icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

zuzub
12. nov 2013

baby, pečiete už niekto medovníky na Vianoce?
zajtra budeme mať karfiolovú polievku, cuketovo-paradajkov cestoviny so syrom.

marianna2468
12. nov 2013

@siska53 ako robis ten cviklovo-mrkvovy salat?

madono
12. nov 2013

@zuzkat1 ryžová polievka je veľmi jednoduchá a rýchla: cibuľu opražíme na masle, k tomu prihodíme surové zemiaky, krátko opražíme, posypeme červenou paprikou, zalejeme vodou, prihodime strúčik cesnaku a posypeme majoránkou /pozor je aromatická, takže podľa chuti/, keď sú zemiaky uvarené tak pridáme prepláchnutú ryžu, počkáme kým polievka prevrie a odstavíme, necháme na teplej platni. Ryža pekne dôjde, len samozrejme naberie objem, tak s množstvom opatrne. A je hotovo.
Karbonatky: uvarený karfiol, strúhaný syr, vajíčko, strúhanka, koreniny podľa chuti a tvoríme karbonátky, kt. prípadne obalíme ešte v strúhanke a vyprážame.

adulikka
12. nov 2013

Ja dnes ocistila zemiaky.dala variť na polievku.ale dlho nevedela.že akú.Nakoniec len takú parkovu so zemiakmi.zaprazkou. Už dlho mala chuť na ryby.Kúpila Aljaške tresku a ku nej zemiaková kaša.

Zajtra pizzu.akosi sa neje Paradajka a už makkne .našla kúsok klobásky.sunkovej salámy.cibuľu a cesnak dám.a pre seba tie zelene .sú aj čierne...no nespomeniem ☹

zuzkat1
12. nov 2013

@madono Dakujem🙂

zuzkat1
12. nov 2013

Baby..recept na mliecnu polievku? Nema niekto?

zuzkat1
12. nov 2013

@adulikka olivy?😉

siska53
12. nov 2013

Najemno nastruham cviklu a mrkvu ( mrkvu surovu,cviklu bud varenu alebo surovu),pridam bylinky,kmin,ocitronujem,trochu oleja -olivovy,lanovy.. A premiesam,necham,postat. Len,tak. Nesolim aj kvoli malej,ale ani nam,to tam nechyba.

xypsylonka
13. nov 2013

@zklimekova ahoj, ja si prosím recept na toto papaníčko, vyzerá to super 🙂

danielaj
13. nov 2013

@tortelinka
@marianna2468 baby, ten šalát som kedysi často jedávala v bývalej robote, bol ako súčasť zeleninového taniera, čiže uvarená cvikla nastrúhaná nahrubo, kukurica, nahrubo nastrúhaný tvrdý syr, ja som teraz dávala ovčí, čiže aký máte radi, šunka nakrájaná na pásiky, a môžete aj šampióny, dochutiť soľ, mleté korenie, troška vegety, sójová omáčka, nakoniec dáme kyslú smotanu alebo majolku, prípadne pol na pol, ja mám ten šalát veĺmi rada 🙂

lydia22
13. nov 2013

My dnes kuracie stehná pečené so zemikmi a kyslou kapustou

rosannar
13. nov 2013

dneska a zajtra domáca pizza a piatok-sobota bude calzone s kuracím mäskom 😉 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5456

abriela
13. nov 2013

@zuzub este nie, kto by jedol skoro 1,5 mesacne medovniky 😉 aj ked cesto sa uz moze pripravit

zuzub
13. nov 2013

@abriela no ved neviem preto sa pýtam 😀 u nás sa skôr obávam, že sa do vianoc zjedia 😎

jasminet
13. nov 2013

zeleninovy vyvar, pecene kura, ryza, kompot. tento tyzden este budu spagety puttanesca

abriela
13. nov 2013

@zuzub ja zacinam piect zvycajne tyzden pred vianocami. Ked som byvala este u nasich, tak sa pieklo vzdy 3 dni pred sviatkami. Ale samozrejme su aj domacnosti, kde sa pecie uz koncom novembra.
Nepozeras TV, reklamy - prave vianoce su, ked sa medovnciky zjedia uz pred vianocami 😀

m_ij_ka
13. nov 2013

naše raňajky rohlíky s tvarohovou nátierkou

tvarohová nátierka
potrebujeme tvaroh, sterilizovanú uhorku, kyslú smotanu. vajce na tvrdo, mrkva,soľ, korenie
tvaroh rozmiešame a všetky prísady postrúhame /mrkva, uhorka, aj vajce/ pridáme soľ a korenie podľa chuti, dochutíme s kyslou smotanou. Podávať sa to môže aj s toastami, a rôznym pečivom

novotnajanka
13. nov 2013

zeleninková polievka a hrachový prívarok s cibuľkou a párkom

katussska24
13. nov 2013

Najlepšie kuchárky na svete, viete mi poradit ten naj sosovicovy privarok ? Ako viem, ze samotny recept nie je extra zlozity,a le aby tam bol ten spravyn "grif" 🙂 niekde pridavaju parok, cibulku, niekde len zemiacky a zaprazka... Tak moj ideal je bez toho parku, radsej k nemu upeciem domacu klobasku....a urcite nie na kyslo...to u nas nik nezje 🙂
dakujeeeeeeeeeeem

katussska24
13. nov 2013

@zuzub toto je dobra otazka s tym vianocnym pecivom...aj mne to uz prebehlo hlavou...ja by som chcela zacat koncom novembra aby som to stihla pri mojej malej stihacke 😅 1.x budem piect s dcerou... 😀 😀 😀 pred rokom som bola pred vybuchom...teda porodom...o 30kg tazsia, ach jaj... 😝 to som sa zmohla len na cestu do cukrarne kde som kupila linecke pecivko 😎

katussska24
13. nov 2013

inak baby ako @danielaj a spol. vy by ste sa mali dat dokopy a vydat spolu kucharku "Recepty modreho konika" Ja toto uprimne obdivujem, domace natierky, pecivo, sirupy, zavaraniny, kazdy den tu vidim kolaciky a super obed/vecera... to je pre mna iny level 😀 Ak vydate tu knihu ja si ju istotne kupim !!!

mahulenka87
13. nov 2013

@katussska24 ja robím najradšej s údeným mäskom, alebo aspoň s vodou-vývarom napr. z údených rebier. prívarok má tak super vôňu a chuť 😉 Takže do vody či vývaru dáš variť šošovičku, Pridáš tak 2 nové korenia, zopár guličiek čierneho, bobkový list, 2 strúčiky cesnaku, soľ. Necháš uvariť. Keď je šošovička uvarená, pridáš smotanu. Na šľahanie alebo na varenie. Podľa toho, akú hustotu chceš. Môžeš pridať aj zátrepku. Ja radšej varím v menšom množstve vody (len aby bola šošovica ponorená) a potom stačí iba 1 smotana a nemusíš ani zahusťovať. keď chceš viac na sladko, kľudne trošku prislaď (ak teda nechcete nakyslo) 😉 Mňam. A mám väčší úspech ako babka 😀

katussska24
13. nov 2013

@mahulenka87 toto znie fakt dobre 😉

danielaj
13. nov 2013

@zuzub ja začínam piecť asi týždeń a pol pred Vianocami, aby som stihla všetko tak, ako si to naplánujem, pečiem okolo 20-25 druhov, ale cesto na medovníčky už budem čoskoro miesiť, aby pekne odstálo 🙂 a presne aj u nás by sa to pojedlo a zase odkladať to skoro 2 mesiace, to nie, pekne čerstvé všetko musí byť 🙂
@katussska24 si zlatá, ďakujem za pochvalu 😉 😉 😉 možno raz 😀

danielaj
13. nov 2013

ja som dnes varila kapustovú polievsku s klobáskou, sójovo-zeleninovo-syrové fašírky, pečené zemiaky, cukinová tatarka k tomu, v pekáničke mám zamiesené na pletenky a ešte nejaký koláčik by som chcela 🙂

zuzub
13. nov 2013

@danielaj koľkooooooooooo 20-25 druhov????!!!!!!! ja odpadnem, ale obdivujem.ja som rada keď pri tých mojich krpcoch tak 5-6 druhov napečiem plus medovníky 😅

libka1
13. nov 2013

morcaci vyvar so slizami, rezance s makom

maminka2013
13. nov 2013

dnes je pečienka s ryžou a uhorkou 🙂

zabka4
13. nov 2013

ja môžem napísať, že už som piekla medovníčky, ale len preto aby som si overila recept, podľa, ktorého chcem piecť pred Vianocami. Sú hneď mäkké a vydržia mäkké stále. niektoré písali, že aj 3 týždne, ale u nás to vydržalo 3 dni 😀 😀 hneď sa zjedli. 🙂 Ozaj sú veľmi dobré. Takže odporúčam tie vyskúšať. Stačí ich piecť pred Štedrým dňom. http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=44141

mami.sk
13. nov 2013

@danielaj teda, klobúk dolu že 20-25 druhov 😕 to ako stíhaš? a to sú len suché koláčiky alebo aj zákusky ?