Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Hovädzí vývar, pečené zemiaky,vyprážané bravčové rezne, kyslá kapusta. 🙂
@daniz samozrejme, páči sa, sú výborné, teda boli 😅 http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=123892
@eva7780 vieš čo, aj mne ich dozrelo veľa, ešte mám síce dve veľké krabice od banánov tak do polovice naplnené, ale oproti minulým rokom najako skoro dozrievajú, minulý rok sme ešte na Silvestra mali naše rajčinky aj potom v januári či februári posledné, ale ak budú dozrievať takýmto tempom, tak asi dovtedy ich nebude 😢 inak ja som tiež z nich robila včera rajčinový šalát 🙂
@zuul uvaríme si zemiaky, pohánku tiež povaríme, zemiaky popučíme ako na kašu pridáme roztopené maslo.k zemiakom pridáme pohánku, rozpučený cesnak, majoránku, soľ, prípadne aj opečenú pokrájanú slaninku.dobre premiešame.dáme piecť na plech vystlaný papierom kým sa na vrchu neurobí taká chrumkavá kôrka.
mne to veľmi chutí, ale záleží či máte radi pohánku.množstva ti nepoviem lebo ja robím od oka.
U nas sa dnes dojedla cesnakova polievocka, avsak len ja som dojedala....deti maju dietu, ciste cestoviny a popucene zemiaky a s manzelom si vecer dame zapecene chlebiky, mnam 🙂
Ahojte baby. Volakedy som vas citala a cerpala inspiracie pravidelne, dnes pri dvoch detoch akosi nestiham....Potrebujem od vas skusenejsich radu. Dala som sa dnes prvy krat v zivote na zavaranie, kedze uroda jablk a hrusiek nam tento rok prerastla cez hlavu. Rozhodla som sa pri dvoch detoch robit detsku vyzivu, jablkovu a hruskovu. Ovocie mam uz nakrajane na male kusky v hrncoch, v umyvacke riadu sa mi umyvaju flase. A co dalej???? Kolko cukru, kolko citronovej stavy.....nechcem davat vela cukru....len tolko, aby to sa to nezacalo kazit......najradsej by som nedavala vobec, ale vraj sa musi..najprv by som to povarila a potom rucnym mixerom rozmixovala...a este otazka.....do kolko mam plnit flase, aby sa to nepokazilo....a kolko sterilizovat??? Poradte prosim 🙂
A kedze som tu uz dlho nebola, pridavam aj zopar jedal, co sme varili....
dnes.....sosovicova kysla polievka, slivkove gule....zasoba z maraznicky.....s makom
vcera bolo leco s parkom
predtym kuracia polievocka a kuracie rezne, fazulova polievka s udenym a jablkove lievance......
@babulka1978 ja cukor do výživ nedávam žiaden a ešte sa mi žiadna výživa nepokazila...ani citrónovú šťavu.Jablká, hrušky trochu uvarím, rozmixujem mixérom, naplním fľaše, kúsok pod okraj pohára, zavriem a sterilizujem cca 20 min.
u nas sa dojeda zabijacka /kysla kapusta, jaternička,pečene koleno/ 🙂 takže len take lahšie kvôli detom palacinky s černicovým džemom a šľahačkou 😉
U nás dnes bola šošovicová polievka a langoše.Na zajtra mi polievky ešte ostalo a uvarím hovädzí guláš s domácou knedľou. Dezert bude koláčik s tvarohom, mám v chladničke a treba ho už použiť.
baby, my dnes trochu nezdravo...hranolky a vyprážaný syr, ale občas treba, nie? 🙂
ale mám aj otázočku.....ak chcem zamraziť hlivu, predtým ju trošku povarím? sparím? alebo ako?
tak dnes zemiaková polievka s melencami a lievance s čučoriedkovým a jahodovým džemom 🙂
Šošovicový prívarok s volským okom 😉
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/877-soso...
my dnes kuracie srdiecka s hubami na smotane a k tomu kolienka alebo zemiaky 🙂
@zuzub na ten zapekany karfiol mas aj nejaky receptik?
@trudka4 môžem si recept poprosiť vyzerá úžasne 🙂
caute po dlhej dobe 🙂 ja dnes cely den pecem,, veterniky, cesnekove buchty, lekvarove buchty, nutelove buchty 🙂 a pagace.. pre pol dediny 🙂))))))))))) a este pizzu k obedu
moje kočky si na večeru zaželali krupicu so škoricovým cukrom a kakavko, a obe už hajajú s plnými bruškami, 😀
Kedze zajtra ideme na vyletik,tak som,sa pokusila len,o domace musli tycinky,chutili,len,nemam formicky,tak to boli take trochu kolacikove tycinky🙂)

@zuzub Fakt super nápad 🙂 Čo všetko ste tam dali ? A hlavne na koľko sa to pieklo, ako dlho a či sa to vo vnútri prepieklo 🙂 Ďakujem.