Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@siska53 ako robis ten cviklovo-mrkvovy salat?
@zuzkat1 ryžová polievka je veľmi jednoduchá a rýchla: cibuľu opražíme na masle, k tomu prihodíme surové zemiaky, krátko opražíme, posypeme červenou paprikou, zalejeme vodou, prihodime strúčik cesnaku a posypeme majoránkou /pozor je aromatická, takže podľa chuti/, keď sú zemiaky uvarené tak pridáme prepláchnutú ryžu, počkáme kým polievka prevrie a odstavíme, necháme na teplej platni. Ryža pekne dôjde, len samozrejme naberie objem, tak s množstvom opatrne. A je hotovo.
Karbonatky: uvarený karfiol, strúhaný syr, vajíčko, strúhanka, koreniny podľa chuti a tvoríme karbonátky, kt. prípadne obalíme ešte v strúhanke a vyprážame.
Ja dnes ocistila zemiaky.dala variť na polievku.ale dlho nevedela.že akú.Nakoniec len takú parkovu so zemiakmi.zaprazkou. Už dlho mala chuť na ryby.Kúpila Aljaške tresku a ku nej zemiaková kaša.
Zajtra pizzu.akosi sa neje Paradajka a už makkne .našla kúsok klobásky.sunkovej salámy.cibuľu a cesnak dám.a pre seba tie zelene .sú aj čierne...no nespomeniem ☹
Baby..recept na mliecnu polievku? Nema niekto?
Najemno nastruham cviklu a mrkvu ( mrkvu surovu,cviklu bud varenu alebo surovu),pridam bylinky,kmin,ocitronujem,trochu oleja -olivovy,lanovy.. A premiesam,necham,postat. Len,tak. Nesolim aj kvoli malej,ale ani nam,to tam nechyba.
@zklimekova ahoj, ja si prosím recept na toto papaníčko, vyzerá to super 🙂
@tortelinka
@marianna2468 baby, ten šalát som kedysi často jedávala v bývalej robote, bol ako súčasť zeleninového taniera, čiže uvarená cvikla nastrúhaná nahrubo, kukurica, nahrubo nastrúhaný tvrdý syr, ja som teraz dávala ovčí, čiže aký máte radi, šunka nakrájaná na pásiky, a môžete aj šampióny, dochutiť soľ, mleté korenie, troška vegety, sójová omáčka, nakoniec dáme kyslú smotanu alebo majolku, prípadne pol na pol, ja mám ten šalát veĺmi rada 🙂
My dnes kuracie stehná pečené so zemikmi a kyslou kapustou
dneska a zajtra domáca pizza a piatok-sobota bude calzone s kuracím mäskom 😉 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5456
zeleninovy vyvar, pecene kura, ryza, kompot. tento tyzden este budu spagety puttanesca
naše raňajky rohlíky s tvarohovou nátierkou
tvarohová nátierka
potrebujeme tvaroh, sterilizovanú uhorku, kyslú smotanu. vajce na tvrdo, mrkva,soľ, korenie
tvaroh rozmiešame a všetky prísady postrúhame /mrkva, uhorka, aj vajce/ pridáme soľ a korenie podľa chuti, dochutíme s kyslou smotanou. Podávať sa to môže aj s toastami, a rôznym pečivom
zeleninková polievka a hrachový prívarok s cibuľkou a párkom
Najlepšie kuchárky na svete, viete mi poradit ten naj sosovicovy privarok ? Ako viem, ze samotny recept nie je extra zlozity,a le aby tam bol ten spravyn "grif" 🙂 niekde pridavaju parok, cibulku, niekde len zemiacky a zaprazka... Tak moj ideal je bez toho parku, radsej k nemu upeciem domacu klobasku....a urcite nie na kyslo...to u nas nik nezje 🙂
dakujeeeeeeeeeeem
@zuzub toto je dobra otazka s tym vianocnym pecivom...aj mne to uz prebehlo hlavou...ja by som chcela zacat koncom novembra aby som to stihla pri mojej malej stihacke 😅 1.x budem piect s dcerou... 😀 😀 😀 pred rokom som bola pred vybuchom...teda porodom...o 30kg tazsia, ach jaj... 😝 to som sa zmohla len na cestu do cukrarne kde som kupila linecke pecivko 😎
inak baby ako @danielaj a spol. vy by ste sa mali dat dokopy a vydat spolu kucharku "Recepty modreho konika" Ja toto uprimne obdivujem, domace natierky, pecivo, sirupy, zavaraniny, kazdy den tu vidim kolaciky a super obed/vecera... to je pre mna iny level 😀 Ak vydate tu knihu ja si ju istotne kupim !!!
@katussska24 ja robím najradšej s údeným mäskom, alebo aspoň s vodou-vývarom napr. z údených rebier. prívarok má tak super vôňu a chuť 😉 Takže do vody či vývaru dáš variť šošovičku, Pridáš tak 2 nové korenia, zopár guličiek čierneho, bobkový list, 2 strúčiky cesnaku, soľ. Necháš uvariť. Keď je šošovička uvarená, pridáš smotanu. Na šľahanie alebo na varenie. Podľa toho, akú hustotu chceš. Môžeš pridať aj zátrepku. Ja radšej varím v menšom množstve vody (len aby bola šošovica ponorená) a potom stačí iba 1 smotana a nemusíš ani zahusťovať. keď chceš viac na sladko, kľudne trošku prislaď (ak teda nechcete nakyslo) 😉 Mňam. A mám väčší úspech ako babka 😀
@mahulenka87 toto znie fakt dobre 😉
@zuzub ja začínam piecť asi týždeń a pol pred Vianocami, aby som stihla všetko tak, ako si to naplánujem, pečiem okolo 20-25 druhov, ale cesto na medovníčky už budem čoskoro miesiť, aby pekne odstálo 🙂 a presne aj u nás by sa to pojedlo a zase odkladať to skoro 2 mesiace, to nie, pekne čerstvé všetko musí byť 🙂
@katussska24 si zlatá, ďakujem za pochvalu 😉 😉 😉 možno raz 😀
ja som dnes varila kapustovú polievsku s klobáskou, sójovo-zeleninovo-syrové fašírky, pečené zemiaky, cukinová tatarka k tomu, v pekáničke mám zamiesené na pletenky a ešte nejaký koláčik by som chcela 🙂
morcaci vyvar so slizami, rezance s makom
dnes je pečienka s ryžou a uhorkou 🙂
ja môžem napísať, že už som piekla medovníčky, ale len preto aby som si overila recept, podľa, ktorého chcem piecť pred Vianocami. Sú hneď mäkké a vydržia mäkké stále. niektoré písali, že aj 3 týždne, ale u nás to vydržalo 3 dni 😀 😀 hneď sa zjedli. 🙂 Ozaj sú veľmi dobré. Takže odporúčam tie vyskúšať. Stačí ich piecť pred Štedrým dňom. http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=44141

baby, pečiete už niekto medovníky na Vianoce?
zajtra budeme mať karfiolovú polievku, cuketovo-paradajkov cestoviny so syrom.