Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
mate niektora recept na dobre parene buchty??skusila som vela receptov ale na druhy den boli buchty už tvrde ako kamen a pri naparovani mi splaskli ☹
@lululka555 no pôvodne to bol malinovník, ale keďže som maliny nemala, nahradila som ríbezľami a čučoriedkami - mrazenými 🙂
ahojte baby, včera som varila držkovú polievku so zemiakmi a haluškami, zemiakový prívarok s kôprom a sekanú a ešte som aj vyprážala bedle v trojobale + zemiaková kaša, muž s malou doniesli veľmi veľa, tak som ešte ostatné aj usušila a ja si to potom v mixéri pomeliem na také kúsočky a používam to ako hubové korenie do polievky, na mäso a pod., ešte som robila prvú várku pečeného čaju /jablká, hrušky, hrozno, jahody, slivky, žlté maliny a broskyne), a pridávam foto predvčerajších briošiek s nutelou, boli famózne 😉
@luciferova ja robím aj jablkovú s orechami 😉
@zuziq ďakujem, som rada, že chutili 🙂
@dabon krásny, ja takto podobne robím Chinois koláčik, ale bez ovocia 😉
@luciok u nás boli po dlhšej dobe a už tak ľahko nebudú kedže som si zo sk priniesla len jednu bryndzu 😅
ahojky 😉 dnes bude u nás cesnačka so zemiakmi a palacinky s čučoriedkovým džemom a topingom. 🙂
pjosim niaky receptik kam sa da skovat masko,pre drobca ,masko nezpapa za nic a zas nam klesa zelezo ☹
@hasleerka aj boli výborné, takto som robila http://www.mnamkyrecepty.sk/recipe/briosky-s-co... prvý krát a robievam ešte jedny, mám ich aj v albume, tie sú tiež výborné, troška iné, skôr ako žemličky, 😉
Jahňací vývar, rajčinová omáčka, knedľa, plnená paprika. 🙂
zapekany karfiol uz je toho masa dost
Dnes domaca pizza
Dnes zatial len sosovicova polievka na kyslo, rozmyslam, ze by som nejake zapecene zemiaky s nejakou zeleninkou este spravila...len nemam nic moc v chladnicke a mala je chora, teploty ma, nemozem ist s nou von. Nemate baby nejaky napad co zo zemiakmi...mozno placky? Len sa mi nechce pri sporaku dlho stat 😅 radsej nieco co supnem do truby a samo sa to spravy 😀
cesnačka a zemiakové lokše,kyslá kapusta s paradajkami,zahustená zemiakom + moravský vrabec ....treba uvoľniť súdok,mať obed aj na zajtra,lebo ideme na huby,černice,šišky.....dušičkový čas sa blíži....foto pridám🙂
kuraci vyvar, vyprazane kura so zemiakovou kasou a kompotom a upiekla som jablkovu bublaninu a pofrkala som ju trochu cokoladou aby nebola taka obycajna a bude ja na zajtra 🙂 a v nedelu ideme prec tak nastastie uz nemusim rozmyslat co navarit
orestovanu pečienku na cibulke a ryžu🙂)
@juranka nemáš aj mleté meso? ja robievam že nakrajam na kolieska do jánskej a mlet.maso zmiešam s pomodorom, všetko pekne so zemiakmi zmiešam a cca 45 min nechám v rúre a je to dobrééé naozaj🙂
predvcerom - zapekana polenta s hraskom, sunkou, paradajkovou omackou a syrom
vcera - smotanovospenatove cestoviny
dnes - zemiakovocukinova baba so slaninkou, acidko k tomu
@danielaj nedáš mi recept IP na briošky?.-))
Kukurickova polievka a slane muffiny mnááámm
Ahojte žienky,
ja som zasa u mamky, v utorok na večer ma sem mm zaviezol, dostala som 40tky horúčky, nič som ani v rukách neudržala, nieto ešte sa o malého starať a doma vyvárať ☹ Teraz keď už som OK, tak ma zuby bolia ☹
Jedálniček u mamky je super, zapekaná brokolica, kapustnica, pečené kuriatko, koprová omáčka, dyňová polievka.
Je super byť zasa po 5rokoch dieťaťom 🙂
@zklimekova
@luciok
@danielaj ďakujemeeeeee babulky za hlas!!!!!! Prajeme krásny deň!!!!
@tanicka696 neviem, či je to ešte aktuálne, ale ja robievam tieto a sú úžasné aj na druhý deň.... https://www.modrykonik.sk/fotoblog/sophina/albu...
ja som dnes robila krémovú hráškovú polievku s opečeným chlebíkom a slivkové gule s masielkom a makom.... našla som skvelý recept v kuchárke na zemiakové cesto - nie je také "ťažké".... a na sladko je veľmi mňamky
A co takto zapecene zemiaky s bryndzou? Nieco som nasla na googli len neviem ci to bude dobre, neskusala som 😅 @bellada @zuzlicek44
my dnes dojedáme držkovú polievku zo včera a robila som znova slivkové guľky - s makom, tvarohom, čokoládou, kto aké chcel 😉
@hasleerka ano v pekárni som miesila a maslo som šupla do mikrovlnky na chvíľu, aby zmäklo 😉
@megika1 úplne ĺahko, ve´d som to peložila na polovicu, posttláčala som, aby to nevytieklo a potom ešte na polovicu, ale to som už nestláčala, len zohla a naukladala do formy 😉
@zuzlicek44 dávala som vyššie, pozri 🙂

@fomarik aj som si myslela, ja len tak pre istotu 😉