Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@michaelamilan drahá...ako robíš ryžu,keď ju máš takú nádhernú bielučkúúúú 😉
ahojte babulky, včera sme mali dojedačky z nedele, dnes ešte dojedáme nedeľnú polievku, a robila som palacinky s domácim višňovým džemom a slivkovou nutelou, boli sme na šípkach, keď je tak krásne, už sa mi sušia a urobila som aj šípkový sirup, je úžasný, práve som ho dovarila, potom dám foto, ešte by to chcelo nejaký koláčik 😉 krásny slnenčný teplý dník prajem
@ivetka1981 no že aký fajnový kompliment 🙂. Na troche oleja si osmahnem cibulku, pridám ryžu zelejem vodou, osolím a hotovo. Keď ryža začne vrieť, znížim teplotu na doske len na 2jku a sama sa dovarí. 1-2x premiešam počas varenia a neriešim.
@michaelamilan ja robím to saméééé...do kelu a vôbec nie je taká krásna biela...juuuj 😠 😠 😠
@ivetka1981 mmmmm tak potom že nechápem :-O a to varím takú ryžu akú sa mi podarí kúpiť.......
@luciok tak to som rada, že chutil, u nás rovnako, zmizol, ani som sa nestačila obzrie´t 😉
@abriela
@michaelamilan možno ho poznáš pod názvom barónkine rezy, tak ako ja, je výborný, ja ho robievam často, mám ho aj v albume 🙂
@ivetka1981 no ale si narobila tej čalamády........si prídem pre pár pohárov 😀
@michaelamilan aj ja som už skúšala aj guľatú aj podlhovastú..a furt je akási šedivá ☹ Inak tej čalamádky nie je tak veľa,len foto skresľuje..ale na pár pohárikov Ťa pozývam 😉
baby, poprosím nápady, potrebujem nachystať pohostenie pre cca 15 ľudí, nejaké šaláty, natierky....nemala by tam veľmi cibuľa, cesnak a pod voňavé veci, je to na dosť oficiálnu príležitosť...nemám žiadne nápady ☹
@danielaj to baronkine mi prída taký slovenský názov....no nechápem prečo mám v zošite že hrabienkine.....nieje to české??? Alebo som pipi a už ani neviem čo je slovensky a čo česky???? Jejda, zo záhoráčtiny prejsť do slovenčiny mi asi robí troška problémy 😀 😝
A fakt je dobručký, drahý si pochutil, ako som písala takmer všetko zjedol na posedenie 😀. No a idem ti ho kuk do albumu!!!!
@tortelinka skús kuk môj album, mám tam nejaké obložené mise. Je to vďačné a mňamkové. A idem kuk nejaké receptíky na nátierky.
@michaelamilan vďaka, každý nápad pomôže...a ešte som zabudla, musí to byť niečo, čo sa da pripraviť doma, a previesť autom mimo...
@michaelamilan robím jogurty, ale nie v jogurtovači, buď normálne šupnem pod deku alebo v domácej pekárničke
@zuzkat1
@maminka2013 ja robím pribináčika, zmiešam tvaroh+ kyslá smotana, dochutím vanilkovým cukrom a hotovo, prípadne môžeš ešte pridať aj uvarený vanilkový puding a budeš ma´t toho viac, myslím, že presný postup mám aj u seba v albume 🙂
@egyptanka netuším prečo, keď sa držíš postupu? ja robím v pekárničke roky a ešte sa mi to nestalo pri žiadnom recepte, žeby zlý recept? pozri ku mne do albumu, a skús niektorý z mojich pekárskych výrobkov a potom mi napíš, či to cesto bolo riedke 😉
@michaelamilan v pohode, počkám 🙂 Ďakujem
@tortelinka to v pohode prevezieš aj my sme ich vozili mimo autom. Takže to mám odskúšané. A tu na tejto stránke čo sú ježkovia, tak ja napichujem do žltého melóna.http://www.sashe.sk/Zizie11/journal/ovocna-k...
@maminka2013 bud kolacik - obycajne piskotove cesto, do nej das nahadzes uvareny husty puding a das zapiect. Ked sa to upecie na vrch das smotanu s cukrom. Ale 1 smotana nestaci.
Druha varianta - vymiesaj tvaroch, smotanu a uvareny puding - skvela chutna pochutka.
@li_la napr. tieto http://varecha.pravda.sk/recepty/bryndzove-piro... , mozes spravit aj zo zemiakovej kase, nemusia byt varene zemiaky v supke. Cesto je super,a le kludne moze byt aj bez zemiakov, alebo rozkove cesto - http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6432
@michaelamilan kedy to vsetko stihas? Moj drobec spi 2x za den. Doobedu na prechadzke, poobede 30 minut doma a som rada, ze vobec nieco stihnem jemu uvarit. Zvycajne varim viac cez vikend (ked niesom sama), aby som mala co jest cez tyzden ked som len s malym
@maminka2013 alebo zmiešať spolu, osladiť podľa chuti a navrstviť do pohárov s ovocím..
dnes som robila cestoviny s omáčkou z kuracieho maska, baklažánu, paradajky.... ( @lululka555 tak silno si ma namotivovala tou tvojou úžasnou fotkou zase, že som musela vyskúšať.... a je to vynikajúce..malá doslova vylízala tanierik 🙂 ...) 😉
Ahojte, my sme mali dnes kuraci vyvar a jablkove gulky s tvarohom 🙂
@zklimekova tak to mám radooosť, že som trošku inšpirovala a hlavne ,že chutilo aj malinkej 🙂 u nás sa tiež vylízali taniere a mm veľmi chválil 😉
Zemiaková kaša, pečené jaternice, kyslá uhorka 🙂
@juranka podľa tohto receptu som robila http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=92892, len som nedala navrch alkohol a dala som do pary, je naozaj výborný, dávam normálne do čaju, ale môže sa aj na lyžičku pri prechladnutí 🙂

čalamáda...mňaaaaaaaaaaaaaam 😉 😉 😉