Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ja dnes gulicky z mleteho masa v paradajkovej omacke a cestoviny plus sparglovy krem ako polievka. A zajtra sa chystam na tie tvarohove gulky, dakujem maminkam za recepty a rady 🙂.
morcacie prsia na cinsky sposob, ryza
Perkelt s cestovinou a zemiaková polievka .. ;)
Cesnakova polievka so zemiakmi a vynikajuce lievance z pochutkovej smotany...hmmm mnamky 🙂
Tekvicovu polievku., kapustové halušky
@jaaty tu davam link na lievance,skusila som vela druhov nechutili nam moc ale tieto su fakt dobre.nemam rada lievance kysnute s drozdim
http://www.receptiky.sk/lievance-s-pochutkovej-...
kuraci perkelt s haluskami
ja som nedávno kúpila zemiakové cestoviny Vitalces/majú aj e-shop/, ktoré sú sušené , nemusela som robiť zemiakové cesto,boli hotové za 3 minútky, na spôsob bryndzových halušiek boli super a dnes na sladko s makom, namiesto zemiakových šúľancov, lebo tie sa mi tak nechce šúľať 🙂
my dnes toto s ryzou fantasticke jednoduche a rychle
http://varecha.pravda.sk/recepty/sampinony-s-mr...
dnes cesnaková polievka a špagety .Včera sa celý plech zjedol čo robila pizzu ,som to nečakala ,tak musela byť super
Mexický guláš s ryžou 🙂
Ahojte, my sme len pre hodinkou vstávali, takže sme len raňajkovali (mali sme strašnú noc, malý kričal asikaždú pol hodinku zo spánku a strašne plakááááááál a nedal sa utíšiť ☹ ) A na obed alebo ako to mám nazvať si spravíme len tak špagety so syrom a kečupom. Pekný dník
@hatapkagb , @eva7780, včera som zabudla priznávam 😅 , ale dnes nie. 🙂
Parížske rožky:
4 bielka, 30 dkg pr. cukru - šľahať nad parou,kým nevznikne taká tuhá bielková hmota, potom odstaviť a pridať 15 dkg pomletých orechov a 1 pol.lyžicu hrubej múky. Všetko dobre premiešať- má to mať konzistenciu
maslového krému. Ešte teplé striekame na plech a sušíme pri cca 100 st.c. pri otvorenej rúre.
Po usušení a vychladnutí ich otočíme naopak-rovnou plochou nahor a striekame par. krém
Krém: 1/2 smotany na šľahanie, 150 g kr. cukru varíme, ak sa to už varí pridáme 50 g tmavého kakaa. po dôkladnom stuhnutí - ja nechávam do druhého dňa v chladničke, primiešame 250 g masla.
A nakoniec polejeme krémovú časť čokoládou. 😎
Tento recept robila ešte moja babička, a boduje stále.
A u nás dnes dojedáme šamp. polievku 😉
ahojte,
my sme mali polievku - zemiacky, mrkva, hliva, a ako druhe dnes segedin, aj masko na smotane a pecene kura... dojedame zvysky :D
@zuzananinka však máš všeto bio, a čo je bio, je zdravé no nie 😀
ahojte dnes dojedáme kapustovú polievku, a urobila som ryžový nákyp so slivkami, jablkami a hruškami, pekný dník
@daniz dakujem velmi pekne urobim a urcite dam vediet,nechcem byt drza a nahodou recept na dobosove rezy?snubenec ich miluje minule vianoce som sa tak snazila a boli hnusne,bez chuti.preto by som chcela odskusane a babicky mali super receptiky,llen od nasej nemam..hm ale nieco pochytila moja maminka tak sa delime o receptiky a ukladam vyborne recepty si aby mala moja dcerka do buducna 🙂
dnes som robila paradajkovu polievku s mrvenickou, vyprazane filety a varene zemiaky, zajtra len vyvarim slivkove gulky z lidla, to sa zje na posedenie, odchadzame na vikend prec 🙂, takze mam volno od varenia 🙂
sosovicova polievka a karfiolove placky so zemiakmi a uhorokovy salat

@veronicka1901
Tvarohove gulky: tvaroh 25 dg, 1 vajce, 12 dg krupice, 2 dg cukru. Tvaroh zamiesam so zltkom, cukrom, krupicou, stipku soli. Pridas vyslahany snej z bielka, jemne premiesas, s lyzickou robis gulky ak sa lepia tak ich obalujem v krupici. Varime vo vriacej vode asi 4-5 minit, davam k tomu oprazene priezle s cukrom a dzem, alebo ovocie.
No mnaaamka