Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@lenadka my sme sipky len susili a odkrajovali sme oba konce... ale citala som ze na ine pouzitie aj to vnutro vydlabat.....skusala som teda po 10ks ma boleli prsty.. mozno inym sposobom by to slo mozno opakom lyzicky alebo cosi pod. ...
dnes polievka http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=51594 + domaci celozrnny chlieb a palacinky, pre zvysok rodiny mesozravcov nalozene kusky kuracieho mesa nieco ako cina
ahojt dievcata tusim tu niektora z vas davala recept na pizzu z tofu nemozem to tu najst...dakujem
ja dnes brokolicová polievka, a "smetisko" : varené zemiaky, dusená kyslá kapusta a opečená klobáska.deckám som robila zeleninové rizoto.
ahojte, kedže dnes som mala vybavovačky v meste, prišla som o 11tej, tak som len narýchlo - polievku máme zo včera špenátovú krémovú , somopiekla chlebík k tomu, a robila som zapekané palacinky s tvarohom, pistáciovým pudingom a hrozienkami , vidíš som ti tu dávala dnes recept
@zklimekova a nakoniec som ich neplánovane aj ja robila, ešte som smažila bedle len tak na oleji s cesnakom, rascou a grilovacím korením, obvarila som si hríbiky do mrazáka 😉
@ivanajelinek špíz z bravčovej panenky, cibuľa, slaninka, paprika, cuketa, šampión , alebo panenka zabalená v slanine a tak upečená , alebo plnená sušenými slivkami a tak upečená ....
http://varecha.pravda.sk/recepty/bravcova-panen...
http://varecha.pravda.sk/recepty/bravcova-panen...
http://varecha.pravda.sk/recepty/bravcova-panen... napríklad
dnes som uvarila rajčinovú polievku s cestovinami a bravčové rezne s varenými zemiakmi 😉
kočky, potrebujem poradiť. keď sa mi ulialo do kyslej polievky (lúskovej) veľa octu, dá sa to ešte nejak zachrániť? myslím zneutralizovať, nie vyliať 😉
@fattamorgana no ak ju nechceš vyliať 🙂 tak čo ja viem, treba tam dať zemiak, aby sa tá kyslosť naviazala na neho, ale nikdy som to neskúšala, či to funguje.....
@fattamorgana @daniela1978 Ale zemiak viaze sol, nie kyslost
Ahojte kocky, tie, co peciete muffiny, do plechu na muffiny musim dat aj tie papierove kosicky? Mozno blba otazka, ale ja som muffiny nikdy nepiekla 🙂
My sme mali zeleninovu polievku s bulgurom a cestoviny so zapecenym karfiolom.
@anos18
@daniela1978
@fattamorgana tak tak zemiak pomáha pri presolení....asi by som skorej pridala mlieko .....síce budeš mať viacej omáčky, ale aspoň ju nevyhodíš 🙂 ......vo väčšom množstve sa tá kyslosť stratí 😉
fazulová polievka s udeným rebierkom + langošeeee 😉
@fattamorgana aj ja by som pridala mlieko,alebo smotanu a dochutila cukrom do sladkokysla 😉
U nás je krémová brokolicová polievka s opečeným chlebíkom, špenát s vajíčkami + zemiaky. Teraz idem piecť dolky s jablkami 🙂
dnes pacovane masko a zemiakove pyre
@michaelamilan ked pises o soli, uz mi bliklo, ze to sol a nie ocot 😀
ahojte babu ja som dnes zavarala baranie rohy zo zelenymi paradajkami a varila som polievka bola strukova zo vcera a dnes rybie prsty so zemiakovou kasou ,prsty boli fajne ,kupovala som po sto rokoch v lidli ,lebo ja to moc nemusim ,ale tieto su fakt dobre. 🙂 a vcera som robila zemlovku s jablkami tvrohom a nakrajala som do nej jeden banan...no a zajtra bude u nas hodovanie mmdnes skor skoncil v praci tak isiel na nakupit kacku knedlu kapustu 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 juuuuuuuuuuuuuuj sa moc tesim a spravim aj lokse ,tak si fajne dame do tela vikendovy obed nevadi.... 😀 😀 😀
@luciferova mnamky aj mi tento salat zboznujeme a vzdy ho robim ku grilovacke je naozaj fajnovucky a este robim taky rychly nakrajam cibulku na mesiaciky take tensie pridam vegetu a smotanu kyslu to je vsetko a nechat odstat jeto fajnotka...
@daniela1978
@michaelamilan
@lululka555
@anos18 dík, baby. tiež ma to napadlo, ale nezgrcne sa mi, keď tam už je ocot a by som to zas dávala variť, keď pridám mlieko?
@fattamorgana jedine tak , že urobíš zátrepku do mlieka a riadne polievku týmto rozriediš
@katkaa123
rececpt: 425g hl.múky, 1 kávová lyžička kypriaceho prášku do pečiva, 0,5 kávovej lyžičky soli, 50g cukru, 50g masla (rozpustené ale nie vrelé), 20 g droždia (polovica kocky), 2,5 dl mlieka. Všetko šupnem do pekárničky na program cesto. Keď vykysne, rozvaľkáme na veľký plát, ten posypeme kryštálovým cukrom, dvomi škoricovými cukrami, ja som dala aj pomleté orechy, ale nemusia byť. Kto má rád hrozienka, môže pridať aj tie. Potom poprskáme rozpusteným maslom (cca 50g). Zvinieme ako závin a krájame asi 1cm hrubé pláty, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom, pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom .Dáme piecť do predom vyhriatej trúby na 180st.
Originál recept je z dvojitej dávky, ale ja som si ho dala napoli, nám stačí aj takto jeden plech. Mali by byť uložené ďalej od seba, ale mne nevadí, že sa zlepia, tak ich pečiem na jednom plechu, je to tak rýchlejšie. Sem tam robievam aj kakaové hniezda, ale tieto škoricové sú lepšie
@lululka555 dakujem za inspiraciu na zajtra 😉 ,dnes len zemiakova polievka a na veceru urobim zapekane chlebiky zo syrom,u nas v robote ich volaju anglicke chlebicky
Dnes som robila iba bryndzove halusky a chlapi si rozkazali na veceru pizzu tak uz kysne v pekarnicke. Kedze som urobila viac halusiek tak zajtra k nim dorobim prazenicu.

@michaelamilan robila som z tvarohom, ale nie presne tak...podobne 🙂..improvizovala som s tým čo bolo doma,....vrch je posypaný nasekanými orieškami, keď sa to pieklo krásne prevoňalo celý byt 😉