Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes u nás nakoniec vyhrali francúzske zemiaky 😉
dnes na veceru perkelt a kolienka - snad zostane na zajtra 🙂
@hasleerka
600g polohrubej múky, štipka soli, 1ČL cukru, 150g roztopeného masla, 2 žĺtky, kvások-mlieko,cukor,kvasnice
a plnka je už na tebe,ak by si chcela robiť slane-bryndzove,švarkove tak do cesta ide viac soli 🙂
U nas dnes zapekane zemiaky včera bolo rizoto 🙂
naša večera vajíčková pomazánka s pečivom, čaj
@titkovamiriam a presnejší recept by nebol, ja to totiž hádžem do pekárne??? ale inak dík
@abriela no vstávame asi oklo 10tej, doobeda von nechodím, to varím upratujem. Malý sa pekne sám hrá, alebo je somnou v kuchyni a ja varím. Naobedujeme sa, pohráme sa a okolo 13stej spinká cca 2-3 hodinky. Medzi tým si pečiem, keď tak šte poupratujem, pokoníkujem. Potom ideme von, napr teraz sme sa vrátili. To je už aj muž doma. Takže som free. Mám čas pre seba. Buď sa všetci spolu mazlíme, hráme, alebo ja kuchtím(niekedy si navarím deň vopred) no a v tom lepšom prípade si napustím vrelúúúúúúúú vaňu s kopou peny a relaxujem. Muž mi veľmi pomáha!!!!!! A malý je strašne hodnučký, bez problémov sa zahrá aj sám a keď mu je smutno tak doštvornožkuje kam potrebuje 🙂
@michaelamilan wau, to aj take deti su? zavidim. Moj vstava o 7mej. Z izby sa nemozem vzdialit, lebo ked ma nevidi place. V kuchyni sa hra s hrncami a taha mi teplaky lebo chce ist na ruky. Zaspava vonku okolo 10-11tej a spi max. 1 hod., ak sme doma tak 30 minut. Poobede o 15-16tej spi znovu tak 30 minut, vtedy upratujem,a lebo nieco rychlo robim. Do postele chodime zvycajne spolu o 21:30. Veceru mu zvycajne varim uz 3 den tak, ze ho mam na rukach. Ked sa chcem osprschovat, on stoji pri vani a ja sa umyvam 😀
no u nás dnes boli bolonské špagety ... ani som nestihla odfotiť ... a zajtra idem robiť moju prvú huspeninu, tak by som ocenila vaše rady
@egyptanka a to tam len nahadzes podla receptu, nechas vymiesat a potom zistis, ze je riedke ci ako? 😲 Na zaciatku ked to zacne miesat si musis sledovat konzistenciu, prisypaj uz vtedy muku, az kym nedostanes tuhu nelepivu nedrobivu gulu, " ktora sa tam bude krutit 😀 " potom az nechas kysnut a nie je mozne, ze bude zle cesto po vykysnuti...ak tak robis, tak netusim, kde moze byt pes zakopany, lebo ja nemam problem...
@danielaj čo všetko je v tom šaláte?
Baby dobrý recept na šošovicový prívarok?Lebo ten čo robí mama vyzerá ako hustá polievka a ja som ešte nerobila
zemlovka
Ryzovy nakyp aspon na dva dni🙂 napriek tomu, ze som uz hola po veceri som neodolala a zjedla kostovku( pol taniera) ;)
Pre draheho na veceru som,robila canneloni s opecenymi paradajkami,cibulkou na olivovom oleji,hoblinami parmezanu,piniovymi orieskami.
Dnes sme dojedali,ale mala chcela piect tak sme urobili keksiky .. a ja este sedliacky chlieb so slnecnicovymi semienkami.
Zajtra rascova polievka a tvarohove rezance a asi urobim bagetky.
Ahojte, dnes som na obed urobila salámovo tuniakovú pizzu. Mňam
@blackcat8885 ja dam varit sosovicu tak nech je akurat zakryta vodou + 2-3strucky cesnaku aj v supke,sol a bobkovy list. A ked je takmer makka nalejem mlieko dovarim,zalejem sladkou smotanou a na zaver zaprazka. Ocot davam az na tanieri.
@blackcat8885 ja davam aj zemiaky na male kocky nakrajane.
u nás dnes bola ryžová polievka a karfiolovo-syrové karbonátky s pečenými zemiakmi a tatarkou.
@danielaj ako si robila ten cviklovy salat?

Baby, ďakujem Vám všetkým za rady 🙂 urobili ste mi ukrutánske chute na pribináčka 😀 robím ho zväčša zo šľahačkovej smotany, nevedela som, že sa dá použiť i kyslá, takže určite má tá moja smotanka využitie a rovno skúsim i s pudingom - je to fantastický nápad 😉 takže ešte raz ďakujem za nápady 😉 pekný deň prajem 😉