzice kryst.cukru, stipku soli, 2vajicka, olej. Zarobis si klasicky kvasok do vlaz.mlieka s cukrom, do preosiatej muky vyklepnem vajicka, pridam sol, kvasok a pri mieseni cesta prilievam olej, mnozstvo zavisi aj od muky, ale tak zhruba pol deci (niekto dava roztopeny tuk, niekto maslo..) a vypracujem vlacne cesto, dame vykysnut. ked dobre vykysne na pomucenej doske, ci podlozke vyvalkam na hrubku cca2cm, nechamtr.podkysnut a nakrajam na stvorceky. Tie plnim hustejsim lekvarom, vypracujem gulicku a takisto pockam kym zase podkysnu a do hrnca dam naparit na tych 15minut. To je vsetko 🙂 Mozno si prilis vyvalkas cesto, ak mas tensie buchticky? neviem 😉 ...
Takže dnes je u nás karfiolová polievka, pečené zemiaky s fašírkami a nutelovo-škoricové koláčiky 🙂. Večer robí mama takartky- plnené kapustové listy, takže zajtra mám pokoj od hrncov 🙂
ach ženy,nemám náladu ani variť,včera nám zrazilo auto pred domom psa(7,5 ročného ridgebacka),som myslela že ma porazí ☹
ináč dnes ako každý piatok robím jogurt v jogutrovači,v robote sme mali gul.polievku, kur. rezeň v cestíčku+ kaša a miešaný šalát a ešte jabl.štrúdlu
z mraziaka som vybrala morčacie krky,bude na zajtra polievka a druhé ešte neviem....
u nás dojedačky od včera, a tak len aby som minula už také scvrknuté papriky a paradajky, spravila som tatkovi lečo s klobáskou 😉
@gianni joj to mi je ľúto,je to ťažšké, ked sa zvieratko stane členom rodiny a niečo také sa mu stane...
@gianni To mi je luto ☹. Nam pred troma tyzdnami zomrela nasa milovana labradorka ☹. Mali sme ju 7,5 roka a milovali sme ju najviac na svete. Bola uzasna, dokonala a vynimocna... Este doteraz sa z toho nevieme spamatat... ☹ Ale neboj, cas vsetko zahoji a on sa raz vrati 😉
@dabon jasné že si ža pamätám, pridávala si úžasné fotky...
@lululka555 milujem bryndzu, som schopná ju zjesť samotnú na posedenie, ale bryndzové halušky už nemusím..
@michaelamilan prajem ti, nech si čím skôr ok a nech nás zásobuješ skvelými receptami
dnes sme mali hribovy den...na obed vysmažany vatovec a na večeru praženica s hribami🙂
Konečne som sa dostala k pridávaniu fotiek 🙂 spravila som ten obrátený hruškový koláč (je v ňom aj zázvor a je fakt vynikajúci), potom som spravila pizza štangle (ešte dobre, že z dvojitej dávky - skoro kilo múky - pretože už zostali len 4 kusy!!! 😀 ) kakaový závin teda bude ráno, lebo sa mi minula múka.... 😝
Nemáte náhodou typ čo s patizonom? ďakujeeeem
my dnes zeleninkova polievka a cestoviny plus taky mixik na panvici oprazena uvarena nakrajana cvikla s tofu na bylinkach, kukurica a my dospeli sezamove semienka.mnam to bolo.
@a2303 ja zvyknem vyprazat, ale uz som robila i rybu, kde som nakrajala osupany a na kocky nakrajany patizon, baklazan, cukinu a na kolieska nakrajane paradajky, cesnak, bylinky a nam to chutilo.
A kebyze mam vela patizonu, mozno by som spravila z neho privarok ci placky.
Alebo ho mozes zapiect v trube s roznymi bylinkami a korenim..

@megika1
@zuzlicek44 tu je ten recept a postup na briošky, danielaj mi ho vyššie poslala
http://www.mnamkyrecepty.sk/recipe/briosky-s-co...