icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

jachin
28. sep 2013

@levandullka vdaka, určite spravím, máme radi nátierky...robím klasickú vajíčkovu, nikdy ma nenapadlo dať do nej strúhanú mrkvu 😅

a2303
28. sep 2013

Ahojte 🙂
Dnes bol nakoniec patizonový prívarok s vareným vajíčkom, kým som išla odfotiť bol fuč 😀 😀 😀 dnes nás bolo veľa, tak sa minul. Bola len táto super rýchlovka, pretože s Drahým celý deň vešiame hrozno na povale, robíme slamové vínko 😵 😵 😵 vlaňajšie sa tak zadarilo, že teraz ho robíme podstatne viac 😵 zajtra pokračujeme vo vešaní, tak neviem čo navarím... 😅

megika1
28. sep 2013

včerajší obed s lokšami,dnes to isté s kašou,lebo sme boli v lese 🙂 až do neskorého popoludnia,rýdziky do mrazáka,černice tiež a bedle zajtra v trojobale.....lepšie než kuracie 😉 pomocou pekárne som stvorila kysnutý tvarohový koláčik s černicami a vanilkovou posypkou 😵

katkas1
28. sep 2013

@megika1 posli mi z tych cernic 😀

lululka555
28. sep 2013

@a2303 šikovní,ked si slamové vínko doma robíte 😉

a2303
28. sep 2013

@lululka555 Ďakujeme 😵 Manžel je vinár a je v tom fakt dobrý 😵 je to tým, že on to proste robí so srdcom... vínko robí fakt poctivo bez tých "moderných" prídavkov a pod. Jeho to proste baví a má to rád.

lululka555
28. sep 2013

@a2303 tak to je krásna záľuba a určite aj o to viac to vínko chutí 🙂

megika1
28. sep 2013

@katkas1 DOJDI🙂 😉

zuzub
28. sep 2013

@danielaj ďakujem a koľko je to v tej rúre asi cca? a to potom len z tej rúry vyberieš a šupneš do pohárov a sterilizuješ asi ako dlho? ja tiež bez rumu kvôli detičkom :D ale chcem to skôr na vianoce ako darčeky prichystať pre priateľov a pod.
a tú sušičku máš aký tip presne myslím číslo? diiik

zuzub
28. sep 2013

my sme dnes mali žemľovku a mrkvovo-zemiakovú polievku s haluškami, zajtra slepačí vývar rezanky a stehná na neviem ešte aký spôsob :D plus bábovka pre synčeka k meninám ( keďže je na nej závislý ) a ešte ožno nejaký koláčik jablčový spravím.
kočky,ktoré máte domácu pekáreň, mylsíte, že sa oplatí investovať je to dobrá vec? rozmýšľam, že napíšem Ježiškovi, aby mi doniesol 🙂

megika1
28. sep 2013

@zuzub pekáreň veľa využívam,najviac na spracovanie cesta na koláče,knedle....ukážkovo vypracované a vykysnuté bez mojej asistencie,samozrejme aj na pečenie chleba,alebo varenie džemu 🙂

zuzub
28. sep 2013

@megika1 varenie džemu fííha tak to som nevedela, že aj také sa dá :D a akú máš konkrétne značku?

megika1
28. sep 2013

@zuzub moulinex XXL s dvoma hnetacími hákmi,asi štyri roky 🙂

lencyca
29. sep 2013

Ahojte 🙂 po dlhej dobe prispejem aj ja,vcera som robila kapustnicu s klobasou a udenym maskom,pecene kura,zemiakovy salat,bude aj na dnes,robila som torticku pre drobca k narodeninam,velmi mu chutila,stale chodil mama este 😉

ifkael
29. sep 2013

Prosim Vas, co z bravcoveho kare ked sa mi nechce tolko reznov robit?

Bravcove mavame raz za uhorsky rok, ak to kvoli panenke dom kupovala- nechceli mi ju vyrezat...dakujem

fordikford
29. sep 2013

polievka z kuracich stehnov a rezne z majonezovym šalatom a detom zemiaky s malom

luciaq
29. sep 2013

kuracia polievka s mrvenickou a kuracie rezne, zemiakova kasa, zeleninovy salat a pre decka kompot

anaku
29. sep 2013

@zuzub pekaren paradna vec urcite sa oplati. Ja mam obycajnu tesco a spokojnost staci. Chleba v nej moc nerobim ale na kysnute cesto je to na nezaplatenie. Na kolace, rozky, zemle, pizzu...Aj na tie dzemy je to dobre, nemusis stat pri hrnci a miesat. Aj kase ryzova, ovsena...proste super vec.🙂

zuzub
29. sep 2013

ďakujem kočky za tipy,popozerám 🙂

marlenka75
29. sep 2013

Včera: knedľa, kapusta, pečené mäso, dnes : kurací vývar, zemiaky na cibuľke, vyprážané rezne,kyslá uhorka a ešte nejaký koláčik spravím 🙂

nelinka0401
29. sep 2013

Ahojte,dlho som vás nečítala,musím to hned napraviť 😉 u nás dnes slepačia polievka so zeleninou a slížikmi a pečená kačka s kapustou a knedľou a ešte nejaký rýchly koláčik poradte 😀 😀

janicka11
29. sep 2013

ahojte dnes na obed kacka,kapusta,knedlik,mnaam

vivusika
29. sep 2013

zeleninová polievka s kvasnicovými haluškami, fašírky a zemiaková kaša - to sme nemali asi sto rokov 😉 a sladké asi upečiem varechový koláč http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3560

mima4
29. sep 2013

My dnes kapra obalovaneho v muke a vyprazaneho..viem ze je to nezdrave ☹ ale chutne 😉 tak hadam raz za cas da sa zrešiť... pripravuje pravdaže manželko, jeho je to špecialitka a k tomu vonavy chlebík 🙂

Polievku nerobíme,kedze kapor je dosť sýty 🙂

lydia22
29. sep 2013

Dnes šošovicová polievka bravčové mäsko na šťave s ryžou a včera upečený koláč kinder bueno

zuziq
29. sep 2013

Dnes nevarim,sme pozvany na obed 😵 Ale kedze ideme aj gratulovat upiekla som marlenku s ganache gulickami a slane syrove muffinky. Su mnamkove

matonka26
29. sep 2013

my dnes peceny zajac so zemiakmi a uhorkovy salat

lian35
29. sep 2013

Ahojte.U nás dnes obedík na želanie môjho syna--slepačia polievka,zemiaková kaša + plnené kuracie prsia + červená repa.🙂

smuhyta
29. sep 2013

v piatok boli spagety s mletym mäskom,,vcera obed v restike kazdy co chcel 😀 ,,a dnes bude cina s ryzou a hranolky a ozaj uz som aj upiekla 😀 😀 😀 krehky jablkovy kolacik

danielaj
29. sep 2013

@zuzub takto približne robím
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6795, ja pečiem tak na 180 st., koľko presne nesledujem, až kým ovocie nepustí šťavu a nie je mäkké, potom to dám do pohárov a sterilizujem na 80 st 20 minút a sušičku ja mám túto http://www.promenada.sk/p/278632-concept-so-102..., ale ja som za ňu dala 45 Euro, a mala som ju v podstate zadarmo, získala som body za vypĺňanie dotazníkov a tie som potom premenila na penizae a kúpila si ju v hej.sk, 😉 a super darček pre praieteľov, ak to pekne zabalíš, jedinečný 😉 a čo sa týka penárničky, ja ju mám už roky, mm mi ju doniesol raz zo služobky z Nemecka, a ja že preboha načo si to kupoval, čo s tým budem robiť, ale teraz by som ju nedala ani za nič, miesenie cesta - perfektné, rukou tak nikdy cesto nevymiesiš, robím tam všetky džemy, mliečnu ryžu, pečiem chlebík, robím jogurt a pod., ja mám značku Unold, úžasná vec, ja doporučujem 😉